sunnuntaina, huhtikuuta 17, 2011

Asioita, joita voi tehdä vielä

Kun vaalien päättymiseen on enää 14 tuntia aikaa, niin on hyvä miettiä muutamia asioita, joita voi vielä tehdä. Ensinnäkin pitää muistaa vaalirauha. Tämä tarkoittaa sitä, että äänestyspaikoille ei saa mennä mekkaloimaan, uhkailemaan tai lahjomaan äänestäjiä. Se ei vain ole siistiä, että ihmisten mieliin yritetään vedota uhkailemalla, lahjomalla tai muuten propagoimalla.

Muutamia tapoja vielä on silti jäljellä, joilla kannattaa pyrkiä vaikuttamaan vaalitulokseen.

Muistilista kaikille:
1) Tekstiviestien lähettäminen. Nyt on hyvä hetki lähettää tekstiviesti kaikille tuntemillensa henkilöille, joissa tarjotaan jotain tiettyä ehdokasta tai ehdokkaita. Useamman ehdokkaan kohdalla pitäkää lista lyhyenä tai keskittykää vaaliliittoon (yleensä puolueeseen). Vasemmisto ei ole Helsingin piirissä vaaliliitossa vaan jokainen ääni menee Vasemmistolle.

2) Sosiaalinen media. Statuspäivityksissä voi ehdottaa ehdokkaita, äänestämistä tai yleensäkin muistuttaa äänestämisen ja äänestämättömyyden välisistä vaihtoehdoista. Totta kai dissaaminen on sallittua vaikkakin saattaa helposti herättää närää dissatuista kohteista. Ihmisiä voi vaikkaa muistuttaa Helsingissä tapahtumalla, jossa äänestetään Kokoomus historiaan.

3) Baarikierrokset. Itse aion tehdä huomenna vielä baarikierroksen avecin (mahdollisesti Dan Koivulaakson) kanssa kallion baareissa, joissa käymme kysymässä, että aikooko porukka äänestää ja nyt on se tilaisuus tehdä se. Etsimme tietoa ihmisille äänestyspaikoista ja yritämme saada ihmiset paikalle, jotta ei nukuta vahingossa. Kalliossa, missä oma isku on tarkoitus suunnitella, vasureilla on kuitenkin lähes parinkymmenen prosentin kannatus ja se voisi olla suurempi, jos ihmiset eivät silloin tällöin nukkuisi vahingossa vaalien ohitse.

4) Postiluukut. Jos on vielä flaijereita vaalien alta taskussa, niin ne kannattaa pistää jakoon tilaisuudessa kuin tilaisuudessa. Kaikki postilaatikot, joissa ei lue "ei mainoksia", kannattaa täyttää yhdellä flaijerilla (tai useammalla, jos on useamman ehdokkaan flaijereita vielä povarissa). Kun on kaunis ilma, niin kannattaa pitää flaikkupinoa handussa ja jakaa niitä vastaantuleville vaikka passiivisesti pitämällä pelkästään käpälää ojossa.

5) Frendit. Kannattaa myös soittaa tai pistellä tarkennetuilla tekstiviesteillä pientä kuumotusta kaikille frendeille, jotka kelaavat äänestämistä tai saattaisivat unohtaa moisen. Pistetään vaan viestiä, että muista äänestää nyt sitä tyyppiä, josta puhuttiin.

6) Manaaminen. Jos on jonkinlaista taipumista uskonnollisiin tai muuten vaan hengellisiin juttuihin, niin ottaa sen oman voodoonuken tai muun idolin esille ja tekee ne rituaalit, joilla vaalituloksesta tulee toivottu.

7) Lisää oma.

8) Kuudennella linjalla vaalivalvojaiset sekä mahdollisen voiton juhliminen. Voiton juhliminen riippuu sinun äänestäsi ja sinun omasta check-listista.

9) Tee check-list ja levitä sitä, tai sitten tätä blogimerkintää.

Ei kommentteja: