keskiviikkona, marraskuuta 14, 2007

Pakkotyölaki hallituspuolueiden näkökulmasta

Jokaisella neljästä hallituspuolueesta on oma näkemyksensä pakkotyölaista, jota myös potilasturvallisuuslaiksi kutsutaan. Koska Keskustan mielipiteistä on vaikea ottaa selvää, niin on hyvä esitellä hallituspuolueista ne, jotka julkaisevat ajankohtaisista asioista netissä tietoa. Ne hallituspuolueet, jotka tässä on esiteltävinä ovat myös ainoat, jotka eivät ole ilmoittaneet tulostaan huomiseen mielenosoitukseen.

Kokoomuksen Jyrki Katainen on sitä mieltä, että lain ainoa tarkoitus on turvata perustuslaillinen oikeus elämään. Katainen pelkää, että jos kaikille maksetaan palkankorotuksia saattaa menot nousta miljardiin euroon. Katainen kritisoi "joidenkin" ajatusta hyvien vuosien tuomien verotulojen käyttämisestä kuntien palveluntuotantoon velanmaksun sijaan. "Se suistaisi valtiontalouden pois raiteiltaan."

Jyrki Kasvi ja Anni Sinnemäki ovat kirjoittaneet blogeihin pakkotyölaista. Sinnemäen kirjoitus on neutraali ja muistuttaa enemmän lehtien uutisointia kuin kannanottoa. Sinnemäki kuitenkin tekee hieman eroa Kataiseen kannattamalla sekä lakia että palkankorotuksia. Kasvi kirjoittaa samoista asioista ja osa teksteistä näyttää olevan sanamuotojen ja esimerkkien kautta varsin samanlaisia. On siis syytä olettaa, että hallituspuolueilla on yhteinen tiedotusstrategia siitä, mistä puhutaan ja mistä ei puhuta.

Ei kommentteja: