perjantaina, joulukuuta 29, 2006

Euromaydayn tuomioista

Tämän kuun alussa käytiin yksi oikeudenkäynti toukokuun Euromaydayn tapahtumista. Syytettynä ollut Iguf on omien sanojensa mukaan tuomittu vääristä syistä. Hän myöntää yhden syytteistä, mutta tämän lisäksi hän sai omien sanojensa mukaan tuomion myös teoista, joita ei ole tehnyt.

Igufin tarina

Todistusaineistona oli poliisin sana vastaan syytettyä sekä syytetyn puolesta todistanutta. Asianajaja Heikki Salo on joskus arvioinut, että poliisi ei ole tasa-arvoinen lain edessä. Poliisin sana on uskottavampi oikeuden edessä ja tuomiot poliiseille on kevyempiä kuin vastaavissa tilanteissa muille pulliaisille.

Jostain syystä minä pidän uskottavan Igufin selitystä, varsinkin kun hän myönsi ne rikokset, joihin on syyllistynyt ja kiisti ne, joihin koki olevansa syytön. Todistusaineisto, jota olisi voitu saada Igufin syyllisyyden näyttämiseksi toteen, ei olisi pitänyt olla vaikeaa tässä kameravalvotussa Helsingissä.

Iguf epäilee olleensa vain ensimmäinen tapaus, ja että Smash asemin yhteydessä tullaan käymään samanlaisia oikeudenkäyntejä. Tässä minulla on mielessä se, että poliisi tosiaan otti kiinni paljon ihmisiä syytettynä mellakan johtamisesta. Mellakan johtajaksi näyttää kelpaavan kuka tahansa. Odotellaan nyt kuitenkin vielä Eduskunnan oikeusasiamiehen lausuntoja.

technorati , , , , , , , , , .

Ei kommentteja: