torstaina, joulukuuta 14, 2006

Ja kilpailun voittaa...

Tunnin päästä alkaa Korkeasaaren johtokunnan kokous. Asialista on käytännössä kumileimasimena leikkimistä. Yksi asia on kuitenkin siivousyritysten kilpailuttaminen. Voittajaksi on esitetty halvinta. Sunnuntaityön korvaus on alle 30 euroa tunti (26 euroa muistaakseni). Työntekijän palkan ja sivukulut huomioiden, herää kysymys, miten työnantajavelvoitteet toteutuvat.

Ehdotan, että uskottava ja oikean hinnan pyytäjä voittaa. Saa nähdä miten demarit ja kokkarit reagoi. Vihreiden ja Vasemmistoliiton kanta nyt on selvästi valita (jos on pakko pitää ulkoistettuna siivouspalvelut) yritys, joka huolehtii työntekijöistään että tekemästään työstään. Kokkareilla ja demareilla on neljä paikkaa Korkeasaaressa. Krp varmasti kannattaa yhdellä paikallaan halvinta. Keskustan edustaja saattaa kääntyä tässä miettimään työntekijänkin asemaa.

Päivän veikkaukseni onkin, että äänestys päättyy joko 6-3 tai 5-4 halvimman hyväksi, jolloin Vihreät, Vasemmistoliitto ja Keskusta[sic] äänestää uskottavamman yrityksen puolesta.

Tässä voi yrittää nyt vedota demareihinkin vaalien lähestyessä, että pitäisikö sitä työntekijääkin miettiä välillä.

Keskustelussa saatetaan myöskin keskustella Korkeasaaren linjasta teloittaa uhanalaisia eläimiä. Valtuustoaloitetta aion ehdottaa aiheesta Vasureiden valtuutetuille.

technorati , , vihreät, Vasemmistoliitto, , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Ei kommentteja: