sunnuntaina, joulukuuta 28, 2008

Jouluna pitäisi osata rauhoittua

Vaikka monilla joulun tulisi olla rauhoittumisen aikaa, vai pitäisikö jopa sanoa, että sen pitäisi olla pakollista, siitä huolimatta, monelle se on stressaavaa aikaa. Mitäköhän esimerkiksi olette seuraavista tapahtumista mieltä, jotka bongasin kaikki Hesarin sivuilta.

Asemies surmasi useita joulujuhlassa Kaliforniassa
Joulupukiksi naamioituneena kaveri meni ex-vaimonsa kotiin. Juhlijat avasivat oven luullen tulijaa tilatuksi pukiksi. Välittömästi tämän jälkeen Joulupukki tappoi yhdeksän ihmistä ja pisti talon palamaan. Tämän jälkeen humalainen joulupukki on iloinen poikkeus jouluna.

Israelin iskuissa Gazaan kuollut 225 ihmistä
Hamas ja Israelin armeija nokittelee toisiaan yllättäen tässä Joulun ja Hanukan (ja miksei vaikka Kwanzankin) aikana. Gazan rauhanlähettiläs on ilmoittanut, että helvetti pääsee valloilleen ja kertoo, että Gazan lähellä asuvien israelilaisten tulisi valmistautua hautajaisiin. Israelin puolustusministeri Ehud Barak ilmeisesti vain Hanukan vieton kiireiden keskellä muisti kertoa, että operaatiosta saattaa tulla pitkä ja sitä laajennetaan tarpeen mukaan. Joulu on kansainvälinen juhla, joka on myös antamisen aikaa.

Medvedev: Venäjä varaa itselleen oikeuden voimankäyttöön
Päivää ennen kuin Turussa julistettiin joulurauha, piti Venäjän presidentti Dmitri Medvedev myös rauhallisen joulupuheen venäläisessä televisiossa. Joulun sanomaan kuuluu sekä ohjuspuolustusjärjestelmät, Georgian sota sekä Sakasvilin aivojen kunto, muistutti Medvedev venäläisiä sekä ulkomaailmaa. Hän myös vihjaisi epäsuorasti, että joulurauhan rikkomiseen venäjä tulee vastaamaan voimatoimin.

Taleban uhkaa tappaa koulua käyvät tytöt

Kaiken jouluisten kiireiden keskellä myös Talebaneilla on palanut piparit pohjaan. Swatin alueella he ovat jo paikallisten viranomaisten mukaan jo tuhonneet 250 koulua, jota käyvät sekä pojat että tytöt. Joulu on sekä lasten juhla, mutta se on myös juhla, jolloin aikuisia pitää totella. Taleban on vanhatestamentalliseen tapaan uhannut tappaa kaikkia kieltoa uhmaavat.

Ei kommentteja: