maanantaina, tammikuuta 14, 2008

Valtausliikettä ei voida kukistaa

Elimäenkadun häädön jälkeen squattaajat järjestivät Reclaim the city -tapahtuman Sörnäisissä, jonka yhteydessä vallattiin uusi talo. Valtaajien lehdistötiedotteessa kuvattiin valtauksen motiiveja vaatimalla autonomista sosiaalikeskusta. "Autonominen sosiaalikeskus on omaehtoinen toimintatila ja kohtauspaikka, jonka käyttöä ei määrittele kapitalistinen voitontavoittelun logiikka vaan tilankäyttäjien omat tarpeet. Uudessa tilassa toimii muun muassa kahvila, siellä järjestetään erilaisia poliittisia keskustelutilaisuuksia ja työpajoja sekä elokuvailtoja." Saarenkatu 17 oli vallattu.

Helsingin sanomat raportoi jo seuraavana päivänä asiasta. Liike on jo sen verran hyvin vakiintunut ja osoittanut määrätietoisuutta, että valtakunnan mediakin seuraa tempauksia. Tiloja vallataan niin kauan kunnes valtaajat saavat oman sosiaalikeskuksensa.

Tänään maanantaina hieman ennen kello 12 talonvaltaajia kohtasi häätöuhka. "Helsingin kaupungin tilakeskuksen edustajat kävivät uudella valtauksella ja vaativat että valtaajat poistuvat talosta ennen iltapäivä neljää."

Kello 18 talonvaltaajat järjestivät mielenosoituksen häätöä vastaan. Mikäköhän talo on seuraava?

Seuraa tapahtumien tiedotusta.

Ei kommentteja: