sunnuntaina, huhtikuuta 05, 2009

Töissä aamuin ja öin

Viikko päättyy tähän päivään. En halua kovinkaan paljon kerskua, mutta onpa ollut taas kiireinen viikko, joka on sisältänyt normaalien töiden lisäksi elokuvan valmistelua, kuunnelman tekoa ja tapaamisia. Viimeisetkin hommelit ovat tainneet valmistua juuri hetki sitten. Tekisi mieli vielä kirjoittaa, mutta ei jaksa enää keskittyä. Tämänkin päivän pituudeksi tuli sellaiset 12 tuntia ja rapiat plus huonosti nukuttu yö. Tuleva tiistai näyttäisi olevan lähes vapaa, kun mukaan ei lasketa yhtä kokousta. Tämmöisten viikkojen jälkeen sitä miettii kesälomaa ihan eri tavalla kuin vain pelkkinä vapaapäivinä.

Viimeisenä tarjoilen kuitenkin viimeisimmän tiedotteen, jonka sain aikaiseksi:
"Kiilan kirjoitussarjassa julkaistiin maaliskuussa kirjailija Marja-Leena Mikkolan kirjoitus Myytti alkaa purkautua. Mikkola ottaa kirjoituksessaan kantaa Suomen osuuteen toisessa maailmansodassa. Kirjoituksen pohjana on Mikkolan viimeisin kirja menetetty lapsuus, jossa käsitellään Suomen roolia jatkosodassa.

”Miehitetyn alueen siviilit jaettiin ”suomenheimoisiin” ja ”vierasheimoisiin” eli ”kansallisiin” ja ”epäkansallisiin”. Erottelu oli niin ankara, että Petroskoin ainoaan lastensairaalaan otettiin hoidettavaksi vain suomenheimoisia, kun taas venäläiset pikkulapset saivat suurin joukoin menehtyä leirien alkeellisissa olosuhteissa. ”

Kun puhutaan toisesta maailmansodasta, voidaan sanoa, että vastakkain eivät olleet hyvä ja paha, vaan mieluummin vastakkain oli paha ja vähemmän paha.

Kiilan verkkosivujen kirjoitussarjassa seuraavaksi: Ville Hänninen."

2 kommenttia:

Päivi Kannisto kirjoitti...

Toivottavasti kiire hellittää pääsiäiseksi. Hyviä pyhiä!

Itse-oppinut dosentti kirjoitti...

Ei hellitä pääsiäiseksi, mutta sen jälkeen on joskus tulossa vapaapäivä. Nyt iski jo kuumekin, joten kone käy vain kovemmilla kierroksilla.