sunnuntaina, joulukuuta 28, 2008

Mielenosoitus Gazan pommittamista vastaan

Kuten eilen jo nopeassaa uutiskatsauksessani sarkastisesti huomautin, niin jouluna on aikamoinen äktiön käynnissä ympäri maailmaa. Aseita kilistellään. Huomenna järjestetään Gazan pommituksia vastaan mielenosoitus Kiasman edustalla kello 17.00.

Maanantaina 29.12. ilmaisemme tukemme Palestiinan kansalle, joka tarvitsee rauhaa ja elämisen edellytykset. Kokoontuminen Kiasman edessä klo 17.00.

Israelin ilmaiskut ovat surmanneet kahdessa päivässä ainakin 280 ihmistä. Haavoittuneita on yli 600.

Helsingin Sanomien julkaiseman uutisen mukaan Israel on valmistellut operaatiota yli puolen vuoden ajan. Hyökkäyksen toisena päivänä Israel kutsui palvelukseen 6700 reserviläistä. Gazan rajoille keskitettiin satoja panssariajoneuvoja.

Vastustamme Israelin voimankäytöltään suhteettomia sotatoimia jo ennestään ahdinkoon ajettuja palestiinalaisia vastaan.

13 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Miksi kukaan ei ole osoittanut mieltä Hamasin ja Hizbollahin terrorismia vastaan?

Hamas ampui vuoden sisällä yli tuhat rakettia Israeliin ennen kuin Israel ryhtyi vastahyökkäykseen. Miksi Euroopassa ei osoitettu mieltä Hamasin ammuskellessa raketteja? Miksi mielenosoitus koskee vain tätä Israelin vastahyökkäystä?

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Varmaankin samasta syystä, kun ei osoitettu mieltä Georgian pommittamista vastaan. Kaikkeen ei ehdi. :)

Mutta sanottakoon silti, että ei ole kivaa, että jotkut käyttävät raketteja tappamaan ihmisiä. He ovat pahoja ihmisiä ja pitää nostaa sormi pystyyn ja polkea maata. Toivottavasti lopettavat moisen. Toivottavasti Israelin hallituskin lopettaa moisen ilkeilyn.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Miksi vasemmisto ehtii kummasti aina osoittaa mieltä Amerikkaa ja Israelia vastaan, mutta ei koskaan Venäjää tai muslimiterroristeja vastaan?

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Venäjää vastaan on osoitettu mieltä monesti, joten käsityksesi on väärä. En tiedä, miten osoittaa mieltä muslimiterroristeja vastaan. Onko heillä suurlähetystö jossain, jonne voi mennä osoittamaan mieltä?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Gazan alueelta raketteja Israeliin ammuskelleet terroristit ovat Hamasin taistelijoita. Hamas on poliittinen puolue, joka on palestiinalaishallinnon johdossa. Palestiinalaisvaltiolla on oma edustusto eli suurlähetystö Helsingissä. Menkää sinne osoittamaan mieltä Hamasia vastaan. Tämä olisi aivan sama asia kuin se, että osoitatte mieltä Israelin suurlähetystön edessä Israelin hyökkäystä vastaan. Jostain syystä ette kuitenkaan ole tehneet näin. Miksi?

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Huomasinkin, että kunnon terroristifirmahan on kyseessä. Conservapedia paljastaa:
http://www.conservapedia.com/Hamas

Pitäisiköhän meidän järjestää mielenosoitus siellä? Ehdotappa aikaa, niin mennään.

Anonyymi kirjoitti...

"Peruskirjansa mukaisesti se vastustaa rauhanomaista ratkaisua palestiinalaiskysymykseen ja osa valtioista on tuominnut Hamasin terroristijärjestöksi. Sen sotilaallinen siipi Izz al-Din al-Qassam -prikaatit on suorittanut järjestön leimanneet siviileihin kohdistuneet väkivallanteot."

Sitaatista on aika helppo nostaa esille "vastustaa rauhanomaista ratkaisua" ja "siviileihin kohdistuneet väkivallanteot".

Ville Ropponen kirjoitti...

Ellilän kommentteihin voi huomauttaa, että Palestiinan konfliktissa Israel on huomattavasti vahvempi osapuoli, joka saa rahoitus- ja aseteknologia-apua suurvalta USA:lta. On ennen muuta vahvemman osapuolen vastuulla saattaa alue takaisin rauhan tilaan, jos he sitä haluavat. Nythän on niin että paradoksaalisesti Israelista on tullut juutalaisille vaarallisin valtio maailmassa, samalla kun israelilaiset kohtelevat palestinaalaisia lähes samoin kuin natsit kohtelivat juutalaisia 30-luvun alkuvuosina, ts. apartheid kukoistaa. Ehkä väkivaltainen vastarinta on palestiinalaisilta väärä strategia. Mutta toisaalta heidät on jätetty yksin, 1940-, 1950- ja 1960-luvuilla maailma ei juuri korvaansa lotkauttanut Israelin palestiinalaiskysymykselle.

Miksei joku voisi mennä osoittamaan mieltä myös paletiinalaisten lähetystön eteen. Ehkä se olisikin tasapuolista. Saman logiikan mukaan pitäisi kuitenkin aina osoittaa mieltä jokaisen konfliktin eri osapuolten lähetystöjen edessä. Esimerkiksi Tshetshenian sotaa pitäisi vastustaa sekä Venäjän lähestystön edessä, että muuten vain puhisten vastoin Itshekerian hallitusta jne.

Mitähän järkeä tällaisessa sitten olisi?

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Anonyymille: Hamasin peruskirjaa ei ole kukaan käsittääkseni kiistänytkään. Olisi tietenkin hyvä, että Hamas maltillistuisi sen verran, että hyväksyisi kompromissin, jossa olisi kaksi rauhanomaisesti rinnakkain elävää valtiota.

Ropposelle: Tällä yritin itsekin hieman vitsailla, että varmasti olisikin syytä, mennä osoittamaan mieltä myös Palestiinan lähetystön eteen, mutta Israelin lähetystön edessä mielenosoittaminen tuntuu mielekkäämmältä em. syistä.

Mikko Ellilä kirjoitti...

En ole missään vaiheessa sanonut omana mielipiteenäni, että olisi jotenkin järkevää osoittaa mieltä mahdollisimman monessa paikassa mahdollisimman monta eri tahoa vastaan. Kun te vasemmistolaiset kuitenkin tunnutte uskovan mielenosoitusten voimaan, teidän pitäisi tasapuolisuuden nimissä joskus protestoida muslimejakin vastaan. Jostain syystä te vasemmistolaiset olette kuitenkin aina muslimien puolella Israelia ja länsimaita vastaan.

En ymmärrä syytä moiseen epäjohdonmukaisuuteen vasemmiston linjanvedoissa.

Ensinnäkin mm. Hamas ja Hizbollah ovat terroristijärjestöjä, jotka eksplisiittisesti pyrkivät hävittämään Israelin valtion kartalta ja liittämään koko Israelin nykyisen alueen palestiinalaisvaltioon. Miten tämä eroaa siitä, että Saksa pyrki vuonna 1939 liittämään Puolan Saksaan?

Toiseksi islam on äärioikeistolainen, fasistinen ideologia, joka kannattaa mm. kuolemanrangaistusta jumalanpilkasta ja homoseksuaalisuudesta. Miten Euroopan vasemmisto voi tukea tällaista ideologiaa, joka on agenda on täsmälleen vastakkainen Euroopan vasemmiston omalle agendalle?

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Onko vasemmisto jotenkin yleisesti tai yksilöllisesti esittänyt, että kuolemanrangaistus jumalanpilkasta tai homoseksuaalisuudesta olisi jotenkin ok. Se, että pyllistää johonkin suuntaan ei tarkoita, että automaattisesti kumartaisi johonkin toiseen suuntaan. Ei ole todellakaan jees, että Hamasin aseellinen siipi ampuu sokkona raketteja minne sattuu, mutta ei sekään ole jees, että Israelin armeija pommittaa mielivaltaisesti mitä tahansa Gazassa.

Mitä tulee mielenosoittamiseen muslimeja vastaan, niin sehän on täysin järjetön ajatus. Sama kuin lähtisi osoittamaan mieltä ortodoksikristittyjä vastaan. Esimerkiksi Fatah on maallinen puolue Palestiinan alueella, joka kuuluu myös demarien internationaaliin. Huolimatta kaikenlaisista korruptioepäilyistä ja irtaantumisesta nuorisosta, niin voisi olla järkevintä ehkä valtapoliittisesti tukea kyseistä järjestöä. Alueelta löytyisi varmasti muitakin yleisvasemmistolaisia ja maallisia puolueita.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Mutta jotain tämän tapaista ilmeisesti kaivattiin:
http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/vasemmistonuoret-j%C3%83%C2%A4rjest%C3%83%C2%A4%C3%83%C2%A4-mielenilmauksen/326495#comment

Vasemmistonuoret osoittamassa mieltä Hamasin raketti-iskuja vastaan.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Vasemmistonuoret järjestävät mielenilmauksen