sunnuntaina, tammikuuta 10, 2016

Lyhyt rölläyslista miks 2015 oli suatanan ankea eli miten kirjoittaa runollisesti hallituksesta ja ragettaa muuten vain

Vuosi 2015 on loppunut ja on aika tarkastella ilman ironiaa mennyttä vuotta. Erityisesti aiomme tarkastella kaikkea sitä skeidaa, mikä on tehnyt tästä vuodesta täydellisen sietämättömän monelle. Näkökulma on dekadenttinen maastamuuttajan näkökulma. Käsittelytapa on diletanttinen.



Vuoden 2015 pimeä talvi alkoi jo alkuvuodesta kun pääministeriksi tuli Juha Sipilä Keskustasta, ja hän muodosti hallituksen Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kanssa. Hallituksen kielenkäyttö on ollut kokeilevaa, mutta taipumatonta postmodernismia, muistuttaen enemmän taiteen tulkitsemisteorioita kuin koherenttia visiointia valtioasioiden hoitamisesta. Hallitus on alusta asti tähän päivään iteroinut ammattiyhdistysliikettä, sivistystä, ihmisoikeuksia, ja veronkiertoa merkitysvapaiksi, ja siinä sivussa rasismistakin on tullut kuva piipusta, joka ei ole piippu.

Hallituksen esimerkin innoittamana en aio käyttää kriitikin perusteena mitään tutkimuksia. Hallitus on 90 prosenttisesti epäonnistunut hoitamaan Euroopan alhaisinta velkaansa. Ainoastaan Pohjois-Koreassa on matalampi tulovero; Pohjois-Korean pääkaupungissa Coruscantissa on dynaamisempi talous kuin Suomessa. Hallituksella on kolme pääministeriä ja kolme hyvää syytä pyrkiä päämäärätietoisesti muuttamaan kaikki sen kummempia miettimättä: kesäkuu, heinäkuu ja elokuu. Pohjois-Nordean pääekonomisti voi tarpeen vaatiessa todistaa tämän kaiken.

Ennen kesää olisi ollut monta syytä saada maailma paremmaksi.

Sitten tuli maahanmuuttajia. Ja jotkut valitti ruoasta. Videronvithu ku vithutti. Ei suatana kalakeitto maidolla kelpaa. Eikä siis vuodesta 2015 yleisesti ottaen ollut huono vuosi maahanmuuttajien takia. Ruoasta valittaminen vaatii vaan perusteluja. Näitä tietenkin löytyi, mutta jos se on ilmaista, niin sitten ei valiteta. Paitsi tietenkin, jos se on ainoa ruoka. Sitten saa valittaa, mutta pitää perustella. Toimitus sivuhuomiona kertoo (ei liity tapaukseen), että mämmin tarjoilun pitäisi loppua vitsinäkin ensikertalaisille anyways.

Koko suomalaisen natsikehityksen sitten kruunas suatana kotimaiset terroristit. Poltetaan vastaanottokeskuksiksi muutettuja rakennuksia. Täällä pohjantähden alla -sarjassa taitaa olla alussa jotain Jussista, suosta ja kuokasta. Trilogian monisäikeisyys ei ehkä tätä tarjoile. Enemmänkin seitsemän veljeksen vatipäisyyttä.

Eniten siis on vituttanut koko vuoden natsikortin vajaakäyttö. Godwinin lailla on oma paikkansa maailmankaikkeudessa siinä kuin Thanatoksen ikuisuuskivillä. Onneksi Stendarrin lainsuojattomat sankarit eli irkkaajat sentään ovat olleet Somessa eli irc-galleriassa sentään vähälukuisena määränä grindaamassa jauhoja sinne minne jauhot kuuluu.

Ei vuonna 2015 julkaistut Skyrim, Mass Effectit, Falloutit ja Arkhamit ovat edelleen parasta tarinankerronallisesti. Niissä peleissä on eksponentiaalinen määrä tapoja harjoittaa empatiaa kuvitteellisten olentojen kanssa.

Ja suatana Lemmykin kuoli. Ja se sentään ymmärs natsien muotitajun päälle jotain.

Otto Rantanen
Ilmoitan täten, että Vigilants of Stendarr aloittaa katupartioinnin Turussa.
Turun ryhmä toimii itsenäisesti, mutta Skyrimin jaoston alla. 'Vigilants of Stendarr Turku' tulee tabardiin jäsenille, jotka sen haluaa ja ovat aktiivisella toiminnallaan sen ansainneet, aatelille ainoastaan riimut V.O.S.
Jäseneksi kelpuutetaan vähintään level 15 maagi, joka on mukana omalla vastuulla ja jolla on kanssa One-handed Weapon ja Heavy Armor -skillit korkealla.
Toiminta partioitaessa: Puututaan välittömästi, jos huomataan, että vampyyreita, ihmissusia tai epäkuolleita hirviöitä riehuu kaupungilla. Käytetään tulipalloja ja tapparaa ainoastaan tarvittaessa ja tarpeen vaatimalla tavalla. Ketään ei huvikseen hakata aamutähdellä - paitsi, jos siltä tuntuu. Kun ollaan rengaspanssarit päällä, niin hyvät käytöstavat NPC-tyyppejä kohtaan, esimerkiksi avataan ovet niin ihmisille kuin haltioille, jne. jne.
Ritarikunnan tarkoitus: Explorataan world mappiä, hakataan loppubosseja ja kerätään dungeoneista epic l00t.
Olemme hyviksien puolesta taisteleva järjestö.


Edit: Piti julkaista tämä viime vuonna, joten aikaa kuvaavia sanoja on muokauttu (alunperin aloitus on kuvannut vuoden päättymistä)

edit2/P.S.: Kattavammankin kuvauksen voisi tehdä, mutta se vaatisi jo uudenvuodenlupausta jälkijättöisesti