perjantaina, tammikuuta 30, 2009

Kulttuuripäivä

Tänään on hyvin kultturistinen päivä tiedossa. Kohta lähden katsomaan Sotaturisteja veljeni kanssa. Illan kruunaa sitten hetki, kun menen ystävän kanssa juomaan viskiä ja katsomaan elokuvaa jossa juodaan viskiä, poltetaan tupakkaa ja siteerataan kirjallisuutta (eli Love song for Bobby Long).

torstaina, tammikuuta 29, 2009

Tunnettuja hitlerkortit

1. Hitler on maailman tunnetuin kasvissyöjä.
2. Natsi-Saksassa oli päiväkoteja.
3. Natsi-Saksassa oli partiotoimintaa.
4. Hitler kuulemma piti jalkapallosta.
5. Hitleriltä puuttui toinen kives.
6. Hitler tykkäsi oopperasta ja erityisesti Richard Wagnerista.
7. Hitler on Itävallasta.
8. Hitler oli maalari.
9. Hitler uskoi okkultismiin.
10. Hitler poltti kirjoja.
11. Hitler oli hyvää pataa Mannerheimin kanssa.
12. Hitler ei tykännyt kommunisteista.
13. Hitler ei tykännyt homoista.
14. Hitler oli nationalisti.
15. Hitler leikki lapsena villiä länttä.
16. Hitler leikki lapsena myös buurisotaa.
17. Hitler poltti tupakkaa lapsena.
18. Hitler kirjoitti rakkausrunoja.
19. Hitler kävi nuorena leipäjonossa.
20. Hitler oli koiraihminen.
21. Hitler palkittiin mitalein sodassa.

Olisikohan näistä 21 syystä kertomaan mitään siitä, minkälainen on hyvä tai huono ihminen?

Asiaan hieman liittyen: Nina Mikkosesta käydään Wikipediassa poistoäänestystä. Itse kävin äänestämässä säilyttämisen puolesta.

Keskustelua tulee käydä lasten kasvatustarpeista. Keskustelua tulee käydä konfliktin kautta. Keskustelua tulee käydä käyttäen mahdollisimman hyviä argumentteja oletuksella, että parhaimmat argumentit voittavat.

Kaikesta tästä huolimatta hitlerkortti saa minut aina hymyilemään.

keskiviikkona, tammikuuta 28, 2009

Rajatonta musiikkia

Youtube-seikkailuni ovat johtaneet taas yhteen hienoon bongaukseen. Suomalainen Rajaton -acapellayhtye vetää yhdessä Lahden symphony Orchestran kanssa Queenin I want it allin. Päräyttikö? No, kyllä päräytti. Kaunis ääni soolomiehellä.

Eu tulee, oletko valmis?

Tänä kesänä pidetään Eu:n vaalit, joissa Suomesta valitaan 20 henkilöä edustamaan Suomen periferiaa. Myös 26:ssa toisessa maassa pidetään vaalit, joista tulee x määrä edustajia. Ajatuksieni pitäisi siirtyä jo kohti noita vaaleja vaikka päässäni on enemmän kysymysmerkkejä kuin vastauksia. Mikä esimerkiksi tämä EU on? Ylikansallista järjestelmää voisi parhaiten luonnehtia kutsumalla sitä talousliitoksi, jota se on alunperin ehkä ollutkin. Nykyisin Eu:ssa käydään myös monia periaatteellisia vääntöjä ihmisoikeuksista, vapauksista ja ympäristöstä.

Mutta silti Eu on vain talousliitto. Samaan aikaan kun valtiot ja yritykset tappelevat tavaroiden liikuttamisen vapaudesta menestyksekkäästi, niin Euroopan unionissa ihmisten liikkuvuutta säädelleen edelleen jopa ihmisoikeuksia loukkaavalla tavalla. Syntyperä saattaa olla syy useissa Euroopan unionin maissa laittaa ihminen vankilaan. Tämä tosiasia piilotetaan usein hallinnollisen kielen taakse: vankila on vastaanottokeskus ja ihmisten liikkumisen rajoittaminen on laitonta maahanmuuttoa.

Eu:ssa valmistellaan myös direktiivejä, jotka kävelevät tai pannaan kävelemään ihmisten yksityisyyden yli. Suomessa tehdään paljon tyhmiä lakeja, joita perustellaan Eu:n direktiiveillä vaikka Euroopan unioni ei oikeasti vaadi, että arviolta 300-700 tuhannen ihmisen tuottoa tavoittelematon harrastus kriminalisoidaan (Lex Karpela). Luku on muistinvarainen ja perustuu näkemiini lukuihin, joita on tuotu esille piraattiliiton ja Effin raporteissa.

Jotta Euroopan unionia ei nähtäisi vain Esko Seppästä lainatakseni Eurostoliittona, jossa ihmiset joutuvat pienilukuisen eliitin elämäntavan mahdollistajina elämään jatkuvan kontrollin ja sorron alla, olisi tuotava myös niitä positiivisiakin puolia, joita Eu:ssa edistetään.

On ilmeisen totta, että yrityselämä saa lobattua paljon enemmän Eu:n parlamentaarikkoja kuin kansalaisjärjestöt tai "pienet ihmiset". Tästä huolimatta Eu:ssakin on asetettu tavoitteita ympäristön ja ihmisen suojelemiseksi. Eu:ssa on taisteltu pitkään WTO:ta vastaan, jotta tietyistä kehitysmaista voitaisiin tuoda tulleitta tai madalletuin tullein hyödykkeitä, joiden vienti auttaa tiettyjä maita kehittämään talouksiaan. Eu:ssa on tehty tavoiteohjelmia päästöjen vähentämiseksi piskuisen Suomen vastustuksesta huolimatta. Myöskin kansainvälisiä minimityöehtoja on lobattu vähemmän menestyksekkäästi Eu:ssa. Mutta kaikki nämä pienet, talouteenkin liittyvät, yritykset tehdä maailmasta parempaa paikkaa EU:n kautta on tavoittelemisen arvoisia.

Tässä vaiheessa en oikein vielä tiedä, mitä vaalien takia tulisi tehdä. Pyörittelen kuitenkin jo ehdokkaita mielessä. Oman firman nuorista tyypeistä Anna Mikkola ja Jussi Saramo ovat käyneet mielessä.

tiistaina, tammikuuta 27, 2009

Mielenosoitus Venäjällä tammikuussa murhattujen toimittajien muistoksi

Mielenosoitus Venäjällä tammikuussa murhattujen toimittajien muistoksi

järjestetään Helsingissä keskiviikkona 28.1.2009 klo 17

Moskovassa on kahden viime viikon aikana tapettu kolme Venäjän kansalaisyhteiskunnan toimijaa: ihmisoikeusasianajaja Stanislav Markelov ja toimittaja Anastasija Baburova sekä oppositioaktivisti Anton Stradymov. Helsingissä järjestetään mielenosoitus veritekojen aaltoa vastaan ja syyllisten saattamiseksi edesvastuuseen keskiviikkona 28. tammikuuta 2009 klo 17.00 Venäjän suurlähetystön edustalla, osoite Tehtaankatu 1. Mielenosoituksen järjestävät Amnesty Internationalin Suomen osasto, Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi, Suomen PEN, Suomen Rauhanpuolustajat sekä Kiila ry.

Vuosi 2009 on alkanut Venäjällä poliittisten ja ihmisoikeuksien kannalta synkkääkin synkemmin. Moskovan keskustassa ammuttiin 19. tammikuuta keskellä kirkasta päivää kadulle tunnettu ihmisoikeustapauksiin erikoistunut asianajaja Stanislav Markelov ja häntä Novaja gazeta -lehteen haastatellut toimittaja Anastasija Baburova. Markelov oli tulossa pitämästään tiedotustilaisuudesta Baburovan seurassa, kun heitä seurannut mies ampui molempia päähän. Veriteon häikäilemättömyys viittaa murhaajan olleen hyvin valmistautunut ammattilainen.

Toimittajien, asianajajien ja ihmisoikeuspuolustajien murhista on tullut yhä tavallisempia Venäjällä, eikä syyllisiä ole saatu oikeuteen. Tämä on omiaan synnyttämään rankaisemattomuuden ilmapiirin, jonka lopettamiseksi Helsingin mielenosoituksessa vaaditaan Venäjän viranomaisia tutkimaan murhat nopeasti ja perusteellisesti ja saattamaan syylliset oikeuden eteen. Enteet eivät lupaa hyvää: Kreml ei ole esittänyt edes surunvalitteluja murhien johdosta.

Stanislav Markelov oli Venäjän tunnetuimpia ihmisoikeuksiin erikoistuneita juristeja ja Kremlin politiikan näkyvä arvostelija. Hän ajoi lukuisia vallanpitäjien kannalta hankalia juttuja. Hän oli vuosien varrella edustanut mm. ihmisoikeusloukkauksista kärsineitä taetaeenejä (tai heidän eloonjääneitä sukulaisiaan), äärinationalistisen väkivallan uhreja sekä riippumattomia tiedotusvälineitä. Stanislav Markelov johti myös Laillisuusinstituuttia (Institut verhovenstva prava), jonka puitteissa joukko venäläisiä juristeja ajaa yhteiskunnallisesti merkittäviä oikeusjuttuja.

Juuri ennen kuolemaansa Markelov oli pitänyt tiedotustilaisuuden, jossa hän kritisoi murhasta tuomitun entisen everstin Juri Budanovin päästämistä ennenaikaisesti ehdonalaiseen vapauteen 15.1.2009 ja ilmoitti suunnittelevansa uuden oikeusjutun aloittamista tätä vastaan. Budanov tuomittiin vuonna 2003 kymmeneksi vuodeksi vankeuteen 18-vuotiaan taetaeenitytön Elza Kungajevan sieppaamisesta ja murhaamisesta maaliskuussa 2000. Raiskauksesta tuomiota ei sen sijaan tullut, vaikka ruumiinavauksessa löydettiin selviä merkkejä siitä. Markelov toimi kohutussa oikeusjutussa yhtenä Kungajevan omaisten asianajajista.

Yhdessä Markelovin kanssa ammuttu Anastasija Baburova oli 25-vuotias journalistiikan opiskelija ja vapaa toimittaja, joka oli kirjoittanut lokakuusta lähtien Novaja gazeta -lehteen. Baburova toimi aktiivisesti myös opposition Toinen Venäjä -liikkeessä. Hän oli viime aikoina kirjoittanut artikkeleita erityisesti fasististen liikkeiden uhkaavasta noususta Venäjällä. Baburovasta tuli neljäs tällä vuosikymmenellä tapettu Novaja gazetan toimittaja - tunnetuin heistä oli syksyllä 2006 ammuttu Anna Politkovskaja, jonka murhaoikeudenkäynti on käynnissä.

Samaan aikaan kuin suru-uutinen Markelovin ja Baburovan ampumisesta levisi Moskovassa tieto oppositioaktivisti Anton Stradymovin kuolemasta. 20-vuotias Stradymov kuului ääriliikkeenä kiellettyyn, Putinin-Medvedevin hallintoa kritisoivaan Kansallisbolaevistiseen puolueeseen. Hänet pahoinpideltiin raa’asti hengiltä Moskovassa aamuyöllä 14.1.2009, erityisesti pää oli hakattu lähes tunnistamattomaksi. Viranomaisilta kesti yli neljä päivää ilmoittaa kuolemasta uhrin omaisille ja tovereille, vaikka surmatulla oli henkilöpaperit tallella. Omaisuutta Stradymovilta ei tiettävästi anastettu, tappajasta tai tappajista ei ole tietoa.

perjantaina, tammikuuta 16, 2009

Seksi on hauskaa selvinpäin



Youtube esittelee videon näin:
Artisti: Midas
Kappale: Seksi on hauskaa selvinpäin
Albumi: Kelpaisiko seksi
Julkaisuvuosi: 1991

tiistaina, tammikuuta 13, 2009

Lähi-idän ainoa demokratia?

Haaretzin tuore artikkeli kertoo, että Israel kieltää kahta arabipuoluetta osallistumasta vaaleihin. En tiedä puolueista enempää enkä tiedä, miten ne on määritelty "arabipuolueiksi", mutta hieno liike valtiolta, joka mainostaa itseään ainoana lähi-idän demokratiana.

Seuraavaksi lienee tapahtuvan seuraavaa: arabeilta viedään äänioikeus. Tähän mennessä tapahtunutta: kaikki Palestiinan historiallisella alueella elävät ihmiset, joilla ei ole Israelin kansalaisuutta vangitaan pienelle alueelle ja estetään liikkuminen.

Kun minä olin pieni, silloin Suomessakin kampanjoitiin sellaista kuin apartheidia vastaan. Etelä-Afrikan valtiossa oli tapana jakaa ihmiset poliittisesti, taloudellisesti ja fyysisesti ihmiset tummiin ja valkoisiin. Tätä ei pidetty mitenkään demokraattisena ajatuksena eikä sitä tule sellaisena pitää tänäkään päivänä.

lauantaina, tammikuuta 10, 2009

Huumeet lähes loppuunvarattuna

Viime tiistaina ensi-iltansa saanut Teatteri Poleemin näytelmä Ei vain ne hyvät huumeet tuli lähes loppuunmyydyksi ennen seuraavaa esitystä. Eilisiltana vain viimeiseen esitykseen oli lippuja jäljellä. Tämä on ehkä ennakkoon suosituin näytelmä, jota olen koskaan ollut tekemässä. Valitettavasti siihen ei oltu varauduttu. Vaihtolavalle emme pysty välttämättä saamaan lisäesityksiä, koska seuraava poppoo aloittaa jo oman produktionsa viimeistä esitystä seuraavana päivänä.

Mutta tilausta näytelmällä olisi ilmeisesti enemmänkin. Puhelin käy jatkuvasti kuumana ja on sekä ikävää että mukavaa myydä ei-oota. Mukavaa on se, että näytelmä näyttää kiinnostavan useita ihmisiä. Ikävää on se, että taiteilijan näkökulmasta haluaa oikeastaan aina, että omat jutut leviävät mahdollisimman laajalle ja mahdollisimman oikealle yleisölle. Negatiivisin palautekin on ollut rakentavaa ja se on tullut kenraalin jälkeen. Ensi-illassa olikin jo sitten kaikki lamput kohdillaan ja pari kohtausta vielä hieman muutettuna. Ensi-illan jälkeen asiat ovat rullanneetkin. Jopa aina pelottava toinen esitys saatiin kunnialla loppuun vaikka esitys lähtikin käyntiin hieman alikierroksilla.

Nyt pitäisi sitten miettiä, että miten saamme aikaiseksi lisäesitykset. Tähän mennessä on ehdotettu KokoTeatterin tai Teatteri Avoimien ovien käyttöä. Molempien vuokrat ovat huomattavasti korkeammat kuin Vaihtolavan eikä meillä siitä huolimatta ole vielä edes takuuta siitä, että tilat olisivat käytettävissä.

Sytyfestareillekin pitäisi pyrkiä ja ties minne muualle. Mutta tiedotetaan tilanteesta, kun jotain ilmenee.

torstaina, tammikuuta 08, 2009

Blogistania Gazan pommituksista

Tässä pieni linkkilista seuraamieni blogien kirjoituksiin koskien Israelin hyökkäystä Gazaan.

Tapio Laakso vertailee sokkona ammuttavien rakettien ja Israelin älypommien välistä yhteyttä.

Sampo Villanen pohtii siviilien ja sotilaiden välistä eroa. Esimerkkinä hän käyttää Helsingin sanomien juttua, jossa kerrotaan poliisista, joka kuoli pommiin. Siviili vai sotilas?

Jiri Nieminen taasen vertaa Hamasia Kokoomukseen sekä selittää uutta sotaa Machiavellin opeilla.

Jvahe-nimimerkillä tuotettu Vanhanaikaisia näkemyksiä irvailee puolien ottamisella. Sehän on niin, että kun vastustat jotain niin kumarrat toiseen suuntaa ja päinvastoin.

Eilisessä mielenosoituksessa huomasi, että ihmiset ottavat tappamisen aika henkilökohtaisesti. Enpä ole vähään aikaan nähnyt vastaavaa määrää ihmisiä rauhanmiekkareissa.

tiistaina, tammikuuta 06, 2009

Päihteiden ensi-ilta lähestyy

Kahden vuoden jälkeen se on vihdoinkin tulossa lavalle. Työnimellä Ei vain ne hyvät päihteet on valmistunut näytelmä ja tänään on ensi-ilta. Näytelmä kantaa nyt nimeä Ei vain ne hyvät huumeet. Pääosissa Linda Savonen, Antti Vainio ja Susa Wiwolin. Taattua Teatteri Poleemia. Tunnelmista myöhemmin ehkä lisää, mutta nyt on riennettävä nauttimaan.

Palestiinasympaatikkojen puheenvuoro

Edellinen entryni oli ehkä helposti ymmärrettävänä sellaiseksi viestiksi, että oikeasti pitäisin valtioterrorismia jotenkin pahempana muotona kuin terrorismia yleensä. Joudun myöntämään, että käsitykseni terrorismista on kiistanalainen. Määrittelen terrorismin pelonaiheuttamiseen pyrkivänä operaationa. Hamasin sotilaallisen siiven Izz ad-Din al-Qassamin (käsittääkseni se kirjoitetaan näin) ampumat lyhyen kantaman kotitekoiset singot viuhuvat Etelä-Isralien puolelle täysin ilman minkäänlaista tarkkuutta. Tällä tavalla ammutut ohjukset on kuin sokkona löisi pisteen karttaan ja mahdollisesti tappaen ihmisiä. Ohjusten merkitys voi olla symbolinen, mutta ne aiheuttavat mahdollisesti myös kuolonuhreja ja voidaan väittää hyvin vähillä epäilyksillä, että se onkin tarkoitus. Eräänlainen kollektiivisen rangaistuksen muoto siis.

Erittäin ikävää on myös se, että Israelin armeija käyttää niin sanottuja check-pointteja eli tarkastuspisteitä Palestiinan itsehallinnon alueella estäen ihmisten liikkumisen. Myös korkea "turvallisuusmuuri" mitä myös "apartheid-muuriksi" kutsutaan aiheuttaa vaikeuksia Palestiinan alueella estäen ihmisiä sekä liikkumasta pitempiä matkoja, mutta jonka takia myös ihmisten taloja on pistetty nurin tai muuten vain häädetty omilta asuinalueeltaan. Kolmantena ikävänä puolena on myös israelilaiset siirtokunnat, joita on turvaamassa Israelin armeija, vaikkakin väittäen, että yleisen turvallisuuden nimissä, niin todistettavasti ainoastaan Israelin kansalaisten turvaksi.

Hyvin ikävää on siis myös Israelin armeijan toiminta sekä myös välillisesti Israelin nykyisen hallituksen. Helposti voidaan olettaa, että kun Israel on aloittanut hyökkäyssodan Palestiinan itsehallintoalueelle ja sitä lähdetään tuomitsemaan, niin se tarkoittaisi samaa kuin hyväksyisi Hamasin aseellisen siiven tarkkuuskelvottomien rakettien ampumisen minne sattuu. Tämä ei ole kuitenkaan tarkoitus, vaikka yksisilmäisimmät idiootit varmasti ajattelevat, että kun pyllistää yhteen suuntaan niin väistämättä kumartaa johonkin toiseen suuntaan.

Siinä vaiheessa kun ihmisiä kuolee kuitenkin "osapuolten" välillä 1:100 riippumatta siitä, että kummalla on oikeutetumpi asia, niin sympatiat helposti siirtyy heikomman puolelle. Omasta mielestäni yhdistetty Israel voisi olla paras ratkaisu. Eli semmoinen missä ei olisi edes Palestiinaa tai Israelia vaan ainoastaan yksi valtio, joka takaa kaikkien alueella asuvien ihmisoikeudet, niin en silti usko, että nykyisessä tilanteessa päästäisiin edes semmoiseen tilanteeseen. En edes, vaikka päästäisiin sovintoon siitä, että aluetta ei tarvitsis kutsua Israeliksi. Voitaisiin sitä kutsua vaikka Israiliksi tai Palesraliksi. Sovitteluehdotuksina on ollut myös kahden rinnakkain elävän valtion malli, missä olisi, diplomaattista retoriikkaa käyttääkseni, "elinvoimainen Palestiinan itsenäinen valtio" sekä "Israelin turvattu valtio". Tähän malliin liittyy myös Jerusalemin kysymys, mikä on parhaimpana kompromissina usean valtion yhteinen pääkaupunki.

Jäljelle jäisi silti kysymyksiä, jotka pitäisi ratkoa. Pakolaispalestiinalaisten kotiinpaluu olisi taattava siitäkin huolimatta, että israelilaisten demografinen osuus pienenisi. Arabi-israelin lisäksi ei kuitenkaan ole olemassa mitään yleisesti hyväksyttyä israelilaisen mallia. Vaatimuksena ei ole Heprean osaaminen, juutalainen uskonnollisuus tai jotain sinnepäin. Lähinnä näyttää siltä, että jokainen Israelinnationalisti kelpaa israelilaiseksi ilman muita vaatimuksia.

Kuitenkin Israelin hallinnon toimet on oikeasti hyvin helppo nähdä jonkinlaisena valtioterrorismina. Hallinto käyttää kollektiivisia rangaistuksia eli tapattaa "vihollisia", jotka asuvat Gazan alueella. Eli ei oikeastaan yhtään parempia kuin Al-Qassamin "sokeita raketteja" ampuvat henkilöt.

ps.
Kiitos inspiraatiosta Mikko Ellilälle, joka lähti kommentoimaan mielenosoitusentryäni.

Ellilän rohkean "älykkääseen" "ajatteluun" voi tutustua hänen vanhassa suljetussa blogissaan. Hän on myös aktiivinen fi-lib-blogin kirjoittaja.

sunnuntaina, tammikuuta 04, 2009

Israel taistelee pahaa vastaan (tasapainotettu näkemys)

Jotta ei päästäisi syyttämään puolueellisuudesta, niin päivitetäänpä Gazan tilannetta. Hamasin amatöörimäisesti valmistetut ja silmittömänä ammutuista ohjuksista on päätynyt Israelin puolelle tappaen jo neljä ihmistä. Yhdysvallat ovat täysin oikeaoppisesti estäneet YK:n päätöslauselmat, koska Hamasia ei ole tuomittu yksiselitteisesti terroristijärjestöksi. Yhdysvaltain lähettiläs Alejandro Wolffkin on kertonut, että turha mitään päätöslauselmia on tehdä kun Hamas ei niitä kuitenkaan noudata. Toisin kuin länsimainen vääristelevä media toitottaa, niin Hamas on kaapannut vallan Gazassa täysin epädemokraattisesti.

Aiheesta lisää (pois on jätetty ilmeisen Palestiinamyönteiset ja vasemmistolaiset hömpötykset):
HS: Yhdysvallat esti yhteisen Gaza-päätöksen
Kokoomusnuoret: Israelilla täysi oikeus puolustaa itseään
Wikipedia: Hamas (älkää uskoko viimeistä artikkelia, että Israel olisi rikkonut tulitauon, sen teki Hamas yksipuolisesti)
Aamulehti: Hamas kertoo ottaneensa israelilaisia vangeiksi
Hs: EU-puheenjohtaja: Israelin maahyökkäys puolustuksellinen
Conservapedia: Hamas

Vasemmistonuorten raportointia Palestiinan tilanteesta

Vasemmistonuoret on saanut jonkin aikaa ulkoministeriöltä tukea Palestiinan kehitysyhteistyöhankkeeseen. Tämän ansiosta Palestiinaan on saatu internetyhteyksisiä koulu/kirjastokomplekseja sekä Vasemmistonuoret on tiedottanut Palestiinan tilanteesta Suomessa.

Vasemmistonuorten epävirallisen delegaation tiedotusta voi seurata heidän blogistaan. Yksi blogin ylläpitäjistä on luvannut julkaista lähiaikoina lisää materiaalia. Nyt siellä on tarjolla toistaiseksi Vasemmistonuorten tuorein kannanotto.

lauantaina, tammikuuta 03, 2009

Streisand-effekti

Päivän uusi sana on Streisand-effekti, mitä Effin sivuilla ehdotetaan suomennettavan Lehtovaaraefektiksi. Sanalla tarkoitetaan sitä, kun nettiä yritetään sensuroida ja asia tuodaan julkisuuteen, jonka jälkeen sensuroidusta materiaalista tulee niin suosittua, että sitä ei voi enää sensuroida. Teorian mukaan internet-yhteisö näkee yritykset sensuroida tuotettuna vahinkona itse internettiin, jolloin internet itsessään korjaa tämän vahingon tuottamalla tekijöidensä kanssa uusia sivuja, joissa levitetään kiellettyä tietoa.

Suomennos viittaa Effin perustajajäseniin kuuluvan H3rkko Hietanen kirjoitti ikävän kritiikin Lehtovaara-nimisestä ravintolasta. Ravintola vaatii Hietasta poistamaan tekstin blogistaan sekä 80 000 euron korvauksia. Lopputuloksena ravintolasta tuli kuuluisampi kuin koskaan, mutta ei välttämätttä palvelunsa takia, vaan siksi, että elinkeinoyrittäjä pyrki hiljentämään kriittiset äänet netissä.

Voimakin on saanut ilmeisesti ensimmäiset uhkailunsa tällä kertaa Volvolta. Voima on pitkään julkaissut lyhyitä juttuja vastamainoksina, jossa yritetään esittää joitain tosiasioita yrityksistä. Kieli keskellä poskea ilmoitukset joudutaan kyllä esittämään, että yli-innokkailta lakimiehiltä voidaan välttyä.

Kaikkein hauskinta vastaavaa toimintaa on saatavilla Piratebayn sivuilta, jossa julkaistaan cease-and-desist-kirjeitä ja ylläpitäjien kirjoittamia vastineita, jotka ovat yleensä hyvin loukkaavia.