perjantaina, kesäkuuta 26, 2009

Hanna-Leena Hemming pilaa vaalirahoituksen maineen

Piti kirjoittaa tästä jo eilen, mutta Hesari on nykyään niin paljon nopeampi reagoimaan toisten blogeihin. Tällä kertaa kyseessä on Hanna-Leena Hemmingin suorittamaa kansalaisjournalismia.

Tässä päässä verkottunutta maailmaa on jo pitkään ihmetelty, että minkä takia ainoastaan Keskusta joutuu selittelemään omaa vaalirahoitustaan. Hanna-Leena Hemming on kuitenkin sitä mieltä, että Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen pilaa poliitikkojen ja politiikan maineen. Kyseessä on tietenkin vaalirahoituksen avoimuus. Kokoomus ei omaa rahoitustaan ole kummemmin avannut eikä sitä ole tehnyt Hemmingkään. Hänen sepostuksensa vaalirahoituksestaan on hyvin "seikkaperäinen".

Hanna-Leena Hemmingin vaalikampanjan kokonaiskulut 35530 euroa on kerätty seuraavilta lahjoittajilta: tuki yksityishenkilöiltä 50 euroa, tuki yrityksiltä 980 euroa, Kokoomuksen eduskuntaryhmältä 2000, tukiyhdistykseltä 32500.

Hanna-Leena Hemming ei ole kuitenkaan tietääkseni vielä jaksanut eritellä, että mistä lähteestä hänen tukiyhdistyksensä on kerännyt yli 30 kiloa rahaa. Tulot on saatu myymällä taidetta ja lippuja seminaareihin.

Mutta jotain elvistelyä silti löytyy. Hemming osaa kyllä kertoa, että hän on tietoinen mistä hänen rahansa ovat tulleet ja että Arhinmäki on olevinaan pulmunen kun on täydentänyt omaa ilmoitustaan.

Ei kommentteja: