sunnuntaina, heinäkuuta 20, 2008

Miltä löysä peli näyttää?

Texas Hold'emin maailman löysin pöytä näyttää tältä. Kaksi nelosta krakkaa qq:n. Erikoisinta on 7-2 offarin all-in, jolle saadaan maksu 8-3:lla. 4-4 sentään miettii hetken pitäisikö maksaa. Ei uskoisi, että kyseessä on finaalipöytä. Näin monen maksun jälkeen qq on enää suosikki noin neljänneksen todennäköisyyksillä.



ps. Peli on kuitenkin järjestetty etukäteen.

torstaina, heinäkuuta 17, 2008

Töllössä

Viime viikolla pidetty Romanialaisten tukimielenosoitus Mantan patsaalla oli ehkä huonoimpia julkisia esiintymisiäni. Varsinkin loppukaneettini "Me olemme kaikki Itä-Euroopan romanialaisia jos oikein silmiin katsotaan". Se herätti ehkä myötähäpeääkin kuulijoissa, mutta ajankohtainen kakkonen nappasi sen omaan showhunsa.

keskiviikkona, heinäkuuta 16, 2008

Kesäteatteria taas tarjolla

Jokakesäinen ylistys taiteelle ja kulttuurille, eli suomalainen kesäteatteri, on aloittanut toimikautensa. Tarjolla on ollut jo tähän mennessä Teatteri Poleemin Tee tilaa. Helsingin esityskausi on jo päättynyt, mutta teos on mahdollisesti mahdollista bongata Faces-festivaaleilla Karjaalla (2.-4.8).

Tulevana viikonloppuna Ilvesteatterin alaisuudessa toimiva Kumpulan metsäteatteri esittää suomalaisen laman uusintana (ensi-ilta 18.7.). Great Depressions Raisa Marjamäen, Viivi Kaakkisen ja Henriikka Himman käsikirjoittamana ja viimeksi mainitun ohjaamana. Marjamäki on jo toista kertaa kirjoittanut Kumpulaan esityksen. Aikaisemmin hänen kynästään on irronnut kehuttu Raamattu.

Perjantain jälkeen Loistoteatterin Vartiosaaren Robin Hood palaa uudelleen sinne minne se kuuluukin. Esitystä on ilmeisesti päivitetty ainakin näyttelijöiden osalta jonkin verran. Heikki Vilja ja Juho Itkonen nähdään edelleen Sakari Hokkasen ohjauksessa. Uutuuksia lienee Ninni Parviainen ja Matias Hasu.

Teatteri Beowulf taas tulee tarjoamaan poikkeuksellisesti kauhua kivinokan teatterillaan. Shakespearisti Joel Elstelän ohjaama Noita palaa elämään saa ensi-iltansa 25.7. Lavalla nähdään ainakin ohjaajan luottonäyttelijä Laura Karpasuo.

tiistaina, heinäkuuta 15, 2008

Lisää acapellaa

Taitaa olla niin, että olen vihdoinkin löytänyt kutsumukseni. Acapellaa löytyy youtubesta mielettömät määrät. Laatu on vaihtelevaa, mutta joidenkin orkesterien tekemät oivallukset ovat vain viehättäviä. Viehätystä lisää ehdottomasti se, kun erittäin taitavat laulajat (ja tanssijat) ryhtyvät huumorimielessä tekemään sovituksia. Tällä kertaa tarjoillaan Nintendon parhaita. Teoksen nimi on "Original work from Japan".

maanantaina, heinäkuuta 14, 2008

Bohemian rhapsodya acapellana

Maybebop esiintymässä joillain messuilla. Varsinaiset ihanuudet on "fandango"-kohtaus sekä sitä seuraava rock-osuus. Hienoa beatboxia ja fraseerausta.


UC men's octet esiintymässä keväällä 2003. Erikoispisteet tulee koreografiasta

sunnuntaina, heinäkuuta 13, 2008

Pari sairaan taitavaa jamppaa Youtubessa

Paul Potts, joka voitti Britannian talent-ohjelman, on jotain uskomatonta. Kaverin lavaolemus ei välttämättä anna myöten sille mitä on tulossa. Tässä tulee oikeasti tippa linssiin itsellä kun tämmöistä katselee:



Toinen video tälle päivälle on vieläkin ihmeellisempää. Kaverilta puuttuu kädet, mutta kitara kyllä sujuu. Eikä tuossa lauluäänessäkään mitään vikaa ole. Ohitse menevä kauko-ohjattava auto herättää hieman kysymyksiä, mutta niihin ei tarvitse vastata.

lauantaina, heinäkuuta 12, 2008

Seal - kiss from a rose

Tätä on töissä monen hengen voimin laulettu jo useita päiviä. Nyt pitäisi opetella oikeasti noi sanat ja stemmat.

tiistaina, heinäkuuta 08, 2008

Kaupungin natsit vainoamassa romanialaisia

Helsingin liikuntavirasto teki tänään poliisille pyynnön, jotta Rajasaaren squatilla (sosiaalikeskus Rajatila) majailevat romanit häädettäisiin talosta. Ilta-sanomien mukaan liikuntaviraston vs.liikuntajohtaja Petteri Huurre perusteli asiaa vetoamalla romanien turvallisuuteen. "Pelastuslaitoksen kanta on, että kiinteistön käyttö majoitustilana on kielletty. He esittivät romanialaisasukkaiden poissiirtämistä. Tämä on henkilöturvallisuuskysymys", Huurre perusteli Ilta-Sanomille.

Tämä saattaa olla sairainta, mitä olen vähän aikaan kuullut. Englannissa aikoinaan jouduttiin pahoihin ongelmiin, kun määriteltiin, että ihmiset saavat ainoastaan asua asunnoissa, joissa on fasiliteettitilat ja juokseva vesi. Useista taloista tämän puuttuessa, ihmisiä häädettiin heidän kodeistaan. Ehkä Rajasaaren squatia ei voida pitää romanialaisten varsinaisena asuntona siinä mielessä kuin Kela sen määrittelee, mutta aivan varmasti tila on lähin, mitä sellaiseksi voidaan nimittää.

Poliittinen Vapaa liikkuvuus -verkosto on nostanut asian esille samoista naurettavista lähtökohdista. Verkoston kotisivuilla kysytäänkin, onko kaupungin mielestä oikeasti turvallisempaa nukkua kaduilla ja siltojen alla kuin tiloissa, joissa romanialaiset ovat viettäneet jo kaksi viikkoa. Nykyisissä tiloissa heillä on wc sekä peseytymismahdollisuudet.

Pekka Sauri (vihr.) vahvisti verkostolle, että romanialaiset eivät saa majailla squatilla paloturvallisuussyistä. Kaupungin asunnottomuuden poistaminen alkaa näyttäytyä jo vähemmänkin kriittisen, hiljaisen tarkkailijankin näkökulmasta jo surulliselta. Poliittinen tahto ainakin puuttuu.

Aikaisemmin eräät kaupungin poliitikot ja virkamiehet ovat pohdiskelleet Eu-kansalaisten häätämistä Suomesta erilaisin keinoin sekä on kehottanut Helsingissä olevia pysyttelemään erossa tiettyjen ihmisten taloudellisesta tai muunlaisesta tukemisesta. Ajatukset ovat verrannollisia niihin vanhojen huonojen aikojen despoottien filosofiaan poistaa köyhyys lähettämällä köyhät pois.

Aiheesta muualla:
Tapio Laakso: Paloturvallisuus ja politiikka - Venäjällä ja Suomessa
Hukkajukka: Byrokratian diktatuuri
Helsingin Sanomat: Kaupunki pyysi poliisia häätämään romanit Rajasaaren varastosta
Vartti: Rajasaaren majapaikka ei aiheuta terveyshaittoja kerjäläisille