lauantaina, lokakuuta 21, 2006

Vasemmiston sävel

Tämän päivän otsikko ei viittaa työväen lauluihin vaan ns. yleisdemokraattiseen tapahtumaan Kalliossa.

Huomenna Kallion Vasemmistoliitto järjestää tapahtuman nimeltä Vasemmiston sävel Helsingin ravintola Sävelessä. Siitä ovela nimi.

Paikalla on alustamassa kansanedustajan työn jättävä Outi Ojala. Paikalla esiintyy hänen jälkeensä kansanedustajaehdokkaat Paavo Arhinmäki, Alina Mänttäri ja Jaakko Vasankari.

En ole vielä miettinyt, että mistä puhuisin huomenna. Ehkäpä huominen Vasemmistonuorten maahanmuuttopoliittisen työryhmän (jota olen alkanut kutsumaan Vanumamuksi) kokous antaa eväitä siihen.

Eduskuntavaaleihin olemme tukiryhmän kokouksissa päätyneet rajaamaan kaikki mahdolliset teemat kahteentoista. Joistain näistä olisi siinä mielessä järkevää puhua.

Kaksitoista eduskuntavaaliteemaa ovat seuraavat. Huomatkaa, että listassa on kuitenkin 13 kohtaa. Yksi kohta, joka käsittelee siviilipalveluksen lyhentämistä, on kuitenkin niin pientä ihmisryhmää koskeva asia, että siitä ei välttämättä ole kantavaksi teemaksi.

1. Paikallisdemokratia (tai vaikeammin "suoran vaikuttamisen mekanismien liittäminen edustuksellisen demokratian työkaluiksi".)
2. Prekarisaatio
3. Tietoverkkokysymykset ja tekijänoikeudet (Jyrki J.J. Kasvi ei näköjään riitä eduskunnalle, jotta saataisiin lakeja aikaiseksi, jotka takaisivat kulttuurin kuulumisen kaikille ja oikeudenmukaisen palkkion takaaminen TEKIJÖILLE - eli niille, jotka sen varsinaisen taiteellisen työn tekevät)
4. Syrjäytyttämisen ehkäisy (kukaan ei ole oman onnensa seppä, vaan meidän jokaisen kohtaloon vaikuttaa enemmänkin kuin se yksi tekijä)
5. Reilu kauppa
6. Terveydenhuolto (vähemmän kilpailua ja enemmän tasa-arvoisia palveluja)
7. Ilmastonmuutos
8. Eläinten suojelu
9. Erityisryhmien tasa-arvoistaminen – kaikkien tasa-arvo (kaikki meistä vuotaa verta)
10. Eettiset elämäntavat (ei se yksi roska vaan ne kaikki yhdessä)
11. Ulkopolitiikka/Maailman politiikka kauaskantoisemmaksi (pois poliittisesta realismista, ulos pelkän kansallisen edun näkökulmasta.)
12. Siviilipalvelus (lyhyemmäksi ja tasa-arvoisemmaksi asepalveluksen kanssa)
13. Kansankulttuuri kannattavaksi (spektaakkeleista ruohonjuureen.)

ps. eiliseen merkintään liittyen: kolmas pullo menossa. Pitkästä aikaa viikonloppu vapaa. Kuukauteen en taaskaan pääse viettämään viikonloppua.

technorati , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Ei kommentteja: