torstaina, lokakuuta 27, 2011

"Tsoukki"

'Rajalle pitäisi rakentaa aita, jonka päälle johdettaisiin sähköä, joka tappaisi kaikki hengiltä, jotka yrittävät rajan yli tänne.' Näin voisi tiivistää erään vuosi sitten tuntemattoman poliitikon ajatukset. Lainaus ei ole suora, vaan mukaelma, joten sitä ei ole kirjoitettu lainausmerkkeihin. Toisin kuin aikaisempina vuosina, Yhdysvaltain tulevat presidenttiehdokkaat eivät saakaan etusivuja Suomessa. Ei välttämättä edes merkintää ulkomaan uutisiin, koska EU.

Alun mukaelma on Herman Cainin lausuma, jonka hän heitti osana esivaalikampanjaansa. Hän on tällä hetkellä Republikaanien ykkösehdokas. Kun asiasta kyseltiin viime viikolla, hän kertoi asian olevan "tsoukki". Päivä "tsoukin" jälkeen hän kertoi, että kannattaa kuitenkin ajatusta. Tämäkin kuulostaa suomalaiselta kattopolitiikalta. Jos irrotetaan puhujat lausunnoista, minulle tulisi mieleen ainakin kolme kansanedustajaa. Mauri Pekkarinen, Teuvo Hakkarainen ja Jussi Halla-aho on kovia kavereita heittämään tsoukkia milloin ydinvoimasta, turpeesta, maahanmuutosta, homoista tai totalitarismista.

Herman Cain oli prosenttimateriaalia vielä reilu viikkko sitten. Republikaanien ehdokkaista eniten sai kannatusta Mitt Romney, joka on pyrkinyt esivaaleissa voittamaan Republikaanien ehdokkuuden jo edellisissä presidentinvaaleissa. Mitt Romney taas ei heittele tsoukkeja, mutta hänestä heitetään tsoukkia. Liberaalille Yhdysvalloille näyttää olevan hyvin pelottavaa, että Romney on mormoni.

Jos jotain muuta hauskaa halutaan sanoa, niin Romney oli mukana Salt Lake Cityn olympialaisissa ja kävi puhumassa Curling-kentällä silloin kun Uusipaavalniemi tuli säälittävästi viidenneksi. Tämä lienee lähin yhteys suomalaiseen poliittiseen kenttään Romneylta. Tämän lisäksi kisassa on mukana Ron Paul, joka on saanut huomattavasti enemmän tunnustusta Suomessakin libertaristisista näkemyksistään johtuen.

Joka tapauksessa, siinä vaiheessa kun Pat Robertson Republikaanien oikean laidan oikeasta laidasta tulee julkisuuteen sanomaan, että esivaaliehdokkaiden pitäisi hieman harkita, mitä julkisuudessa puhuu, niin silloin tietää, että Republikaanien hillityin ehdokas tulee olemaan Kiinan entinen suurlähettiläs Jon Huntsman Jr. (kuka?)

Kun käytte tutustumassa näihin potentiaalisiin vapaan maailman johtajiin, niin perussuomalaiset on oikeasti ehkä vähän irti todellisuudesta, mutta sinänsä aika kilttejä otuksia. Se on ehkä sosialidemokraattisen pohjolan hyviä puolia.

Ei kommentteja: