sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Arpajaislakiin saattaa olla tulossa rahansiirtojen kielto

Sunnuntaisuomalaisessa on Helsingin sanomien kirjoittaman referaatin mukaan esitetty rahansiirtojen kieltolakia tarkoituksena estää suomalaisten uhkapelaaminen ulkomaisilla sivustoilla.

Pokerisivut.com vahvistaa, että jutussa on haastateltu sisäministeriön arpajais- ja asehallintoyksikön päällikköä Jouni Laihoa.

Aikaisemmin on arpajaislain uudistuksesta tihkunut tietoa myös mainostuskiellon, sulkulistojen ja rahanhäviämisen estojen yhdistämisestä keinoina internetin kautta tapahtuvan uhkapelaamisen estämiseksi. Mainostuskiellolla tarkoitetaan ulkomaisten peliyhtiöiden mainosten kieltämistä kotimaisissa medioissa.

Sulkulistojen käyttö saattaa olla joko teleoperaattoreilla vapaaehtoista tai pakollista. Tällä hetkellä osa suomalaisista teleoperaattoreista käyttää vapaaehtoisesti sulkulistoja, joiden tarkoitus on estää pääsy ulkomaisille lapsipornosivustoille. Listalle on päässyt myös kotimaisella serverillä sijaitseva sivusto, joka kritisoi kyseistä listaa.

Aikaisemmin oli tihkunut myös tietoa, että voitaisiin säätää laki, jolla rahansa uhkapelissä hävinnyt, voisi vaatia rahojaan takaisin. Laki ei olisi koskenut kotimaisia uhkapeliyhtiöitä Veikkausta eikä Raha-automaattiyhdistystä.

Ei kommentteja: