tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

Vasemmistonuoret herännyt nettisensuuriin

Meitsin yks taustajärjestöistä heräsi nettisensuurin vaaroihin.

Vasemmistonuoret vaatii Suvi Lindenin eroa:
"On epäselvää, voiko ministeri Lindén todella olla internetsensuurin täydellisestä toimimattomuudesta ja sen negatiivisista vaikutuksista niin tietämätön, kuin miltä hän vaikuttaa. Toinen vaihtoehto on, että Lindén on harrastanut katteetonta poliittista populismia lapsipornon varjolla. En tiedä kumpi on pahempi", toteaa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Jussi Saramo.
Lafka vaatii myös kansanedustajia opiskelemaan informaatioyhteiskuntaa:
Vasemmistonuorten mielestä eduskunta ei ole tehtäviensä tasalla informaatioyhteiskunnan asettamien uusien haasteiden keskellä. Viimeisin osoitus tästä on poliittisten päättäjien suhtautuminen internetsensuuriin.

Vasemmistonuoret peräänkuuluttaa eduskunnalta kokonaisvaltaista näkemystä uusista haasteista. Suomalaisen yhteiskunnan ei kannata edes yrittää kahlita internetiä, vaan hyödyntää sen tarjoamia mahdollisuuksia.

"Edellisen eduskunnan aloittama kansalaisten sähköisten oikeuksien kaventaminen kelvottomalla tekijänoikeuslailla osoitti nykyisten päättäjien kykenemättömyyden säätää nyky-yhteiskunnassa toimivia lakeja. Silloin suurista puolueista vain Vasemmistoliitto äänesti lakia vastaan. Jopa nuorekasta imagoaan korostavien vihreiden suuri enemmistö kannatti lakia, vaikka he olivat oppositiossa", ihmettelee Saramo.

Ei kommentteja: