keskiviikkona, toukokuuta 14, 2008

Terveydenhuollon palvelumaksujen korotukset

Kuten jotkut ovat saattaneet huomata niin terveydenhuoltoa on tarkoitus rahoittaa yhä enemmän ns. palvelumaksuilla, ja oletettavasti yhä vähemmän verotuloilla. Verotuloissa on tähän mennessä luovuttu kokonaan varallisuusverosta, perintöveroa ollaan laskemassa ja autoveroa on jo laskettu huomattavasti.

Vasemmistoliitton on nyt tuoreeltaan valmistellut valtuustoaloitemallin, jota eri kuntien valtuutetut voivat käyttää estääkseen maksujen korotukset. Lisätietoja löytyy Verstaan uutispalvelusta.

Kuitenkin tuntuu, että tässäkin tilanteessa vasemmisto vain reagoi tapahtumaan. "Nyt ollaan nostamassa maksuja ja me vastustamme" olkoon mottomme. Minä itse muutin sellaiseen Suomeen, jossa maksutonta koulutusta ja terveydenhuoltoa pidettiin tarpeellisena. On myönnettävä, että vasemmiston ajaessa nyt maksutonta joukkoliikennettä, niin veroja siihen tullaan tarvitsemaan. Saataisiinpa samalla tarmolla ajamaan poliittista liikettämme myös maksutonta terveydenhuoltoa.

2 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Moi!

Terveyskeskusmaksut herättivät keskustelua myös puoluevaltuustossa Kuusamossa. Varmasti lopullinen tavoitteemme on ilmainen terveydenhuolto. Pidin jopa puheenvuoroja aiheesta puoluevaltuustossa.

Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että tässä vaiheessa, jos onnistumme synnyttämään yhteisrintaman yli puoluerajojen, niin voimme saada oikeasti torpattua korotukset valtuustotasolla. Tämä on nyt ensisijaisen tärkeää.

Tosin meillä Turussa olemme vaaliohjelmaan kirjanneet tavoitteeksemme terveyskeskusmaksujen poiston. Tämän kirjauksen teimme jo ajat sitten ja on ollut pitkäaikainen tavoitteemme.

Taisteluterveisin, Mirka

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Tuohan kuulostaa hyvältä. Toivottavasti täällä pk-seudullakin saadaan samanlaiset linjaukset meidän vaaliohjelmiin.