sunnuntaina, helmikuuta 12, 2012

Facebookin uudet ominaisuudet

Viikon päästä facebookissa otetaan käyttöön uusia ominaisuuksia, joista osa on jo ymmärrettävästi herättänyt huolestuneisuutta käyttäjien piirissä. Vaikka osa uudistuksista on rakennettu asiakaspalautteen perusteella, niin osa uusista ominaisuuksista on herättänyt jopa negatiivista palautetta ennen ominaisuuksien käyttöönottoa.

Uudet toivotut ominaisuudet, jotka laajentavat erilaisia tapoja kommentoida muitten käyttäjien tilapäivityksiä tykkäämisen ja suoran kommentoimisen lisäksi, tuovat monipuolisen uuden paletin facebookin käyttäjille.

Ensi viikon maanantaista lähtien osa facebookin käyttäjistä pääsevät jo kokeilemaan uusia ominaisuuksia. Perinteisen tilapäivityksen tykkäämisen lisäksi voi nyt myös vetää turpaan toista käyttäjää. Muitakin fyysisiä toimintoja on lisätty, mutta tätä parannusta on toivottu jo pitkään.

Negatiivisia palautetta on tullut jo etukäteen siitä, että uudistetun facebookin myötä käyttäjien humalapäissään kirjoittamat kommentit saattavat jäädä internettiin käytti facebookia tai ei. Esimerkiksi osa kommenteista saattaa löytyä suomi24.fi -sivuilta vaikka kommentin kirjoittaja ei edes olisi facebookin käyttäjä.

Jatkossa myös kopiosuojattua materiaalia pystyy löytämään internetistä, mikä on jo suututtanut isompia levy-yhtiötä radion tulosta lähtien. Pelkona on, että taiteilijat eivät pysty enää elämään taiteellaan vaan joutuvat keksimään itselleen uusia tapoja hankkia toimeentuloa. Esimerkiksi sosiaalivirastosta, kelasta ja työmarkkinoilta on tullut asiantuntijoiden mukaan paljon pelkoja, että länsimaisen sivistyksen peruspilarit saattavat vaaraantua uudistusten myötä.

Tämän lisäksi uusittu facebook saattaa sisältää jo valmiiksi hyväksytyn Guggenheim Helsingin, mitä ei välttämättä normaali käyttäjä pysty huomaamaan facebookin epäselvien käyttöehtojen takia.

Ei kommentteja: