perjantaina, maaliskuuta 20, 2009

Bongattu uusi (vaikkakaan ei kovin hauska) lautakuntablogi

Tämä byrokratia on niin ihanaa. Löysin äsken (jälleen) uuden blogin, joka käytännössä keskittyy joukkoliikennelautakunnan toimintaan. Demareiden Mirva Haltia-Holmberg kirjoittaa hyvin pitkiä sepostuksia kokouksista.

Eikä oikein säästele muitakaan jäseniä. Viimeisin postaus käsittelee eilen järjestettyä joukkoliikennelautakunnan kokousta. Sisältää pientä haistattelua muita lautakunnan jäseniä kohtaan ja omien kokoustekniikkataitojen epäsuoraa ylistämistä, mutta luulen, että tämäkin blogi auttaa kuntalaisia seuraamaan päätöksentekoa kulissien takaa.

Sinänsä joukkoliikennelautakunnan päätökset käsittelevät useimmiten linjojen muutoksia (reittimuutokset, aloittamiset, lopettamiset) kuin laiteistohankintoja. Ei sinänsä maailman järkyttävintä materiaalia, mutta joukkoliikenne on (kirjoittajan oma näkemys) yksi tärkeimmistä kaupungin järjestämistä palveluista. Monia linjoja osaa vasta kaivata kun ne menettää.

Pitäisikin yrittää nyt itse yrittää skoutata lisää tämmöisiä blogeja tilattaviksi.

6 kommenttia:

Itse-oppinut dosentti kirjoitti...

Korjaus:
Mainittu joukkoliikennelautakunta on siis tänä päivänä HKL:n liikelaitoksen johtokunta. Pieni lapsus kun elän vielä menneisyydessä.

Otso Kivekäs kirjoitti...

Soininvaara raportoi nykyään kaikki kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoukset.

Vielä jos joku bloggaisi kulttuurilautakuntaa, mielenkiitoisemmat asiat alkaisivat olla seurannassa.

Itse-oppinut dosentti kirjoitti...

No, itse hain kirjasto- ja kulttuurilautakuntaan tietäen, että meidän mandaateilla Tiia Aarnipuu ja Jani Saxell ei jatka. Mutta nykyinenkin miehitys on hyvä vaikka eivät aktiivisia bloggaajia olekaan.

haltia-holmberg kirjoitti...

Masentavaa, että haistattelu ja itsekehu jäivät päällimmäisiksi mielikuviksesi blogistani :) Ilmeisesti itsellä on petraamista (TAAS). Noh, toivottavasti seuratessa (tai menneisyyttä läpikäydessä, blogiin historiaa on kertynyt jo vuodesta 2003) käy ilmi, että mainitsemasi asiat eivät ole blogin tarkoitus, vaan yksinkertaisesti asioiden tolan valaisu ja yritys luoda vuorovaikutusta.

Myönnän kirjoittavani hiukka ikävästi välillä kun jonkun politikointi menee mielestäni pelleilyn puolelle, mutta lienee paikallaan tuoda esiin mitä kunkin puolueen edustajat milloinkin puoltavat ja puuhaavat. En myöskään ole itse erehtymätön, joten kivitän myös itseäni tilanteen niin vaatiessa.

Hyvää kevättä toivotellen, MHH

Itse-oppinut dosentti kirjoitti...

No, en käynyt lukemaan kaikkia entryjäsi. Jos tutustut omaan blogiini, niin huomaat, että olen itse hyvin asiaton ja menen henkilökohtaisuuksiin tavoilla, jotka saavat sinun arvostelusi vaikuttamaan jopa kaunopuheiselta.

Mutta blogisi on päätynyt seurantalistalla ja halusin kuitenkin mainostaa sitä, koska kunnnallispoliittiset blogit ovat kuitenkin aika harvinaista herkkua.

haltia-holmberg kirjoitti...

Kiitän mainostuksesta ja seurannasta :)