keskiviikkona, heinäkuuta 12, 2006

Kesät ilman terassia

Eilen löysin töistä sen Zenin, jota olin kaivannutkin. Annankadun William K:ssa kun ei ole terassia niin asiakkaitakin parhaimmillaan on kymmenkunta ja hekin yleensä nautiskelevat miljööstä ja erikoisoluista tunnin verran. Eilen sitten onnistuin saamaan sellaisen puuhakkaan asenteen, että tein vain jotain paikan päällä. Asiakkaista nyt oli jotain iloa aina välillä kun pääsi pöytiä kiertämään ja kyselemään, että näenkö oikein vai onko teillä ongelmia tuon tyhjän lasin kanssa?

Uusi hanoihin tullut belgialainen vehnäolut Celis witte(Celis White) on tehnyt kauppaansa suositeltuna. Maku on hieman samanlainen kuin Hoegaardenissa eli Hugossa, paitsi ehkä hieman pehmeämpi, mutta korianterin maku ja raikkaus on Celiksessäkin mukana. Yhdysvalloissa ei voida kuitenkaan enää puhua belgialaisesta oluesta koska sitä valmistetaan myös Texasissa. En tiedä onko maku sama. Asia herättää kummastusta myös belgialaiseen olueeseen erikoistuneella sivustolla. Yksi asia on varma, että belgialaiset oluet ansaitsevat kyllä oman paikkansa olutkartastolla. Heillä on täysin omalaatuinen makunsa.

Trappistioluitakin (aidot luostarioluet) saa valmistaa ainoastaan Belgiassa. Hyvä ja huono puoli näissä oluissa on se, että miedoimmillaankin ne ovat seitsemän volttisia. Rochefortit (kasi ja kymppi) tietenkin muodostaa oman jäljittelemättömän hovinsa näistä oluista. Toisaalta näitä en suosittelisi kesälle vaan nämä toimivat ehkä parhaiten talvella.

Williamissa olisi huomattavaesti tylsempää jos en lukisi sanomalehtiä ja kirjoja päivät pitkät, mutta kun työpaikalla on niin kuuma ettei jaksa aina oikein keskittyä. Eilen kuitenkin onnistuin löytämään jotain siitä hiljaisuudesta ja rauhasta mikä paikan päällä on hallitseva elementti minun valloittavan, ystävällisen, tehokkaan, hymyilevän persoonani lisäksi. Jutusteluakaan ei voinut välttää, mutta se toikin työhön jotain lisää.

Keskiviikon pitäisi olla yksi kolmesta myyntipäivästä ravintoloissa, mutta kesäisin näin ei ole. Kesälomalla päivät menettävät merkityksensä. On aivan sama meneekö juomaan perjantaina vai lauantaina kello kahdeltatoista päivällä vai yöllä ja se näkyy.

Ensi kesänä sitten astuu voimaan tupakointikielto ravintoloissa. Sittenpähän käyn aina pihalla tupakalla, mutta entäs talvisin? Pitääkö minun vaihtaa lämmintä vaatetta päälle ja painua ulos tupakalle vai vaihtaa alaa? Siinäpä kysymys. Tähän varmaan saadaan vastaus talvella 2007 viimeistään ellei - dramaattinen tauko sallittakoon - Maaliskuun 18. päivä 2007 muuta suunnitelmia.

Ei kommentteja: