keskiviikkona, maaliskuuta 14, 2007

Ketäköhän sitä äänestäisi?

Niin monet varmaan kelailee näinä päivinä. 20 prosenttia tyypeistä on jo ratkaissut tämänkin ongelman, ja käynyt äänestämässä ennakkoon, kuten minä. Sunnuntaina pitäisi sitten valita se oikea ehdokas ja oikea puolue. Joskus nämäkin saattavat sekoittua ihmisten päässä. Muistan kyllä kun Helsinki2006-verkostoa ja Smash asemia ennen suomi24-palstalla keskusteltiin siitä, olenko Vihreiden vai Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja. Tämä oli tietenkin ymmärrettävää, koska toimittajatkaan eivät tätä tienneet. Teki mieli sanoa, että en ole kumpaakaan, mutta väittelyn seuraaminen oli sen verran antoisaa. Jälkipyykkinä voin kertoa, että emme polttaneet yhtäkään autoa, kuten ennustin.

Vaaleissa taas pitäisi nyt jotenkin erottaa vaalilupaukset ja ideologiat toisistaan. Jannuthan nyt kaikki lupailee opintotuen, ja osat jopa opintorahan nostamista. Tulorajoillekin pitäisi tehdä jotain. Kansaneläkkeen varassa kituville pitäisi antaa lisää. Terveydenhuoltoa pitäisi joko tehostaa pilkkomalla tai yhdistelemällä palveluita. Sosiaaliturvaverkkoa pitäisi paikkailla, ja joidenkin mielestä pummit pitäis saada duuniin.

Enää olis muutama päivä aikaa katsoa, kellä on puhtaat jauhot pussissa, ja ketkä on reilusti oikeaa mieltä, ja jos sitä oikeaa ehdokasta ei nyt löydy, niin älkää nyt saatana menkö väkisin äänestämään, vaan jääkää himaan löhöämään. Tyhjä lappu on tyhjä protesti. Siihen ei kukaan kiinnitä mitään huomiota, mutta äänestysprosenttiin kiinnitetään. Samoin kiinnitetään myös vaaliliittojen ja ehdokkaiden saamiin äänimääriin. Jos tiedät siis vähiten pahan, tai sen aidon tyypin, jonka näkisit edustavan itseäsi, niin sunnuntaina 18.3. (tasan kaksi kuukautta meitsin synttäreihin) käyt sitten pistämässä sen numeron siihen lappuun, ja pudottamassa sen lootaan. Ainoastaan annetut äänet lasketaan.

Eduskunnan koostumukseen voi vaikuttaa vaikuttaa yksi ihminen täsmälleen kahdella tavalla: tappamalla kansanedustajia tai äänestämällä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se nyt vielä olisi puuttunut että jäbän "tänä iltana, palaa autoja" -ennustus olisi kirjaimillisesti toteutunut. Osaan kyllä kuvitella minkälaiset lööpit siitä olisi saatu aikaan ja kuka olisi leimattu "mellakan" yhdeksi pääorganisoijaksi ;-D

Ja sitten jäbä on kasvattanu järkettömät vaalipulsarit.. aika veikeet ;-p

Jussi Halla-aho kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Tsemppiä sunnuntaiksi!

Harri H. kirjoitti...

Tsemppiä vaalitaiston loppuun. Vaalinenäni vaistoaa jonkinasteista yllätystä olevan sunnuntaina ilmassa, tarkempia tähtimerkkejä en tiedä niin kauas.

Terv. Harri H., Oulu

ISBini kirjoitti...

Viimesiä viedään Jage! Tsemitä vielä hetki - kabinetin ovet näkyy jo (heh heh). Ekan Binin Peukut on jäbän puolesta pystyssä.

Kai mä nään sut Kulttuurivihkojen vaalistudiossa?

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Kulttuurivihkojen lähetyksessä kello 20.00