torstaina, joulukuuta 13, 2007

Olli Hyvärinen on Vuoden Kiila

Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa 13.12. kello 14.00
Kiila ry

Vuoden Kiila on Olli Hyvärinen

Kiilan johtokunta on antanut Vuoden Kiila –palkinnon Olli Hyväriselle. Palkinto on Pertti Kukkosen veistämä taideteos, joka on vuodesta 2001 luovutettu Vuoden Kiilalle. Tunnustus annetaan erityisestä yhteiskunnallisesta työstä, joko uran tai teoksen perusteella. Olli Hyväriselle on keksitty seuraavat perusteet:
Olli Hyvärisen tuotannossa nousee esiin erityisesti monipuolisuus. Runojen lisäksi Hyvärinen on julkaissut romaanin, näytelmiä, esseitä ja aforismeja, joista muodostuu eräänlainen kokonaissanataideteos, jos tällaista sanaa voi käyttää. Kokonaissanataideteos, jonka suhde yhteiskuntaan, yhteiseen todellisuuteen ja sosiaalisiin kysymyksiin on valpas, kysyvä ja avoin. Hyvärisen teksti omaäänistä niin muodon kuin sisällön suhteen. Vuonna 2006 hänen aforismikokoelmansa Vielä kerran tulee toisenlainen aika valittiin vuoden aforismikirjaksi.
Tuotannossaan Hyvärinen on tarkastellut usein Suomalaisen yhteiskunnan eriarvoistumista ja yhä kasvavan tulonjaon todellisuutta. Myös Yhdentyvän Euroopan kipupisteet ja varjopuolet ovat saaneet valaistusta Hyvärisen tuotannossa. Vuosi toisensa jälkeen Hyvärinen on sinnikkäästi, tekisi mieli sanoa sisulla, puurtanut läpi elämän vaikeuksien - niin kirjallisten kuin muiden - ja tehnyt omaa taidettaan. Siinäkin tapauksessa, että mediahuomiota tai edes palkkaa tehdystä työstä saa Suomessa joskus odottaa luvattoman pitkään.
Hyvärinen on usein tehnyt yhteistyötä kuvataiteilijoiden kanssa ja monissa hänen kirjoissaan on jonkun kiilalaisen taiteilijan kuvitus. Hyvärisen uusimman kirjan, shakkiaforismien kokoelman "Kuningatar tornista"(2007) on kuvittanut kiilalainen kuvataiteilija Matti Vainio ja kustantanut kiilalainen Asmo Koste.

Lisätiedot:
Olli Hyvärinen
Vuoden Kiila
046-8897478
olli.hyvarinen@suomi24.fi

Ville Ropponen
Puheenjohtaja
Kiila
050-4015948
vsroppon@mappi.helsinki.fi

Jaakko Vasankari
Sihteeri
Kiila
050-4362199
jage.vasankari@gmail.com

Ei kommentteja: