keskiviikkona, huhtikuuta 19, 2006

Vasemmistoliiton linja päihdepolitiikassa

Vasemmistoliitossa on käyty epävirallista keskustelua suhtautumisesta päihteisiin. Yksi leiri on ajanut nollatoleranssia. Tämä leiri ei ole mitenkään selvärajainen porukka. Heistä osa käyttää alkoholia, osa ei. Osa tupakoi, osa ei. Mutta mitä silloin ajetaan, jos ajetaan nollatoleranssia? Jos Vasemmistoliitto ottaisi linjakseen nollatoleranssin ja lähtisi ajamaan sitä toden teolla puolueena niin minkälaisia rangaistuksia yhteiskunnan tulisi antaa erilaisista rikoksista.

Jos henkilö käyttää heroiinia? Tulisiko hänelle antaa sakkoa, paljonko? Entä, mikä olisi riittävän pitkä vankeustuomio?

Entä jos henkilö käyttää subutexia? Samat kysymykset.

Entäpä jos joku henkilö myy jotain laitonta päihdettä kuten heroiinia, subutexia, amfetamiinia tai jotain sen kaltaista?

Entäpä jos henkilö on alle 15-vuotias? Tai entä jos hän on alle 18-vuotias?

LSD:tä käyttäneitä ei hyväksytä ainakaan lentokapteeneiksi. Voisiko olla muita ammatteja, joihin ei voi hyväksyä ihmisiä, jotka ovat käyttäneet jotain tiettyä laitonta päihdettä tai laittomia päihteitä yleensä? Olisiko esimerkiksi peruskoulunopettaja tämmöinen, jolla ei saa olla minkäänlaista päihdehistoriaa? Entäpä sairaanhoitaja? Entäs kansanedustaja? Voisimmeko esimerkiksi yrittää estää lainsäädännöllisesti erään kolmihenkisen kansanedustajapuolueen ehdokkaan ehdokkuuden?

Näitä kysymyksiä on hyvä pohtia, varsinkin jos ollaan ajamassa nollatoleranssia Vasemmistoliiton linjaksi?

tagit: politiikka

Ei kommentteja: