maanantaina, tammikuuta 25, 2010

Floattaamisen jalo taito

Viikko sitten olin perinteisessä ravintola Mascotin viikottaisessa pokeriturnauksessa pelaamassa, mutta ensimmäistä kertaa osui Kimmo samaan pöytään.

Yhdessä vaiheessa minä aggroilin pöytään J3 kädessä ja pöytään tuli Ah Td Qx. Minulta puuttui pelkästään kortit ja positiot, mutta jatkoin konttareilla (panostamista, jotka on käytännössä pakko tehdä kun näyttelee vahvaa kättä voittaakseen potin). Kimmo maksoi lyönnin. Sitten tuli blanco (kortti millä ei ole mitään merkitystä). Löin taas ja Kimmo maksoi. Riverilla tulikin Ad, mikä mahdollisti täyskäden, värisuoran, suoran,värin, tripsit sekä tietenkin kaksi paria. Ilman positiota lämäsin kaiken sisään. Kimmo huokasi ja käänsi kortit ympäri ja näytti 42:n.

- Tota en huomannutkaan. Mä tiesin, että sulla ei ole mitään kädessä ja ajattelin, että riverillä sä lyöt jotain, mihin voidaan lyödä kylkeen, jolloin sun olis helppo luopua kädestä.

Kimmo oli oikeassa ja riidas aivan saatanan hyvin. Viimeisen siirron all-in oli kuitenkin hyvä liike, koska hän oli oikeassa. Jätkähailla ei voi maksaa eikä kaveria pysty riidaamaan.

Nettipokerin kanssa puuhastellessa olen taas muistanut floattaamisen jalon taidon, mikä on välillä unohtunut. Floattaaminenhan on sitä, että olet ilmalla (paskakortit) liikenteessä ja yrität ulospelata kaverin ts. saamaan parhaimman käden kippaamaan.

Ja nyt kaduttaa se, miksi olen unohtanut kyseisen pokeripöydän jalon taidon. Floattaamisessa ei ole kyse pelkästään positiosta (saa puhua viimeisenä) vaan siitä, että toisella ei ole mitään kädessä.

Koska pokeri on kuitenkin ns. science of disinformation, niin lajin peliteoria on häikäisevän monimuotoinen ja syvällinen (liikaa sulkuja, mutta siitä huolimatta, pieksii älyllisesti shakin moninkertaisesti).

Tänään on tullut floatattu positiivisella tavalla monia potteja.Viimeisin on tosin siinä mielessä huono, että tarkoitukseni oli bluffata riverillä kaveri potista ulos, mutta kaveri maksoi - tosin huonommalla kädellä. Kaikki johtui siitä, että kaverilla oli kärki kiinni ja minä sain ekan parin turnilla ja tokan parin riverillä. Joten jos yritin aluksi saada kaveria riverilla ulos, niin epäonnistuin pahasti. Jos onnistuin floattaamalla jahtaamaan paremman käden kiinni, niin lisäpisteet minulle.

Yksi syy häviävälle pokerille voi olla floattaamisen unohtamisen taito (vikat sulut: jos se on ainoa syy, niin se EI OLE AINOA SYY). Positiota tulee pelata monilla tavoilla, mutta floattaamista ei saa ikinä unohtaa, jos sen oikeasti osaa.

Ei kommentteja: