maanantaina, marraskuuta 03, 2008

Lisää rahaa nuorisotoimintaan

Harju ja Munkka meinaa lähteä nuorilta muusikoilta. Keskiviikkona osoitetaan mieltä ja vaaditaan fyffee nuorisotoimintaan.

Lehdistötiedote
3.11.2008
Julkaisuvapaa

"LISÄÄ RAHAA NUORISOTOIMINTAAN"

Senaatintorilla järjestetään 5.11 2008 klo 17.00 alkaen ohjelmallinen mielenilmaisutilaisuus, jossa vaaditaan nuorisotoiminnan määrärahojen lisäämistä ja lakkautusuhan alla olevien nuorisotalojen säilyttämistä.

Tilaisuudessa esiintyy mm. nuorten teatteriryhmä ja Helsingin kaupunkia edustaville valtuustoryhmien edustajille luovutetaan Ville Valon "Save-Nuta"-projektin single "Rock'N'Roll High School".
http://www.myspace.com/savenuta

Juontajina toimivat Nora Schûller ja Jaakko Vasankari.

Tilaisuuden järjestävät "Lisää rahaa nuorisotoimintaan"-kansanliike, JHL 274 ja Etelä-Suomen Vasemmistonuoret.

***
Kukaan ei kiellä, etteikö satsaus nuorisoon kannata, mutta tämä ei ole näkynyt vuosiin nuorisotoimen budjetissa. Vakituisten nuorisotyöntekijöiden määrä on vähentynyt ja paikallisia- sekä erikoisnuorisotaloja ollaan sulkemassa samaan aikaan kun nuorten pahoinvointi ja huostaanotot ovat lisääntyneet. Viime aikojen traagiset tapahtumat ovat pysäyttäneet ajattelemaan nuorten maailmaa syvemmin ja nostaneet julkiseen keskusteluun mm. yhteisöllisyyden merkityksen. Tätä nuorisotalot- ja toiminta voivat tarjota.

Nuorisotoiminnan määrärahoja ei olla kasvatettu vuosiin riittävästi verrattuna yleiseen kustannustason nousuun ja määrärahojen osuus on vähentynyt suhteessa moniin muihin kuntapalvelun aloihin. Jatkuva toimintaresurssien kyseenalaistaminen estää nuorisotyön kehittämisen ja riskeeraa jo vakiintuneet toiminnan muodot.

Nuorisotoimessa puhutaan nykyään kustannustehokkuudesta ja tulostavoitteista. Nuorisotyö ja nuorten hyvinvointi eivät ole talousteorioin mitattavissa, vaan tulokset näkyvät pitkäjänteisessä nuorisotyössä ja vakaissa olosuhteissa.

Nuorisotoimintaan on saatava lisää rahaa, millä turvataan jo olemassa oleva toiminta ja voidaan kehittää uusia toiminnanmuotoja, joilla tuetaan nuorten hyvinvointia, kulttuuri-ja harrastustoimintaa.

Lisätiedot

Pia Parkkonen
pia.parkkonen@welho.com
puh. 040 848 6062

Ei kommentteja: