torstaina, marraskuuta 23, 2006

Kulutuskapula voittanut Pääministerin parhaat käytännöt -palkinnon

23.11.2006
Julkaisuvapaa heti

Kulutuskapula ry voitti tietoyhteiskunnan parhaat käytännöt -palkinnon IST 2006 -tapahtuman päätöstilaisuudessa Helsingissä. Palkinnon kävi luovuttamassa Suomen pääministeri Matti Vanhanen. Kulutuskapulan puolesta palkinnon haki Kulutuskapulasovelluksen kehittänyt taiteiden maisteri Wesa Aapro. Palkinnon suuruus on 10000 euroa.

Kulutuskapula on matkapuhelinsovellus, joka tarjoaa kulutustavaroista eettistä tietoa viivakoodien perusteella.

"Hienoa, että raati uskalsi palkita Kulutuskapulan sen potentiaalin takia", sanoo Aapro. "Palkinnon ajoitus on erinomainen, sillä uusi eettisen kuluttamisen aalto on selvästi havaittavissa."

"Nykyään Kuluttaminen on elämyksiä ja eettinen kuluttaminen on elämyksiä parhaimmillaan", sanoo Jaakko Vasankari, Kulutuskapula ry:n puheenjohtaja. "Toivottavasti palkinnon tuoma julkisuus lisää kuluttajien, järjestöjen ja yritysten kiinnostusta Kulutuskapulaan."

Kulutuskapula ry tarjoaa kansalaisjärjestöille ja kulutusaktivisteille väylän saada äänensä kuuluviin. Kuluttajille Kulutuskapula on päätösten tukena. Tällä hetkellä päivittäistavarakaupasta liikkuva tieto on saatavilla ainoastaan tuottajilta. Kulutuskapula tasaa markkinoilla olevan tiedon määrän myyjän ja ostajan kesken.

Aapro ja Vasankari ovat molemmat sitä mieltä, että palkinto meni oikeaan osoitteeseen: "Ostokuiteissa on enemmän voimaa kuin äänestyslipuissa. Päivittäiskaupassa tehtävillä päätöksillä muutetaan maailmaa päivittäin".

"Jokaisella viivakoodilla on tarina kerrottavana", sanoo Vasankari, "ja kulutuskapula on media, jolla se kerrotaan."

lisätietoja:

http://www.kulutuskapula.org/

Jaakko Vasankari
puheenjohtaja
Kulutuskapula ry
050-4362199
jage.vasankari@gmail.com

Wesa Aapro
Perustaja
Kulutuskapula ry
050-5933854
wesa.aapro@gmail.com

http://www.kulutuskrapula.blogspot.com

Ei kommentteja: