perjantaina, helmikuuta 03, 2012

Kuinka kylmä on kylmä?

Olisin ehkä voinut lähteä perjantai-iltana kävelylle, mutta eipä paljoa hotsita kun on -25 astetta pakkasta. Joten nyt on ratkaistava riski/hyöty -suhde.

Anna-Maria Wasenius kirjoitti aikoja sitten kylmän vaikutuksesta kehoon Yhteishyvä-lehdessä: "Paljaalle iholle ja kehon ääreisosiin voi tulla kylmässä paleltumia: vaaleat läikät ihossa, kipu sormissa ja varpaissa, sormien ja varpaiden tunnottomuus." Ei kiitos.

Toisaalta, jos minulta löytyisi yhden hengen avaruusalus eli avaruuspuku, niin asiat olisivat helpommin. Tiede-lehdessä osataan kertoa, miten avaruudessa suojaudutaan kylmältä. Minua fiksummat ihmiset ovat keksineet useita ratkaisuja siihen, että avaruudessa kohdataan sekä sadan plus- sekä miinusasteen vaihteluita. Sellaisella ratkaisulla voisinkin lähteä kävelylle vaikka näyttäisinkin ehkä vähän typerältä ja hullulta. Se on pieni hinta siitä, että ei varpaat kuole yksin kylmyydessä.

Oma avaruusalus on kuitenkin kallis ratkaisu, joten simppeleintä on pysytellä sisällä ja tarpeen vaatiessa saada delegoitua ulkona hoidettavat asiat jollekulle muulle.

Ei kommentteja: