torstaina, lokakuuta 19, 2006

Kulutuskapula

Kulutuskapulan vuosi- ja jäsenkokous lähestyy. Wikipediaankin tämä järjestö on jo noteerattu.

Tässä tiedote aiheesta:

15.10.2006
Julkaisuvapaa heti

Kulutuskapula ry:n avoin jäsentilaisuus 31.10

Kulutuskapula ry pitää avoimen jäsentilaisuuden ja vuosikokouksen 31.10 kello 17:00 Suomen luonnonsuojeluliiton tiloissa (Kotkankatu 9). Tilaisuuteen toivotaan yhdistyksen ulkopuolisia henkilöitä, tuoreine ideoineen ja kontakteineen.

Kulutuskapula ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää Kulutuskapulasta varteenotettava kuluttajan apuväline. Kulutuskapula on matkapuhelinsovellus, jonka avulla voi helposti selvittää minkä tahansa kulutustavaran eettisen taustan. Kulutuskapulan toiminta pohjautuu kulutustavaroiden viivakoodeihin: Kun kuluttaja osoittaa kamerapuhelimella viivakoodia, tai kirjoittaa viivakoodin numerot tekstiviestiin, palauttaa Kulutuskapula eettistä faktaa kyseisestä tuotteesta, tai yrityksistä sen takana. Kulutuskapula ry tarjoaa julkaisukanavan kelle tahansa eettistä tietoa selvittävälle taholle, eikä siis itse päätä mikä on eettistä ja mikä ei. Lisätietoja Kulutuskapulasta osoitteessa http://www.kulutuskapula.org/

Kulutuskapula on teknisesti jo hyvin kypsä, mutta eettisen tiedon suhteen vasta alkumetreillä. Yhdistyksen tavoiteena on luoda Kulutuskapulasta kiinnostuneiden yhdistysten ja kansalaisten yhteinen hanke, sekä Suomessa että ulkomailla.

Tilaisuuden alussa on lyhyt alustus Kulutuskapula-hankeesta. Vuosikokouksessa valitaan Kulutuskapula ry:n seuraava hallitus ja vastuuhenkilöt. Käymme myös keskustelua siitä, mihin suuntaan Kulutuskapulaa pitäisi viedä ja miten. Tilaisuus on suunnattu samalla kentällä toimiville yhdistyksille, ruohonjuuritason toimijoille ja toimittajille. Myös erilaiset asiantuntijatahot ovat tervetulleita.

Toivomme ennakkoon ilmoittautumista osoitteeseen kulutuskapula@gmail.com. Ilmoittautumisen yhteydessä voi hakea Kulutuskapula ry:n jäseneksi. Jäsenyys on toistaiseksi maksutonta eikä velvoita mihinkään.

Lisätietoja:

Wesa Aapro
Puheenjohtaja
Kulutuskapula ry
050 5933854
wesa.aapro@gmail.com
http://www.kulutuskapula.org/


technorati , , , , , .

Pari linkkiä lisää:

Lisäsin pari uutta linkkiä. Kelailijoista laitoin Vahtikoira -blogin. Kyseistä blogia päivitetään harvoin, mutta sisältö on kuitenkin mielenkiintoista. Tulee mieleen jo kauan sitten kuopattu pro demokratia -liike. Tai onkohan sitä vielä edes kuopattu.

Sitten lisäsin eettiseen kuluttamiseen liittyvän Finnwatchin kotisivut järjestölistaan. Järjestö on vielä pieni ja sillä on vähän resursseja. Muistuttaa hieman Kulutuskapulaa. Ehkäpä kyseiset järjestöt voisivat tehdä jonkinlaista yhteistyötä?

Ei kommentteja: