torstaina, elokuuta 03, 2006

Suomi = kaksi eri kieltä

Heikki Kuula % Voli feat. Heinis. Varo rahaa -video. Tutun näköistä matskua makasiineilta, mutta myöskin vuoden takaisesta omega-mielenosoituksesta, jossa tuli turpaan ja huolella. Mielenosoitus ei pysynyt enää hallinnassa ja poliisi sabotoi kulkueen liikennettä, jolloin massat lähtivät liikkeelle. Lopputuloksena 16 vuotiaan miehen pamputusta ja yhden argentiinalaisen polvi (nilkuttaa vieläkin).Tämän lisäksi eilen käytiin osoittamassa mieltä Israelin suurlähetystöllä taas. Tällä kertaa Israelin puolesta ja sotaa vastaan. Plakaatteina toimi mm. "Israelin rauhanliike vastustaa sotaa" ja "Loppu miehitykselle - rauha Israelille". Mielenosoituksessa oli myös helluntailaisia (sekä hulluja että vähemmän hulluja) ja juutalaisia. Muutama kunnon fundamentalisti ja rasisti oli myös päätynyt paikalle.

Tämmöisiä kommentteja sai kuulla siellä:
"Ainoat tavat ratkaista tilanne on, että joko muslimit ottavat jeesuksen sydämeen tai se, kun vapahtaja tulee takaisin ja vääräuskoiset joutuu kadotukseen ja oikeamieliset jää elämään ikuisessa paratiisissa. Raamattu on sen kuvannut ja lopun ajat on jo käsillä. Ja jeesus takuulla tulee. "

"Muslimit vain ovat väkivaltaisia, koska Koraani on niin väkivaltainen ja
islam uskontona on siksi väkivaltainen."

"Vasemmistonuoret tukee hirmuhallinnon (Iranin) rahoittamaa Palestiinaa eli välillisesti diktaattorimaista hallintoa."

"(Raamatun) Saul oli aikoinaan käskenyt tappaa kaikki palestiinalaiset, mutta hän ei ihan onnistunut. Mutta tämä Saulin käsky edelleen oikeuttaa tappamaan palestiinalaisia."

"Zacharian(?) kirjassa sanotaan, että kaikki maailman valtiot tulevat käymään Israelin kimppuun."

"Minkä arvoisia ovat Israelilaiset siviilit?" (saman arvoisia kuin Libanonilaiset, josta ko. henkilö veti herneen nenäänsä.)

Ei löytynyt vahvaa rauhan liikettä tuolta vaikka lupaaviakin ihmisiä siellä oli. Sellaisia, jotka olivat Israelin JA rauhan puolella.

Ja tulihan itse suurlähettiläskin tapaamaan meitä. Mikä oli mukavaa vaikka en tiedä tykkäsikö hän minun "Israelin rauhanliike on sotatoimia vastaan" -plakaatista.

Keskustelu ei kuitenkaan ollut kovinkaan avartavaa. Ehkäpä tunteet oli liikaa pinnassa. Yritin ainakin. Yhden uskovaisen perheen ja yhden nuoren pojan kanssa kävimme hyvin yhteen, vaikkakin he puhuivat lähinnä Raamatusta, mutta luulen, että sain hieman valoa siihen, että miksi he ovat paikalla. Raamatussa on heidän mukaansa ennustettu nämä tapahtumat ja aika on lähellä.

Paljon vanhoja myyttejä myös kuului paikan päällä. Näistä voisin myöhemmin kirjoittaa kunhan saan listattua niitä. Kyseisiä listoja on tehty muidenkin ihmisten toimesta. Esimerkiksi Hannu Reime on esittänyt näitä kirjassaan Israel/Palestiina -kirjassa.stt kommentoi asiaa näin:
"Etelä-Libanonissa Hizbollahin sissejä vastaan taisteleva Israel sai 250 hengen kokoukselta tukea keskiviikkona Helsingissä. Mielenilmaus pidettiin Israelin suurlähetystön lähellä Simonkadun ja Yrjönkadun kulmassa iltapäivällä kello viiden aikaan, kertoi poliisi.
Monilla oli Israelin lippuja ja banderolleja, joilla otettiin kantaa Lähi-idän tilanteeseen. Paikalle oli tullut poliisin mukaan myös muutamia yksittäisiä ihmisiä, jotka vastustivat Israelin sotatoimia.

- Me haluamme ilmaista myötätuntoa Israelin kansaa kohtaan. Israel on itsenäinen valtio, ja sillä on oikeus puolustaa omia rajojaan ja kansalaisiaan, sanoi helsinkiläinen Kalevi Perälä.

- Israel on joutunut hankalaan valoon tilanteessa, jossa se on lähtenyt puolustamaan omaa kansaansa. Hizbollah on provosoinut tilannetta ampumalla raketteja välittämättä siitä, onko kohteena asuintalo, koulu tai jokin muu rakennus.

Israelin suurlähetystön edessä järjestettiin viime viikolla noin 400 hengen mielenosoitus, joka puolestaan kritisoi Israelin sotatoimia."


tagit: politiikka.
Technorati , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Ei kommentteja: