perjantaina, marraskuuta 16, 2007

Ylen materiaali Kokoomuksen vaalikampanjasta

Eräs informantti on tuonut esille seuraavia mielenkiintoisia artikkeleita.

Kokoomus haukkuu SDP:n ja keskustan vaaliohjelmat

Katainen toistaa myös vaatimuksensa tasa-arvotuposta.

- Mitä enemmän naisvaltaisille koulutetuille aloille maksetaan yli yleisen korotustason, sitä enemmän olemme valmiit nostamaan kuntien saamia valtionosuuksia. Esitämme, että valtio siis maksaa kunnille sen osuuden naisvaltaisten alojen palkankorotuksesta, joka ylittää yleisen korotustason.Kokoomuksen Risikko vaatii parempia palkkoja hoitoalalle

Seuraavalla tulopoliittisella kierroksella on koulutettujen, naisvaltaisten alojen palkkoja nostettava reilusti, Risikko sanoo. Kokoomus on ehdottanut, että valtio voisi maksaa kunnille ylimääräisiä valtionosuuksia vastineeksi naisvaltaisten alojen kuten hoitoalojen keskimääräistä suuremmista palkankorotuksista.
Vasemmiston ratkaisut hoitoalan ongelmiin eivät Risikon mielestä ole riittäviä.
- Vasemmiston keinot ovat samankaltaiset kuin yrittäisi työntää narunpätkällä kastematoa, hän luonnehtii.
Hoitoalan ongelmat eivät Risikon mukaan kuitenkaan ratkea pelkästään hoitoja ja virkoja lisäämällä.


SDP:n Feldt-Ranta tyrmää kokoomuksen Risikon hoitoalan kehittämispuheet

- Kokoomuksen ajatus siitä, että pelkkä palkkakysymyksestä puhuminen ratkaisisi hoitolan ongelmat, on naiivi ja kansalaisia aliarvioiva tilanteen yksinkertaistaminen. Risikon hurskaat toiveet kumisevat onttouttaan. Kokoomus ei vaaliohjelmassaan eikä vaalikeskusteluissa ole ollut valmis ottamaan huomioon siihen tarvittavia rahoja eikä todellisuudessa myöskään ole valmis käyttämään siihen vaadittavia varoja tulevaisuudessa, toteaa Feldt-Ranta sähköpostiviestissään YLE Uutisille.


Feldt-Ranta on kyllä oikeassa siinä, että kyseessä on muutakin kuin palkkaus. Toisaalta Risikkokin on nyt kääntynyt "hieman" toiseen suuntaan tässä kysymyksessä.

Lisää saa ehdotella.

Ei kommentteja: