torstaina, maaliskuuta 29, 2007

Mitkä refleksit

Ashley-niminen 6-vuotias tyttö sai aivovaurion, jonka takia hänen refleksinsä ovat muuttuneet aika yliluonnollisiksi. Tässä videossa Ashley pelaa erästä tunnettua 2d-avaruusammuskelupeliä ampumatta laukaustakaan. Suu vähän revähti auki tätä katsoessa.



technorati , videopelit, , ,

Pimpataan blogia

Jotain piti taas tänään tehdä koneella heti kun herää. Päätin palata taas Eka binin Pimppaa blogis -palstan seuraavaan kohtaan.

Koska olen jonkin verran haluton opiskelemaan koodaamista ilman syytä, niin sen takia on hyvä, että löytyy joku, joka keksii syyt, että opettaa koodit. Tänään on siis postausten loppuun lisätty social boomarking logot, joilla voit merkkailla eri juttuja itsellesi muistiin. Koodi on kopsattu suoraan Pimppaa blogis -palstalta, tai no, yhden tekstin muutin, mutta ei sitä oikein voi laskea. Käykääpä bloggaajat muutkin laittamassa nämä lisäykset vehkeeseenne. Nimittäin jos satun joskus lukemaan jonkun hyvän jutun teidän sivuiltanne, niin voin helposti merkata sen muistiin, jos olen jonkun toisen koneella. Omalla koneellahan on Firefoxiin lisätty tagitus järjestelmä suoraan.

Itse käytän tällä hetkellä vain del.icio.us -järjestelmää, mutta enköhän pikku hiljaa ala käyttämään noita muitaki, ehkä.

technorati delicious, , eka Bini, , .

keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2007

Autonominen tila

Me emme vaadi nyt muuta kuin, että saisimme päättää meidän omista elämistämme, meidän talosta. Se ei ole varmasti kaikkien mielestä hääppöinen, mutta se on meidän talo.

Me myymme talonne. Me pistämme sen pakettiin, ja annamme sen kapeakatseisille konservatiiveille. Hippejä nyt voi kiusata miten haluaa. Ei niitä kuitenkaan ole kuin kourallinen tässä maailmassa:





technorati , , , , , , , ,

tiistaina, maaliskuuta 27, 2007

Hovinarrit varioi

Tämän päivän stand-up voi olla poliittisesti vaarallista, mutta se saattaa yhtä hyvin olla päivän annos viatonta hupailua. Hovinarrit ovat aina varioineet samoja vitsejä, eikä se ole aina paha asia. Esimerkiksi kielelliset pienet ja suuret erot ovat stand-up koomikoille todellinen trilithium-kaivos. Vaikka nyt ei ole kyse mistään plagioinnista, sanan kielteisessä merkityksessä, niin joitain yhtymäkohtia voidaan löytää eri henkilöiden kertomista tarinoista.

Tässä Andre Wickström kertoo tanskan kielen vaikeasta ymmärrettävyydestä:



Sitten sama asia Robin Williamsin esittämänä skoteista:



Tätä kohtaa en saanut pätkittyä, mutta seitsemän minuutin kohdalla suunnilleen tulee se kansainvälinen kieli, jota ymmäretään kaikkialla. Ulkoisen ja sisäisen maailman välinen ristiriita ei ole pelkästään kaikessa mielenkiintoisuudessaan filosofien tai pilvenpolttajien työmaata. Stand-upin renessanssistit löytävät myös itsensä uuden, uljaan ja valloittamattoman korpimaan keskeltä, mahdollisesti hieman nolona:



technorati , , , , .

perjantaina, maaliskuuta 23, 2007

Huonoja työsuhteita

PAMin uusimman lehden mielipidekirjoitukset sisältävät huolestuttavan viestin päivittaistavarakaupan työsuhteista. Nykyisin isotkaan firmat eivät ole kiinnostuneita työntekijöiden oikeudesta työhön. Kyse ei ole edes siitä, että työtä ei olisi tarjolla, vaan työt hajautetaan.

Keski-Suomesta tarjotaan esimerkiksi Keskimaata. Kirjoittajalla on luvatut työtunnit kasassa, mutta muille osa-aikaisille lisätyötä ei tarjota, ei edes sairaslomien sijaisuuksia, vaan paikalle hälytetään aina vuokratyöntekijöitä. Vaikka olisikin työtä, mutta jos sitä ei ole riittävästi, toimeen on vaikea tulla.

Toisesta työpaikasta kertoo pitkäaikainen osatyöntekijä. Keväällä laitetaan seinälle lappu, jossa kysellään, ketkä haluavat tehdä kesällä lisätunteja. Kirjoittajan mielestä on turhauttavaa laittaa omaa nimeään listalle, tietäen, että joka kesä ylimääräiset työtunnit tarjotaan kesätyöntekijöille. Pitkä-aikaisille osa-aikaisille tarjotaan vastaukseksi vain, että jos ei kelpaa nämä tunnit, niin "ainahan voi lähteä, tulijoita kyllä riittää." Työvoimareservi on työnantajan tapa hajoittaa-ja-hallita.

Toinen ongelma on palkanmaksu. Sol Palvelun palkanlaskusta jää aina vähän väliä palkkoja maksamatta, ja palkat tulevat vasta siinä vaiheessa, kun asiasta ilmoitetaan, mutta sittenkin joudutaan odottamaan aina seuraavaa palkkaa, johon lisätään "unohtunut" osa palkasta. Iso firma, joka ei osaa maksaa palkkaa ajallaan, on epäuskottava. Kaikki eivät tästä kärsi, ja muutkin kuin SOL sen osaavat. Nimimerkki Pettynyt L&T:hen kertoo, kuinka L&T:lle siirryttyään "palkkalaskelmat heittää häränpyllyä, kokemusvuosilisät maksamatta, iltalisät maksamatta ja korjaukset viipyvät kohtuuttaman kauan." Palkat saattavat lipsahtaa jopa toisen työntekijän tilille.

Olisikohan uudesta porvarihallituksesta korjaamaan näitä työelämän ongelmia?

technorati , , , , , , , .

Me olemme Predikaatti

Teatteri Poleemilta ilmestyy kauan odotettu kokopitkä näytelmä " Me Olemme Predikaatti"!

Predikaatti kertoo nuorista, jotka haluavat ottaa kantaa ja olla aktiivisesti mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa.

Onko ihmisillä rohkeutta nykypäivänä lähteä taistoon? Onko siitä mitään hyötyä? Uskaltavatko nuoret rohkeasti olla sitä mitä he ovat ja ilmaista mielipiteensä? Monet ovat joutuneet pätkätöiden kurimukseen ja sosiaaliturvan väliinputoajiksi. Voisiko asialle tehdä jotain vai onko heidän otettava vastaan työ kuin työ millä ehdoilla tahansa?

Ensi-ilta Oranssilla (Hiihtäjäntie 1, Herttoniemi, Helsinki) 1.4 klo.19.

Muut esitykset Oranssilla klo.19 3.4, 6.4, 7.4, 8.4, 9.4 ja 10.4. Liput 5/7e

Käsikirjoittaja: Jaakko Vasankari
Ohjaaja: Elina Kemppainen

Rooleissa: Antti Vainio, Susa Wivolin, Tanja Kurvinen, Elina Inkinen, Kai Hemminki, Tommi Koivula, Annina Wallinsalo, Osmo Jokinen.

Tuottaja: Hanna Roisko
Lippuvaraukset ja akkreditoinnit: 041-7773968

Teatteri Poleemi on vuonna 2001 perustettu teatteriryhmä, joka tekee
poliittista, mutta sitoutumatonta teatteria.

technorati , , , , Tanja Kurvinen, Elina Inkinen, , Tommi Koivula, Annina Wallinsalo, , Oranssi, ,

keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007

Kiitokset

Vaalit käytiin ja henkilökohtaiseksi äänimääräksi varmistui vaalipäivänä 220 ja vertailuluvuksi 1187. Kiitokset kaikille, jotka antoivat henkilökohtaisesti oman ainoan äänensä, uskoen, että minusta olisi siihen.

Vaalit olivat vasemmistolle pettymys, mutta mahdollisesti tuleva porvarihallitus antaa meille varmasti syytä olla vihaisia.

Nyt kun on (vaali)krapulasta selvitty, niin olen kuitenkin erittäin tyytyväinen kaikkeen annettuun tukeen, sekä ääniin. Olen käynyt lävitse nyt puheluita, tekstiviestejä, sähköposteja sekä nettifoorumeilla annettua palautetta. Palaute on ollut pelkästään positiivista. Minua on kannustettu jatkamaan valitsemallani tiellä, ja uskoa tuleviin voittoihin on lisätty. Monet ihmiset ovat luvanneet tulevallakin kerralla tukea minua. Seuraavat eduskuntavaalit ovat kuitenkin vasta neljän vuoden päästä, mutta tässä välissä on kunnallisvaalit. Puolentoistavuoden päästä, eli syksyllä 2008 pidetään kyseiset vaalit. Saamani äänimäärä riittäisi pienellä buustilla varaedustajaksi, ja jos äänimäärä kolminkertaistetaan niin paikka aukenee. Tulevia eduskuntavaaleja miettiessä, niin paras paikka hankkia uskottavuutta on nimenomaan kaupunginvaltuusto.

Jos jokainen äänestäjäni pystyy vakuuttamaan kaksi ystäväänsä antamaan myös äänensä, niin se olisi siinä. Sota hävittiin, mutta taistelu jatkuu. On monia syitä miksi Vasemmistoliitto on tärkeä, ja ne syyt tulevat todennäköisesti lisääntymään porvarihallituksen myötä. Vaikka tekisi mieleni antaa tulevalla hallitukselle mahdollisuus, niin pelkään pahoin, että työmarkkinalainsäädäntö tulee tiukentumaan köyhien vastaisesti, ja sosiaaliturvaa ja palveluja tullaan leikkaamaan ennestään sillä verukkeella, että veroja pitää laskea rikkaiden hyväksi. Suomi tulee jatkamaan ilmasto- ja ympäristötyön jarruttelijana. Tämän takia on tärkeää, että on olemassa sellainen puolue kuin Vasemmistoliitto.

Vasemmistoliiton koko ideologian voi tiivistää Claes Andersonin runoon: köyhille enemmän fyrkkaa ja luontoon vähemmän kakkaa. Suomalaiset eivät elä vieläkään ekologisesti kestävällä tavalla. Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät kuin suomalaiset, tarvittaisiin 4,4 maapalloa. En ole itsekään tyytyväinen omaan elämäntapaani. Erään testin mukaan, jos kaikki eläisivät kuten minä, tarvittaisiin silti 1,6 maapalloa. Taistelu ekologisemman elämäntavan puolesta on jatkuva, ja oma tavoitteeni on, että pääsisin tuon 1,0:n alapuolelle. Siksi on tärkeää, että on olemassa sellainen puolue kuin Vasemmistoliitto.

Tässä maailmassa on paljon köyhiä, lukutaidottomia, nälkäisiä ja asunnottomia. Tässä maailmassa tarvitaan sekä Marxia että Emiliano Zapataa. Siksi, että ne, joilla jo on, voisivat antaa niille, joilla ei ole. Siksi on tärkeää, että on olemassa sellainen puolue kuin Vasemmistoliitto.

Monet Vasemmistoliiton tukijat ja tekijät jakavat tällaisen ideologian. Vaalien välissäkin pitää tehdä duunia tämän eteen. Se annettu ääni ei riitä tässä maailmassa, jossa niin monella on niin vähän, ja niin harvalla on valta tehdä ympäristölle ja ihmisille mitä huvittaa. Siksi kehottaisin myös monia liittymään puolueeseen, osallistumaan sen ideologiseen kehittämiseen, että aatteen levittämiseen, siksi, että meillä olisi tulevaisuudessakin sellainen puolue kuin Vasemmistoliitto.

technorati , , , , , , , .

maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Porvarihallitus, olkaa hyvät



Eilen käytiin, kuten osa tämän blogin lukijoista varmaan tiesikin, eduskuntavaalit. Porvarit pesi lattiaa vasemmistolla. Keskustan ja Kokoomuksen yhteinen äänisaalis riittää enemmistöhallitukseen. Sellainen todennäköisesti muodostetaan.

Ennakoitavissa olevia asioita:
- Verojen alentaminen suosimalla tietenkin niitä, joilla on jo ennestään jotain (perintöverotus tulee poistumaan tai laskemaan, pääomaverotus tulee laskemaan tai poistumaan osittain, ansiotuloverotus tulee laskemaan kaikissa tuloryhmissä)
- Irtisanomissuojan heikentäminen (nykyisin irtisanomissyyksi riittää taloudelliset syyt tai työntekijän tekemät laiminlyönnit kuten jättämättä työt tekemättä)
- 6. ydinvoimala
- Irtisanomisajan lyhentäminen (nykyisin 14 päivää ja, työsuhteen jatkuttua pitempään, 30 päivää)
- Palvelujen yksityistäminen (terveydenhuolto, yleisradio, sosiaalivirasto, koulut)
- lukukausimaksut korkeakouluopiskelijoille (tai ainakin ulkomaalaisille)
- Opintorahan nostaminen (listan ainoa positiivinen juttu). Kokoomus teki tästä kuitenkin oppositiokysymyksen, joten olisi parasta, että porvarihallitus tekisi edes tämän parannuksen.
- Ammattiyhdistystoiminnan hankaloittaminen
- Paskaduunien lisääntyminen (työehdoiltaan heikkojen työsuhteiden)
- Kuntien rahoituksen laskeminen (kaikki kunnan tuottamat palvelut huononevat)

Lupaukset, jotka eivät välttämättä toteudu:
- Kokoomuksen tasa-arvo tupo, eli miehille ja naisille sama palkka samasta työstä, sekä naisten aseman ja palkan parantaminen. Kunnallisella puolella tämä tarkoittaisi sairaanhoitajien määrän lisäämistä, opettajien ja sairaanhoitajien palkkojen nostamista. Ei tule tapahtumaan.
- Opintorahan nostaminenkin on vähän kiikun kaakun.
- Kansaneläkkeellä purnuttavien asema ei parane. Päästään korkeintaan punamultahallituksen köyhyyspakettiin eli eläkeläisille 5 euroa lisää kuussa, ja Aatos Erkolle 1,5 miljoonaa lisää (veroja laskemalla).

Jagen renessanssi tietenkin tulee seuraamaan pitääkö Jagen Virallinen Vaaliennuste paikkaansa.

Jotta ei ihan jäis paskan maku suuhun, niin Paavo Arhinmäki meni vihdoinkin lävitse! Ja se meinas eilen bileitä!

technorati Jagen Renessanssi, vaalit, eduskuntavaalit, porvarihallitus, Keskusta, Kokoomus, SDP, Paavo Arhinmäki, bileet, Vasemmistoliitto

technorati , , , , , , SDP, , ,

lauantaina, maaliskuuta 17, 2007

Vaalikuumetta

Niinpä sitten kävi, että ruumis sanoi, että kaput ja lomalle piti eilen lähteä. Helsingin sanomat on jo pitkään mitannut vaalikuumetta. Minulla se nousi eilen 39 asteeseen, ja piti lopettaa vaaliduuni. Eilen podin illan kotona, ja harmittelin, että vartalo ei kestänyt. Kaksi päivää, jos olisi vielä jaksanut, niin sitten ei olisi ollut mitään kaduttavaa. Kiitokset kuitenkin tukiryhmälle, joka sai tänään jaettua päivällä kaikki viimeisetkin flaijerit.

Nyt on olo paranemaan päin. En ole mitannut kuumetta, mutta en hikoile enää, enkä nukahtele kahden tunnin välein. Oletan, että olen paranemaan päin.

Kaikki on siis tehty melkein. Vielä on tietenkin lähes neljä viidesosaa äänestysikäisestä, jotka voivat sen numeron käydä lappuun pistämässä, tai jättää laittamatta.

Huomenna sunnuntaina voi seurata vaalivalvojaisia television lisäksi myös Kulttuurivihkojen vaalistudiosta. Minä olen kameran edessä kello 20.00 jolloin julkistetaan ennakkoäänet. Tämän lisäksi epävirallisia vaalivalvojaisia vietetään ravintola Chaplinissa, Svenskania vastapäätä. Vasemmistoliiton viralliset vaalivalvojaiset ovat Kappelissa.

Sopiiko niin, että käytte äänestämässä, ja äänestätte sitä vaihtoehtoa, mikä teidän mielestänne on oikea tai se vähiten paha?

Huomenna sitten jännitetään miltä tuleva eduskunta näyttää mahdollisesti seuraavat neljä vuotta. Niin, ja minunhan on numero oli 246 Helsingissä. Uudenmaan alueella vastaavan numeron laittaminen menisi kristillisdemokraatille, joten varmistakaa, että olette Helsingin vaalipiirissä, kun menette tuota yhtä ja ainoaa arvokasta ääntänne antamaan.

keskiviikkona, maaliskuuta 14, 2007

Ketäköhän sitä äänestäisi?

Niin monet varmaan kelailee näinä päivinä. 20 prosenttia tyypeistä on jo ratkaissut tämänkin ongelman, ja käynyt äänestämässä ennakkoon, kuten minä. Sunnuntaina pitäisi sitten valita se oikea ehdokas ja oikea puolue. Joskus nämäkin saattavat sekoittua ihmisten päässä. Muistan kyllä kun Helsinki2006-verkostoa ja Smash asemia ennen suomi24-palstalla keskusteltiin siitä, olenko Vihreiden vai Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja. Tämä oli tietenkin ymmärrettävää, koska toimittajatkaan eivät tätä tienneet. Teki mieli sanoa, että en ole kumpaakaan, mutta väittelyn seuraaminen oli sen verran antoisaa. Jälkipyykkinä voin kertoa, että emme polttaneet yhtäkään autoa, kuten ennustin.

Vaaleissa taas pitäisi nyt jotenkin erottaa vaalilupaukset ja ideologiat toisistaan. Jannuthan nyt kaikki lupailee opintotuen, ja osat jopa opintorahan nostamista. Tulorajoillekin pitäisi tehdä jotain. Kansaneläkkeen varassa kituville pitäisi antaa lisää. Terveydenhuoltoa pitäisi joko tehostaa pilkkomalla tai yhdistelemällä palveluita. Sosiaaliturvaverkkoa pitäisi paikkailla, ja joidenkin mielestä pummit pitäis saada duuniin.

Enää olis muutama päivä aikaa katsoa, kellä on puhtaat jauhot pussissa, ja ketkä on reilusti oikeaa mieltä, ja jos sitä oikeaa ehdokasta ei nyt löydy, niin älkää nyt saatana menkö väkisin äänestämään, vaan jääkää himaan löhöämään. Tyhjä lappu on tyhjä protesti. Siihen ei kukaan kiinnitä mitään huomiota, mutta äänestysprosenttiin kiinnitetään. Samoin kiinnitetään myös vaaliliittojen ja ehdokkaiden saamiin äänimääriin. Jos tiedät siis vähiten pahan, tai sen aidon tyypin, jonka näkisit edustavan itseäsi, niin sunnuntaina 18.3. (tasan kaksi kuukautta meitsin synttäreihin) käyt sitten pistämässä sen numeron siihen lappuun, ja pudottamassa sen lootaan. Ainoastaan annetut äänet lasketaan.

Eduskunnan koostumukseen voi vaikuttaa vaikuttaa yksi ihminen täsmälleen kahdella tavalla: tappamalla kansanedustajia tai äänestämällä.

tiistaina, maaliskuuta 13, 2007

Ennakkoäänestys päättyy

Tänään on viimeinen päivä käydä pudottamassa se ennakkoääni boksiin. Joidenkin mielestä on juhlavampaa käydä vasta vaalipäivänä äänestämässä. Minä kävin jo eilen kello 17.00 pääpostissa kirjoittamassa kolme ensimmäistä, luonnollista, parillista lukua paperille: 246.

"Vähän niin kuin itseäsi äänestäisit."
"Äänestä henkilöä, joka ajattelee, kuten sinä."

Kiitti Kepu. Kiitti Kokkarit. Te ratkaisitte monessa mielessä minun ääneni kohteen.

sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Hyvän maun rajoilla

Vaalimasinaattoreiden mainos Hesarissa pistettiin sensuuriin hyvän maun vastaisena. Mainoksessa oli idea julkaistu lista kansanedustajista, jotka olivat äänestäneet Lex Karpelan puolesta, ja ne jotka äänestivät vastaan. Lex Karpelaan kuuluvat vankeusrangaistukset, ja niiden yhdistäminen siihen, että tässä maassa on ainakin 40 000 rikollista lasta, oli liikaa Hesarille. Muotoilu meni näin "He haluavat lähettää lapsesi vankilaan jopa kahdeksi vuodeksi, koska hän haluaa jakaa musiikkikokemuksensa kavereidensa kanssa: [puolesta äänestäneiden nimet]".

Mikko Rauhalan kommentti aiheesta.

Nyt odotellaan, että joku lehti edes julkaisisi kyseisen mainoksen.

technorati , , , , ,

keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2007

Korjataan maailma

KORJATAAN MAAILMA! -BILEET 9.3. klo 20-02

Tule perjantaina 9.3. parantamaan maailmaa Kulttuuritehdas Korjaamolle (Töölönkatu 51 b, 00250 Helsinki) klo 20.00!


Esiintymässä loistavia bändejä, eli

Try it again Sam

The Army?

Thin White Line ja

Musical Chairs

sekä Teatteri Poleemin Kapteeni Jubilaatio-show!


Tavattavissa myös Vasemmistoliiton nuoret eduskuntavaaliehdokkaat Pekka Buttler, projektityöntekijä (230) ja Jaakko Vasankari, tarjoilija (246).


Tervetuloa!

Liput 2 euroa, K-18

technorati , , Jaakko Vasankari, korjaamo, Try it again Sam, The army?, , Thin white line, Teatteri Poleemi, Kapteeni jubilaatio

tiistaina, maaliskuuta 06, 2007

sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2007

Taistelun raunioilla

Kööpenhaminassa, Tanskassa, on jo 600 ihmistä pidätetty. Tukimielenosoituksia on järjestetty Suomessakin asti. Tämä kaikki vain sen takia, että autonominen sosiaalikeskus Köpiksessä päätettiin myydä nuorilta pois. Nyt palaa autoja, mielenosoittaminen muuttuu eri paikoissa mellakoinniksi, ja poliisi ihmettelee ihmisten halua puolustaa yhtä taloa vaikka tuhoamalla muita taloja.

Televisiossa eräs tanskalainen sosiologi arvioi tilanteen niin, että kaupungin olisi hyvä antaa nuorille uudet tilat, koska muuten tämä liikehdintä jatkuu niin kauan kunnes talo saadaan. Oikeistolaista Kansanpuoluetta tämmöiset puheet eivät kiinnosta. Luulisi, että se kaveri, joka osaa ratkaista sotilaalliseksi konfliktiksi muuttuvan tilanteen rauhanomaisesti, olisi kovassa huudossa. Haistan kummallisella tavalla tulkittuna vanhan terrorismin vastaisen sodan doktriinin "terroristien kanssa ei neuvotella".

Tietenkin poliisioperaatio on ollut näyttävä. Ungdomshusetin tyhjennys tehtiin helikoptereilla. Yllättäen myös oikeusapua antaneita henkilöitä on pidätetty. Olisiko Tanskan poliisi ottanut mallia ulkomailta. Esimerkiksi viime syksynä Suomessa poliisi epäili erästä lakimiestä avunannosta rikokseen, koska oli sanonut, että hän tarjoaa oikeusapua, jos joku pidätetään.

technorati Ungdomshuset, , Tanska, , .

perjantaina, maaliskuuta 02, 2007

Irc-gallerian varjovaalit

No niin. Nyt aina niin luotettavan Irc-Gallerian vaalikone on alkanut tuottaa statistiikkaa varjovaaleista. Kyseisessä palvelussa äänestäminen on siinä mielessä rehellistä, että jokainen käyttäjä saa äänestää vain kerran, mutta mahdollistaa äänen vaihtamisen. Käykääpä pistämässä omat äänenne likoon. Vaatii tietysti rekisteröinnin. Oma sijoitus on tällä hetkellä mairitteleva 18 täysikäisten keskuudessa. Kaikkien, eli myös 16-vuotta täyttäneiden keskuudessa sija on hieman matalampi, eli 23.

Top21:ssa on tällä hetkellä neljä vasuria minä mukaan lukien. Paavo Arhinmäki vetää aivan kärkeä, Anna Tammisto on puolessa välissä ja Tiia Aarnipuu on hännillä sijalla 21.

Irc-Gallerian varjovaalit