torstaina, joulukuuta 14, 2006

Ja kilpailun voitti...

Tietenkin halvin voittaa aina.

Kun kaupunki on ulkoistanut jonkin palvelun, niin kilpailutuksen lopputulos on selvä. Halvin voittaa. Nyt tarjouksen Korkeasaaren siivouspalveluista jätti neljä yritystä, joista halvin maksoi n. 48 000 euroa.

Korkeasaaren johtokunnan kokouksessa yritin kysellä, että onko yrityksellä omia vakituisia työntekijöitä, ovatko he määräaikaisia vai jopa jonkun vuokratyöfirman kautta, niin kuulin johtokunnan puheenjohtajalta (dem.), että se on firman sisäinen asia.

Tämä on minun mielestäni yksi niistä ongelmista, joita seuraa siitä siitä, että kaupunki on ulkoistanut palveluitaan. Yksityisyrityksillä on liikesalaisuuksia, joita on käytännössä kaikki tiedot paitsi yrityksen nimi, osoite ja hintapyyntö.

En esittänyt mitään muutosta. Mitä minä olisin voinut esittää? Ei oteta mitään siivouspalvelua. Uusi sopimus astuu voimaan kolmen viikon päästä 1.1.2007. Tai olisin tietenkin voinut esittää Palmiaa, mikä on kaupungin liikelaitos, mutta enpä tajunnut.

Toinen demareiden luottamushenkilö kannatti halvinta ehdotusta, koska tuskin lukisimme lehdestä, että kyseessä on mikään riistoyritys. Halpaa hintaa minä epäilen. Joko työsuhteet ovat lyhyitä määräaikaisuuksia tai sitten osa-aikaisuuksia. Kolmantena vaihtoehtona osa-aikaiset työsuhteet saattavat olla myös hajautettuja päiviä, esimerkiksi 3-4 tuntia aamulla ja 3-4 tuntia illalla. Usein kun Korkeasaari nousee otsikoihin, niin sieltä minäkin luen ne ikävät asiat.

Johtokunta ei valvo Korkeasaarta.

15 minuutin kokous, josta palkkio on 85 euroa, on aika naurettavaa, että sen kuittaamiseen riittää pelkkä paikalle tulo. Kokouksen jälkeen Vihreiden edustaja mietiskeli jo, että pitäisiköhän vain luopua paikasta. Kehotin häntä jatkamaan kauden loppuun asti. Seuraavissa kunnallisvaaleissa hän voi toimia ehdokkaiden asiantuntijana ja kertoa, mistä Korkeasaaressa oikeasti päätetään.

technorati , , , , , , , , , , .

Ei kommentteja: