tiistaina, elokuuta 19, 2008

Vuosikokoustamaan

Tänään on tarjolla Etelä-Suomen Vasemmistonuorten eli ESVN:n vuosikokous, jossa valitaan uusi puheenjohtajisto kun nykyinen puheenjohtaja Heidi Auvinen poistuu ulkomaille. Vaikka kyseessä on ns. pelkkiä henkilövalintoja, on silti myönnettävä, että tilanne on hieman kiusallinen, jopa arveluttava. Henkilökysymykset ovat yleensä sellaisia, jolloin ihmiset järjestöissä enemmän tai vähemmän blokkiutuvat. Ongelma on siinä, että blokkeja ei osata välttämättä henkisesti purkaa. Tällä kertaa saattaa olla luvassa ehdolle kovan luokan työskentelijä ja kokousmaratoonari Niina Ilola sekä mahdollisesti allekirjoittanut, jolle en kirjoita adjektiiveja (ne voidaan laittaa vaikka kommentteihin).

Sivuhuomio: Mustaa hevosta odotetaan paikalle. Viimeksi mainittu saattaa lukea oman kannatuspuheensa vessapaperilta, mutta jäädään jännittämään sitä erikseen.

Tietenkin asiaan voidaan nähdä vaikuttavan myös henkilöhistoriat ja -kemiat. Jokainen ihminen, jonka kanssa olemme tekemisissä, muodostaa sinusta mielipiteitä samoin kuin heistäkin muodostetaan. Jotkut ihmiset myös tulevat paremmin toistensa kanssa toimeen, ja jotkut tulevat toimeen erimielisyyksistään huolimatta.

Vuosikokous ei ehkä tullut maailman parhaimpaan paikkaan miettien vaaleja, mutta toisaalta parempi mahdollisimman aikaisin ennen vaaleja kuin vaalien alla. Puheenjohtajan roolissa oma vaalityö saattaa helposti jäädä hieman sivummalle, mutta toisaalta voi ajatella, että mandaatin näkyvä puoli on vähän kuin ilmaista julkisuutta.

Mutta mitä tapahtuukin, niin se tulee tapahtumaan. Pysykää siis linjoilla.

Ei kommentteja: