tiistaina, tammikuuta 13, 2009

Lähi-idän ainoa demokratia?

Haaretzin tuore artikkeli kertoo, että Israel kieltää kahta arabipuoluetta osallistumasta vaaleihin. En tiedä puolueista enempää enkä tiedä, miten ne on määritelty "arabipuolueiksi", mutta hieno liike valtiolta, joka mainostaa itseään ainoana lähi-idän demokratiana.

Seuraavaksi lienee tapahtuvan seuraavaa: arabeilta viedään äänioikeus. Tähän mennessä tapahtunutta: kaikki Palestiinan historiallisella alueella elävät ihmiset, joilla ei ole Israelin kansalaisuutta vangitaan pienelle alueelle ja estetään liikkuminen.

Kun minä olin pieni, silloin Suomessakin kampanjoitiin sellaista kuin apartheidia vastaan. Etelä-Afrikan valtiossa oli tapana jakaa ihmiset poliittisesti, taloudellisesti ja fyysisesti ihmiset tummiin ja valkoisiin. Tätä ei pidetty mitenkään demokraattisena ajatuksena eikä sitä tule sellaisena pitää tänäkään päivänä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

The CEC voted overwhelmingly in favor of the motions, accusing the country's Arab parties of incitement, supporting terrorist groups and refusing to recognize Israel's right to exist.

Mitenhän muissa demokratioissa kävis?

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Irlannissa ainakin Sinn Feinin on sallittu osallistua parlamentaariseen työskentelyyn. Sitäkin on on syytetty terroristiyhteyksistä.