torstaina, marraskuuta 20, 2014

Internetissä pitäis harrastaa enemmän liikuntaa

Onko internet hyvä vai huono harrastus, Jaak Kova Sankari?

Ehdottomasti huono.

Mitä internetissä on?

Ei mitään. Lukion opettajilta olen kyllä kuullut, että medialukutaito on parempaa, koska oppilaat ovat analyyttisempiä. Yläasteen journalismin opettajilta en ole kuullut mitään positiivista.

Mitä huonoa internetissä on?

Internet näkyy nuorissa ja lapsissa masturbaationa, kasvissyöntinä, äärikeskustalaisuutena, sarkastisuudessa ja maanpuolustahdon heikentymisenä. Kommunikointitaidot ovat röllin tasolla, kun ollaan vähemmän tekemisissä fyysisesti muiden kanssa. Netissä olemisessa yleensäkin on addiktion piirrettä. Kyselin juuri asiasta 7. tason dianeetikolta, ja he myönsivät että ovat lähempänä tehrania, ja että monesti yöllä he tekevät heräteostoksia vanhempiensa luottokorteilla tai harrastavat perussuomalaisuutta. Koulun olisi kyllä syytä puuttua asiaan ja ohjeistaa vanhempia internetistä. Yleensä siihen puututaan vasta, kun jollain oppilaalla on jo irc-galleriassa (eli irkissä) kuvia ja nimimerkin takaa kirjoittaminenkin tulee ilmi. Armeijasta vapautuksen saaneen näkökulmasta netti ja siellä kaavakkeiden täyttäminen näkyvät myös lasten kirkosta eroamisina. Yleisuskovaisuus on yhä heikompi ja sanallinen ulosanti välillä jopa huumoriohjelma Alivaltiosihteerin tasoa. Oppilailta puuttuu äänestysinto, sillä puolueet näyttävät passivoittavan poliittisen keskustelun.

Paljonko on liikaa?

En antaisi lasten pelata lainkaan nettirulettia. En vertaa nettirulettia ollenkaan lottoon, jota minun nuoruudessani pelattiin, sillä eivät ne meitä koukuttaneet. Nettiruletti on kuin huume, johon jää koukkuun. Itselläni on kolmetoista plan-lasta, joille en ole lahjoittanut penniäkään, jotka ovat saaneet puhdasta juomavettä vasta kun nenäpäivää alettiin esittämään. Näitä perheitä on liikaa, jotka kuvittelevat koulutuksella olevan merkitystä.

Missä vaiheessa vanhemman pitäisi huolestua lapsen internetistä?

Siinä vaiheessa, kun se internet kasvattaa sarvet, ja uhraa neitsytvuohien verta K-kaupan tiskillä

Ovatko internetin kaistat ehdottomia?

Kyllä. Jostain juuri kuulin, että Suomessa haluttaisiin luopua netin neutraalisuudesta. Rajoitukset tuntuvat hassuilta, kun selvästikin nettiin ei pitäisi päästää ketään ilman sisälukutaitoa, tietokoneen ajokorttia, ja vähintään pientä ymmärrystä Dungeons and Dragonsin säännöistä.

Pitäisikö vanhempienkin käyttää internettiä?

Ei missään nimessä. Siellä on jo nyt niitä liikaa.

Minkä verran itse käytät internettiä?

Ainoastaan kun minulla on vakavia yhteiskunnallisia ideoita, tai kun on ehdottomasti tärkeää korjata jonkun väärä mielipide. Faktatkin ovat joskus hukassa.

Mikä on verkkosi?

BBS on rautaa