perjantaina, joulukuuta 23, 2011

C.K. Lewis kokeilee suorajakelua menestyksekkäästi

Mikropc:n uutisen mukaan koomikko C.K. Lewis on kerännyt kopiosuojaamattoman videonsa myynnistä vajaan kahden viikon aikana miljoonan. Lewisin mukaan tarkoitus testata voiko hän levittää videotaan ilman isoa studiota.

Techdirtin mukaan C.K. Lewis lahjoittaa noin neljäsosan hyväntekeväisyyteen, neljäsosan nettisivujensa ylläpitoon ja neljäsosan henkilökunnalleeen. Jäljelle jäävät 220 kiloa hän ottaa itselleen.

C.K. Lewisilla on suunnitelmia omankin osuuden varalle. "Osalla siitä maksan vuokran ja pidän huolta lapsistani. Lopuilla teen kauheita ja inhottavia asioita, mikä ei taas kuulu teille mitenkään. Joka tapauksessa, 220 kiloa miljoonasta riittää minulle."

Tämä ei ole kuitenkaan ainutlaatuista. Jo kolme vuotta sitten vuonna 2008 Radiohead julkaisi levyn In rainbows, jota jaettiin vapaasti muodostettavalla hinnalla aineettomassa muodossa ja tämän jälkeen vielä cd:nä. Netistä levy oli mahdollista ostaa itse valitsemallaan hinnalla tai jopa saada ilmaiseksi. Levynmyyntiin tällä ei näyttänyt olevan vaikutusta.

Piraattiliitto: Radio sen todisti: Musiikin ilmaisjakelu ei estä myyntimenestystä
Afterdawn: Radiohead ei aio toistaa albuminsa ilmaisjakelua

Ei kommentteja: