lauantaina, heinäkuuta 01, 2006

Kuvauksia

Tapahtunut aikaisemmin:

Taas yksi päivä kuvauksissa. Taiteilijoita aina puhuttaa välillä oma palkkaus. Ensinnäkin monet kokevat työnsä kutsumuksena ja tekevät sitä palkan kanssa tai ilman. Itse olin kauppaamassa pari päivää sitten persettä eli kauniisti sanoen mainoskuvauksissa. Hartwallin Jaffan mainosta oli kuvaamassa Kaivopuiston grilli -yhtiö. Ennestään täysin tuntematon, mutta tutun näköisiä kavereita oli kuvan ulkopuolella tuottajista lähtien. Olin ekstrana, joten palkka ei ollut kovin suuri. 60 euroa korvausta sekä 40 euroa verottomana kulukorvauksina sisältäen siis matkat ja vaatteet. Välttelin kameraa kuvauksissa kohtuullisen helposti. On luontevaa, että jonkun selkä on kameraa päin. Jos oma naama yhdistyy johonkin tiettyyn tuotteeseen varsinkin tv-mainoksessa, niin toista kertaa et tv-mainokseen todennäköisesti mene seuraavaan kahteen tai kolmeen vuoteen. Joten kannattaa aina miettiä, että millä hinnalla lähdet myymään ihmisille juotavaa.

On eri asia tehdä talkoilla töitä ja kokea olevansa mukana jossain yhteisessä, mutta joskus korvaukset työstä ovat naurettavia. Tarjotaan leffalippua koko päivän työstä. Mainoksissa miettisin kahteen kertaan ja nauraisin päälle.

Kulutuskapula ei esittänyt mitään muuta pahaa Hartwallista kuin että sen omistaa Scottish&newcastle, yksi maailman suurimmista panimoista. Ainoa syy boikotoida Hartwallia on siis sen monikansallisuus.

Ei kommentteja: