keskiviikkona, toukokuuta 03, 2006

Sikariblokilta lähti mopo käsistä - hälytyskeskus meinasi kaatua!

Kuten varmaan tiedättekin niin Vasemmiston sikarinkatkuisen charmin blokki järjesti oman mielenosoituksensa ja ulostulonsa vapun tienoilla. Helsingissä kymmenet tuhannet ihmiset kokoontuivat kuudeksi Esplanadin torille osoittamaan solidaarisuutta sikariblokin taistelulle reilumman kaupan ja reilumman maailman puolesta.

Kenraali Francon ja Subcomandante Ståhlin puheet villitsivät kuitenkin kansan ja hälytyskeskus meinasi ylikuormittua. Hätäkeskukseen tuli yli 600 hälytyssoittoa sen jälkeen kun Subcomandante Ståhlin sikari katkesi kesken lausetta "kaikki maailman sikarin polttelijat --".

Helsingin sanomat uutisoi, että kyseessä olisi ammattimaisesti järjestettyä huliganismia, mutta tästä ei aivan ollut kyse. Vaikka vasemmistointelligentsi on yleensä hieman paremmin palkattu kuin muu rahvas, niin kyse oli enemmänkin logistisesta ja spontaanista purkautumisesta vallankumouksen linnun lennellessä Kiinasta kohti Suomea.

Tavaroiden hukkumiseltakaan ei vältytytty. Kenraali Francon kantamat polttopullot, jotka oli siis hankittu omaan henkilökohtaiseen käyttöön ja sikarien sytyttämiseen katosi jossakin makasiinien lähellä. Poliisi on kuulemma löytänyt jo sytyttämisvälineet, jotka he tietenkin toimittavat takaisin. Olemme kiitollisia, että poliisi toimi nopeasti ja löysi meidän sikarin lämmittimet.

Taistelu vakaamman mielenterveyden puolesta ei ole siltikään päättynyt. Suomalainen lehdistö ja suojelupoliisi on epäonnistunut tiedustelutoiminnassaan kuten Ilta-sanomat aivan oikein huomasivat: "Tiedustelukoneisto yski pahimman kerran." Huolimatta siitä, että sikariblokki lähetti ajoissa tiedotteet niin lehdistölle kuin valtakunnan tärkeimmille viranomaisille kuten poliisille. Jostain syystä tilanteiden rauhoittaminen ulkoistettiin amatöörien käsiin.

Kari Rajamäki ilmoittikin onneksi Suomen ottavan pari askelta fasismin suuntaan. Tavoitteena on julistaa Suomi fasistiseksi maaksi ensi eduskuntavaalien jälkeen. Ensinnäkin aloitetaan erilaisten kansalaisaktivistien jatkuva vuorokauden ympäri toimiva valvonta. Sikariblokki luonnollisesti kuuluu tähän arvostetun vaaralliseen ihmisryhmään, jonka nojatuoli harrastus oikeassa yhteiskunnallisessa tilassa saattaa päräyttää ranskapäisyyden potenssiin kymmenen.

Sikariblokki on, totta sekin, ottanut oppinsa ulkomailta. Suurin osa sikariblokin jäsenistöä lukee sanomalehtiä, katsoo Yleisradion keskusteluohjelmia, lukee Korkeajännitys-sarjakuvia sekä Aku Ankkaa. Näitä reittejä pitkin saadut opit on tietenkin otettu jo Suomessa käyttöön, mistä valtamedia on syystäkin huolissaan.

Ei kommentteja: