tiistaina, marraskuuta 08, 2011

Pokerin maailmanmestari on selvillä huomenna

Pokerimaailman vuoden kohokohta on WSOP:n pääturnauksen finaalipöytä. Tuhansien pokerinpelaajien viettäessä kesän kymmenien eri pokeriturnausten parissa tavoitellen kovia rahapalkintoja sekä arvostettua WSOP-ranneketta, joka annetaan jokaisen turnauksen voittajalle. Jokainen ranneke on tavoittelemisen arvoinen pokerimaailmassa, mutta pääturnaus on se isoin juttu.

Tänä vuonna lähes seitsemäntuhatta pelaajaa osallistui WSOP:n pääturnaukseen, jota myös epävirallisesti tituleerataan pokerin maailmanmestaruuskisaksi. Hyvästä syystä, sillä sisäänosto on 10,000 dollaria ja osallistujia on tosiaan ympäri maailman.

Nykyisin mestaruuskisa keskeytetään kun yhdeksän pelaajaa on jäljellä. Tätä yhdeksikköä kutsutaan November nineksi. Tämän jälkeen pelaajat käyvät neljän kuukauden happihyppelyllä ja astuvat sitten Penn&Teller -nimiseen saliin.

Viikonloppuna yhdeksikkö kohtasi toisensa ja tänään pelaajia on enää jäljellä kolme. Tulevana yönä ratkeaa kuka näistä kolmesta on maailmanmestari.

Tällä hetkellä isoimman pinon takana on saksalainen Pius Heinz. Hänellä on yhteensä yhtä paljon pelimerkkejä jäljellä kuin hänen kahdella vastustajallaan yhteensä. Joten hän on ehdottomasti suosikin asemassa. Kakkosena suhailee Ben Lamb ja kolmosena Martin Staszko.

Ai niin rannekeen lisäksi voittaja tienaa sellaiset 8,7 miljoonaa dollaria eli kannattaa olla pöydässä tarkkana. Kaikki kolme ovat joka tapauksessa varmistaneet itselleen neljän miljoonan voitot turnauksesta. Nyt kaikilla on käytännössä huomio neljässä ylimääräisessä miljoonassa sekä pokerimaailman arvostetuimassa rannekkeessa.

Ei kommentteja: