Olen käyttäny vähän aikaa del.icio.us-järjestelmää ja nyt se tuntuu niin luontevalta osalta nettikäyttöäni, että ihmettelen jo, että miten minä ennen aina löysin kaiken tiedon uudestaan.
Oikeaan sivupalkkiin lisään yhteydet otsikon Meitsi netissä alle.
ps. Kello 16.00 tänään Trickshotissa vaaliläppää ja häppää. Tukiryhmän kokoukset on siistejä ja ne jää harvoin yhteen biniin. Siitä muistutuksena: tässä baarissa haluaisin olla.
pps. Ei tuolta löytynyt arviota Trickshotista, mutta laitoin palautetta, että semmoinen pitäisi tehdä.
Delicious
ja
Minun tagit
technorati delicious, tagit, netti, baarit, trickshot
2 kommenttia:
Tulevia Suomen eduskuntavaaleja on vaikea ottaa tosissaan, sillä vuosikymmeniä niissä on ollut kysymys vain siitä, että äänestetään yhdelle puolueelle uudet hallituskumppanit. Kannattaako sellaisen vuoksi vaivautua äänestämään? Yhä useampi äänestäjä on katsonut, että ei kannata vaivautua.
Äänestysaktiivisuus laskee vaali vaalilta juuri tuosta syystä.
Maailmassa on ainoastaan muutama valtio, missä yksi puolue on ollut pitempään hallitusvallassa kuin Suomessa. Nämä valtiot ovat aakkosjärjestyksessä: Kiina, Kuuba, Myanmar, Pohjois-Korea ja Vietnam.
Euroopan ennätys Suomella jo on. Suomi tavoitelee näköjään kyseenalaista ME:tä tällä alalla. Kuka suomalainen kehtaa kertoa jollekin ulkomaalaisille minkälainen puolidemokratia Suomessa on. Kansa on erittäin hyvin koulutettua, mutta ei ole näkevinään mitään outoa siinä, että sama puolue on hallitusvallassa koko ajan vaaleista toiseen. Viimeisin yhtäjaksoinen rupeama on jo kestänyt yli 30 vuotta. Sitäkin ennen pienin poikkeuksin koko ajan vuodesta ja vaaleista toiseen.
Suomalainen äänioikeutettu, joka on aloittanut äänestysuransa yli 30 vuotta sitten on jo ehtinyt lähes 60-vuotiaaksi näkemättä yhtään ainoata länsimaalaistyyppistä hallitusvaihdosta koko aikana! Maailma on muuttunut siinä ajassa täysin, mutta suomalainen poliittinen järjestelmä ei.
Silti suomalaiset ovat neuvomassa muita valtioita. Borat vitsailee Kazakstanista, vaikka Kazakstanissa ole päästy läheskään samaan kuin Suomessa. Kazakstaniin ei itse asiassa ole edes kovin pitkä matka Suomesta.... Kazakstan taitaa olla lähempänä kuin Espanja, jossa sentään vaaleilla voi vaihtua koko hallitus toisin kuin Suomessa.
Tämä nyt voi tuntua kliseeltä, mutta äänestämällä tuohonkin vaikutetaan.
Vaalijärjestelmämme tietenkin tukee täysien vaalilistojen asettamista, mutta ei ne tulokset kovinkaan paljoa olisi heittäneet vaikka oltaisiin laskettukin henkilökohtaisia ääniä vain.
Mitäköhän pitäisi tehdä? Jättää äänestämättä? Auttaisiko se kaatamaan "väärän puolueen"?
Suomessa on kuitenkin 19 rekisteröitynyttä puoluetta. Voisit itse liittyä joihinkin niiden listoilta ensi vaaleissa tai alkaa muuten vain kampanjoimaan niiden puolesta. Voisit tietenkin kokeilla myös Eddie Murphy/Michael Moore -kampanjaa: "Kuka tahansa paitsi demarit."
Lähetä kommentti