tiistaina, huhtikuuta 05, 2011

Selkeitä syitä, miksi abortti tulee sallia

On varmasti monia syitä miksi sikiöiden tulee antaa syntyä. On hieman kyseenalaista tehdä abortti esimerkiksi sikiön tulevan sukupuolen tai mahdollisten muiden synnynnäisten vikojen takia. Mutta kuinka kyseenalaista se on? Voiko abortin sallia sillä, että sikiön mahdollinen tuleva sukupuoli tai sukupuoli-identiteetti on nainen? Sukupuolten välisen tasa-arvon nimissä voidaan argumentoida päättelyä vastaan vaikka tuskin abortin syy on pelkästään sikiön sukupuoli.

Itse en keksi muita päätöksiä kuin oman kehon määräämisoikeus. Tämä asettaa miehet ja naiset eriarvoiseen asemaan, mutta sille ei voi mitään. Palkkatasa-arvolle ja kulttuuriantropologisesta näkökulmasta voimme myös vaikuttaa kollektiiveina sukupuoliroolien havaitsemiseen, mutta toistaiseksi Junior on vielä täyttä sci-fiä, jopa huonoa sci-fiä.

Joissain tapauksissa voi nähdä kyllä abortin olevan hyväksyttävä mahdollisten tulevien poliittisten mielipiteiden takia, siitä huolimatta, että sananvapauden nimissä olisi sallittava myös kristilliset erikoisuudet.

Vaikka kuolemanrangaistus on sinänsä hyvin hankala kysymys, koska sitä sovelletaan hyvin mielivaltaisesti, rasistisesti ja demografisesti kohdennetusti epätasa-arvoisesti, tulisi siitäkin saada keskustella. Raskauden keskeyttäminen 480 kuukautta hedelmöityksen jälkeen tulisi ehkä sallia tietyissä tapauksissa. Saattaapi nimittäin olla, että jossain vaiheessa ihminen huomaa oman syntymänsä olleen pieni erheytys, joka voidaan vielä korjata. Itse ainakin keksin omalle osalleni muutamia syitä tämmöiselle myöhennetylle abortille. Esimerkiksi 50 kappaletta 8-tuuman nauloja hakattuina tasaisesti ympäri vartaloani saattaisi aiheuttaa sen verran kärsimystä (Nössöjeesukseen nauloja oli hakattu vain kolme), että saattaisin toivoa kuolemaa.

Mutta turha Jeesusta on tämän enempää idolisoida. Mutuisesti sanoen, suurin osa raamattua tasapuolisesti lukevat ihmiset ovat hyvin sekularisoituneita ja päteviin argumentteihin kykeneviä ihmisiä. Minulla on taas uskonnollinen tausta sen verran vahva, että minulta tulee vain tämmöisiä idioottikommentteja. Ehkä minun kohdalla jälkiabortin syyksi riittää se, että potentiaalisesti 50 kappaletta 8-tuuman naulaa hakattaisiin tasaisesti ympäri vartaloani.

Ei kommentteja: