keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

Vasemmiston sävel kuuluu Helsingissä

TIEDOTE 24.10.2006

Vasemmiston sävel kuuluu Helsingissä.

Sunnuntaina 22.10.2006 Helsingin Hakaniemessä, ravintola Sävelessä pidetty Vasemmiston sävel Helsingissä –tapahtuma oli kaikin puolin menestys.

Tapahtumassa puhuivat Helsingin Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaat Paavo Arhinmäki, Alina Mänttäri ja Jaakko Vasankari sekä istuva kansanedustaja Outi Ojala.

Runsaslukuiselle yleisölle puhuneet Ojala, Arhinmäki, Mänttäri ja Vasankari saivat jokainen puheenvuorojensa päätteeksi yleisöltä raikuvat aplodit.

Kallion vasemmistoliiton järjestämässä tilaisuudessa puhunut pitkäaikainen kansanedustaja Outi Ojala aloitti Vanhasen hallituksen madonluvuilla ja selostamalla Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän toimintaa menneen hallituskauden aikana. Erityiset moitteet Vanhasen hallitus sai Ojalalta siitä, että keskustajohtoinen hallitus ei ole nyt toteuttanut niitä lupauksia joita keskusta oppositiossa ollessaan teki. Ojala myös huomautti Vanhasen hallituksen erityisestä häpeäpilkusta, eli absoluuttisen köyhyyden ja lapsiköyhyyden lisääntymisestä.

Outi Ojalan puheenvuoron jälkeen pääsivät vauhtiin nuoret kansanedustajaehdokkaat. Kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän II varapuheenjohtaja Paavo Arhinmäki nosti puheenvuorossaan esille Vasemmistoliiton merkityksen nykysuomelle. ” Forssan puolueohjelmassa 1903 vaadittiin varallisuutta verolle. Paljon tämän päivän sosiaalidemokraateista kertoo se, että puolueen puheenjohtaja valtiovarainministeri Eero Heinäluoma esityksestä varallisuusverosta luovuttiin. Vasemmistolla on yhteiskunnassa siis merkittävä tehtävä ja tilaus.”

Varavaltuutettu ja Kallion Vasemmistoliiton puheenjohtaja Alina Mänttäri alleviivasi Vasemmistoliiton eduskuntavaalikampanjan monipuolisen ja laaja-alaisen vetoavuuden merkitystä. ”Kampanjan monipuolisuus ei tule pelkästään ehdolla olevista ihmisistä vaan myös niistä asioista, joita vaalien alla nostetaan esiin. Itse aion omassa kampanjassani ottaa esiin myös sellaisia asioita, jotka monipuolistavat Vasemmistoliittoa äänestäjien silmissä. Toivoisin, että Vasemmistoliitto olisi puolue, jota voisivat äänestää myös nuoret ja opiskelijat sekä kaikki joille kulttuuri ja ympäristö ovat tärkeitä.”

Ehdokkaiden alustuspuheenvuorot päätti pätkätyöläisen baarimestarin, Etelä-Suomen Vasemmistonuorten varapuheenjohtajan Jaakko Vasankarin räväkkä puheenvuoro, ”Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Niin minullakin. Vihreä, vasemmistolainen, liberaali, hippi, puunhalaaja, rauhanlietsoja... Kerro miten kohtelet lastasi, niin minä kerron kuinka äänestät. Jos hakkaat lastasi, äänestät oikeistoa. Jos kasvatat lastasi ehdottomalla rakkaudella, äänestät Vasemmistoliittoa, ennakkoehdottoman rakkauden puoluetta.”

Kansanedustajaehdokkaiden alustuspuheenvuorojen jälkeen käytiin vilkasta keskustelua Helsingin ja tulevien eduskuntavaalien haasteista.

technorati , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 kommentti:

saramo kirjoitti...

Pieni tarkennus, valtiovarainministeri kenen aloitteesta varallisuusvero poistettiin oli Kalliomäki (intiaanikielellä "seipään niellyt").