sunnuntaina, heinäkuuta 19, 2015

Päätoimittajan puheenvuoro

Ei siitä taida olla kuin semmoiset kymmenen vuotta kun kansanedustuslaitoksessa käytiin semmoisia kuumia keskusteluja kuin kuka on vastuussa internetin foorumeilla kirjoittelusta. Vaatimukset olivat kovia. Vaadittiin muunmuassa, että kaikilla internetin foorumeilla pitäisi olla päätoimittajan vastuu. Että "vähän niinku vastataan linjasta".

Kansanedustuslaitos on kehittynyt niistä ajoista. Samoin on moni muukin asia. Tuli termejä kuten kansalaisjournalisti (blogistit), ja sitten semmoinenkin asia kuin kansalaisporno (youporn), sekä kaiken hyvänä ymmärrys, että internet muuttaa kaiken. Muutti jo silloin 95 vuonna. 10 vuotta Eppu Normaalin Andy McCoy -vitsien jälkeen, ja vain muutama vuosi ennen kuin Andy McCoy pääsi kutsumaan Eppuja humppaorkesteriksi kun hänen tekemänsä kaikki musiikki oli enemmän rokkia. En tiedä osaako Andy McCoy humppaa. Eläkeläiset ovat hieno orkesteri.

Jos ajan ja lain henkeä ei edes yritettäisi ymmärtää niin tämmöisenä kansalaisjournalistina, tai vaatimattomammin blogistina, minun tulisi olla vastuussa kaikesta sisällöstä mukaanlukien kommentit. Toisaalta minulta pitäisi vaatia samanlaista sisällöntuotantoa kuin isoilta medioilta. Helsingin sanomat pystyvät nimittäin aika rennosti kertomaan useita sivuja ja useita päiviä siitä miten lehden printtipainos muuttuu muutamia kymmenmillimetrisiä erimuotoisiksi, ja sitä luetaan sen uutisarvosta huolimatta. Itse kirjoitin viimeksi Bloginpimppaustalkoista.

Tämän pitäisi olla hyvin merkittävä tieto, olettaen, että olisin painanut samanlaista laadutonta/laadullista sisältöä samalla volyymillä kaikki nämä vuodet. Siihen ei vain ole resursseja, tai vaikka olisikin niin yhden ihmisen voimin ne menevät kaikkialle muualle. Miksi sitten pitäisi kirjoittaa ollenkaan?

Koska aion blogin ainoana työntekijänä kirjoittaa lisää. Aion kirjoittaa blogin pimppauksesta lisää. Aion kirjoittaa lisää tietokonepelien, elokuvien ja musiikin arvosteluja. Aion kirjoittaa politiikasta sekä rajallisesti urheilusta. Isoin ja ainoa syy itselle on uudelleensyntyä aina uudestaan - jotenkin.

ps. kaikki mainokset ympärillä tätä blogia (olettaen että näkyvät) ovat osa meininkiä. Älkää painelko niitä, jos ne eivät ole kiinnostavia. Yhteyteni niihin on olematon.

Ei kommentteja: