sunnuntaina, kesäkuuta 14, 2009

Piraattipuolue ärhentelee Vihreille

Piraattipuolueen Ahto Apajalahti on hieman näreissään Vihreiden jaa-napin vinkumisesta sormenjälkirekisterin perustamisen puolesta.

Ilmeisesti seuraaviin eduskuntavaaleihin mentäessä Piraattipuolue aikoo haastaa Vihreiden aseman. Puolue saattaa toimia jopa hyvänä sparraajana muillekin puolueille. En pidä mahdottomana vaikka kyseisestä puolueesta kasvaisi pysyvä osa parlamentaarisia puolueita.

Piraattipuolue olisi voinut haastaa hyvin myös Vasemmistoliiton ja toivottavasti näin tekeekin. Tekijänoikeuskysymyksissä Vasemmistoliitto on kuitenkin ollut vähiten huono puolue, jos katsotaan suhteellista ja absoluuttista äänestyskäyttäytymistä Eduskunnassa. Toisaalta Vasemmistoliiton kannatus vaaleissa on laskeva ja Vihreillä on nouseva. Piraattipuolue tahtoo siis haastaa toisen jatkuvasti kasvavan puolueen. Helpoiten tämä onnistuu tietenkin osoittamalla, että Vihreät toimivat väärin ja Piraattipuolue olisi toiminut oikein jossain todellisessa äänestyksessä. Tässä tapauksessa sormenjälkirekisteristä äänestettäessä.

Tekijänoikeuslain laajennuksia koskevassa äänestyksessä Piraattipuolue olisi myöskin äänestänyt oikein ja Vihreät väärin. Tosin puolue ei ollut silloin vielä rekisteröitynyt, mutta veikkaisin, että tämäkin olisi ihan hyvä ase Piraattipuolueen arsenaaliin sitten kun Eduskuntavaalit koittavat kahden vuoden kuluttua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on sellainen vinha kutina, ettei Piratens haasta pelkästään Vihreitä vaan tämän umpinaisen konsensuksen, joka velloo Suomessa.

Erittäin hieno asia oikeusvaltion kannalta. Sehän on turha kuvitelma, että suuret puolueet osaavat reagoida tähän ajoissa. Ne aloittavat kuoliaaksi halaamiseen siinä vaiheessa, kun numerot iskeytyvät tauluun, and that's when its too late ;)

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Varmastikin PP tulee haastamaan kaikki väärämieliset, mutta strategia näyttää olevan nyt valita yksittäisiä puolueita kerralla.

Hallituspuolueita kuitenkin on Vihreiden lisäksi RKP, Kokoomus ja Keskusta. Joten oletan, että Vihreiden haastaminen yksinään johtuisi siitä, että puolue mielletään jotenkin oikeamielisemmäksi ja aatemaailmaltaan samansuuntaiseksi PP:n kanssa.

Seuraan jatkossakin mielenkiinnolla kaikkia puolueen avauksia. PP on puolue, jossa on pitkästä aikaa jotain kiehtovaa vetovoimaa, joka saattaa konkretisoitua pysyväksi kannatukseksi.