torstaina, helmikuuta 07, 2008

Viikon kysymys vihreistä

Edellinen viikon kysymys koski kunniakkaasti vuoden 1918 tapahtumien nimitystä. Kyselyssä oli mahdollista antaa useita vaihtoehtoja. Eniten suosiota sai kuitenkin sisällissota 37 prosentin kannatuksella. Toiseksi tuli kansalaissota, joka sai 34 prosenttia kaikista äänistä. Jaettua kolmatta sijaa pitivät punakapina sekä "vuoden 1918 tapahtumat" 17 prosentilla. Jumbosija meni myöskin jakoon. Suomen valkoisen armeijan lihatiski sekä punainen terrori saivat molemmat kolme prosenttia äänistä. Yhteensä ääniä tuli 29, mikä on lähes 50-kertaa enemmän kuin tällä blogilla on normaalisti lukijoita.

Seuraava viikon kysymys käsittelee Vihreiden tarpeellisuutta. Kimmoke löytyy Vihreiden oleskelusta porvarihallituksessa sekä lähiaikoina tapahtunut toiminta valtuustossa. Porvarihallituksen kannatettaviksi saavutuksiksi voi tällä hetkellä laskea opintotuen ja ansaintarajojen noston. Ei sitä kuitenkaan viitsi sinivihreäksi kutsua. Vihreyden pitäisi liittyä jollain tavalla ekologiaan. Autoverotuksen alentaminen sadoilla miljoonilla euroilla ei ole se juttu, millä ansaitaan sinivihreä titteli. Saattaapi olla, että tämän parempaa yhdistelmää sinisen ja vihreyden yhdistelmällä ei saa.

Helsingin kaupunginvaltuustossa kuitenkin tehtiin semmoisia päätöksiä, että ei edes hallitustyön pitäisi sitoa noin käsiä. Hyväksytyt päätökset itsessään eivät ole huonoja, vaikka ei nyt mitenkään kovin raflaaviakaan. Ihmiset voivat jatkossa esimerkiksi saada asuntokohtaisesti tietää, paljonko lämpöä tai vettä he ovat kuluttaneet. Jahka järjestelmä valmistuu, niin se on varmasti huima parannus nykyisiin mittauslaitteisiin. Hyväksymättä jäi sellaisia epävihreitä asioita kuten hiilivoimasta luopuminen vuoteen 2050 mennessä sekä lisäydinvoimasta kieltäytyminen. Aluksi demarit menivät lakkauttamaan varallisuusveron ja sitten vihreät äänestelevät hiilivoiman puolesta. Toivottavasti vihreät on saanut edes jonkin hyvän diilin tuolla äänestämisellä. Kaipa se valta sitten korruptoi oikeasti ja omat ohjelmatkin voidaan heittää roskakoriin.

Eli viikon kysymys on: Mihin vihreitä enää tarvitaan?

2 kommenttia:

Teemu Lahtinen kirjoitti...

Vihreitä tarvitaan toki hajottamaan vasemmiston ääniä ;)

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Sekä oikeiston, eikö näin? :)