sunnuntai, tammikuuta 28, 2007
Rasismin eri sävyjä
Rasismia voidaan käsitellä ideologiana, että yhteiskunnallisena ilmiönä. Ensimmäisen määrittely on hankalaa, vaikka jonkinlaisia yhtenäisiä määritelmiä rasismille ideologiana voidaan antaa. Klassinen rasismi on edellä mainittu rotuoppi, jonka mukaan ihmiset kuuluu rotuihin, joista yksi (oma) on ylempi muihin nähden. Rotuoppia tulkitaan yleisesti kansallisuuden mukaan. Suomen itsenäisyyden alkuvuosina suomenruotsalaisista jotkut kehittivät idean omasta ylevästä rodusta. Puhuttiin itäruotsalaisista, vaikka geneettistä perimää ei voidakaan yhdistää äidinkielenään ruotsia puhuvien ruotsalaisten ja suomalaisten kesken. Genetiikkaan perustuva rotuoppi onkin vaikeaa, koska ihmisen perimä muokkaantuu jokaisen sukupolven kohdalla. Natsit tulkitsivat asian niin, että kaikki joilla oli, jonkin minulle vieraan määritelmän, edes 1/16 osa juutalaista perimää, oli juutalainen.
2000-luvulla rasismi on edelleen hieman kiistanalainen termi määritelmiltään. Esimerkiksi Helsingin kaupunki määritteli esimerkiksi rasismin todella löyhästi. Rasismi on oppi, jonka mukaan ihmiset voidaan jaotella ryhmiin. Tämän periaatteen mukaan jokainen on rasisti.
Suomalainen rasismi ei ole näkyvää, aina ja kaikkialla kaikkiin kohdistuvaa "suomalaiset" vs. "ulkomaalaiset" välistä puukkohippastelua. Rakenteellinen rasismi on yhteiskunnallinen ilmiö. Se näkyy työpaikkailmoittelussa ja -haastatteluissa, se näkyy valvonnassa, ja se näkyy asenteissa. On varsin yleistä esittää työpaikkailmoituksissa, että vaatimuksena täydellinen suomenkielen taito. Varsinkin minun alallani se on erittäin yleistä, ja miksi? Ei pöytien pyyhkimiseen tai juomien laskemiseen vaadita kummoista kielitaitoa. Hassulla, eli ei-suomalaisella, sukunimellä siunatut ihmiset saavat harvemmin kutsuja työhaastatteluihin. Sillä ei ole mitään väliä, mitä cv:ssä muuten lukee. Kolmantena minun alallani, on niin sanotut hygienia- ja alkoholipassi, jotka molemmat eivät ole mitään muita kuin suomenkielen luetun ymmärtämisen kokeita. Vai mitä mieltä olette kysymyksestä "Saako ravintoloitsija ostaa alkoholia useampaan kuin yhteen ravintolaan?" tai "saako käsiä pestä pelkästään käsien pesuun tarkoitetussa lavuaarissa?"
Jokainen päällä varustettu suomalainen henkilö läpäisee testit olemalla vain riittävän konservatiivisia.
Uusia rakenteellisen rasismin keinoja on keksittävissä. Esimerkiksi oleskelulupien korvaaminen b-luvilla. B-lupa siis annetaan ihmisille, joita ei voida välittömästi palauttaa lähtömaahan. Näitä maita ovat siis sellaiset lyhyen aikaisista konflikteista kärsivät maat kuten Irak, Afganistan ja Somalia.
Päivän yleisökysymys kuuluukin: tunnistatko itsesi tästä maailmasta ja miten?
linkkejä:
Kansallismieliset foorumi
Wikipedia: Rasismi
Suomen sisu
Jussi Halla-Ahon kirjoituksia
technorati anniskelupassi, hygieniapassi, yleisökysymys, rasismi, konservativismi, liberalismi, rotuoppi.
perjantaina, tammikuuta 26, 2007
Halla-ahon diggarit Eka Binin kimpussa
Muun muassa seuraavat asiat ovat ärsyttäneet. Kun Eka bini kirjoitti, että ei kannata äänestää kaveria, koska Halla-Aho on muukalaisvihamielinen. Kommenttina tuli: " Ilmeisesti tämän blogin kirjoittanut henkilö vastustaa isyysvapaata? Onko näin, että vain äidin pitäisi jäädä kotiin hoitamaan lapsia? "
Tässä esimerkki tilanteesta, jossa huudellaan ohitse, tai kiltimmin sanottuna, vedetään vääriä johtopäätöksiä. Kommenttipalstalle käydään myös tyypillisiä kirjoittaja-on-idiootti-postauksia.
Kestämisiä Eka binille, toivottaa tämän blogin pitäjä.
ps. Älkää äänestäkö muukalaisvihamielisiä Perussuomalaisia. Siitä ei seuraa muuta kuin vainoja. Jagen renessanssi suosittelee iltaelokuvaksi tänään V niin kuin verikostoa sekä Star Wreck - In the pirkningia. Edellisessä elokuvassa kerrotaan mustavalkoisesta maailman näkevästä uskonnollisesta hyypästä. Jälkimmäinen kertoo siitä, mitä tapahtuu kun tyhmyys ja teknologinen ylivoima yhdistetään. (Valmiina jatkamaan keskustelua)
edit: Joonas Korhonen Hämeenlinnasta on ottanut jotain kantaa myös, ja tätä teemaa hieman sivuten.
technorati Eka Bini, Jussi Halla-Aho, perussuomalaiset, muukalaisviha, xenofobia, rasismi, argumentointi.
Pappi siunasi naisparin
Hah hah, kirkkohäät on sittenkin mahdollisia lain sallimissa puitteissa, tai ainakin melkein. Nyt asiasta on kuitenkin kanneltu. Mitäköhän tästä seuraa? Itselleni tämä oli päivän hymiö.
Kristillisdemokraattien piirissä ollaan varmaan kauhuissaan. Ennustan välikysymystä, jolle löytyy allekirjoittajia Kokoomuksen, Demareiden ja Perussuomalaisten edustajista. Yksinäänhän kristillisdemokraatit eivät voi välikysymystä tehdä. Ensi viikon torstaina Eduskunnan kyselytunnilla asiaa varmasti puidaan lävitse.
technorati naisparit, eduskunta, kirkko, Kokoomus, sdp, perussuomalaiset, välikysymys.
Nuorten vaalikone
Ehdokkaat, joiden kanssa olen eniten erimieltä, ovat Kokoomuksesta ja Perussuomalaisista. Tällä kertaa top kymmeneen ei mahtunut yhtään demaria.
Sija Nimi Ehdokasnumero %
1. Vasankari, Jaakko
Vasemmistoliitto r.p. 0 94.55%
2. Tammisto, Anna
Vasemmistoliitto r.p. 0 92.80%
3. Arhinmäki , Paavo
Vasemmistoliitto r.p. 0 91.56%
4. Laakso , Tapio
Vihreä liitto r.p. 0 90.47%
5. Korpela, Heikki
Vihreä liitto r.p. 0 89.47%
6. Ravela , Reko
Vasemmistoliitto r.p. 0 89.39%
7. Ovaskainen , Kai
Vihreä liitto r.p. 0 89.20%
8. Sinnemäki , Anni
Vihreä liitto r.p. 0 87.69%
9. Alanko-Kahiluoto, Outi
Vihreä liitto r.p. 0 86.27%
10. Buttler, Pekka
Vasemmistoliitto r.p. 0 85.84%
Ehdokkaat, joiden mielipiteet eroavat eniten omistasi
Sija Nimi Ehdokasnumero %
118. VAPAAVUORI, JAN
Kansallinen Kokoomus r.p. 0 51.31%
119. HAKOLA, JUHA
Kansallinen Kokoomus r.p. 0 51.21%
120. ZYSKOWICZ, BEN
Kansallinen Kokoomus r.p. 0 47.93%
121. Mattila, Pentti
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue 0 47.74%
122. Halla-aho, Jussi
Perussuomalaiset 0 45.41%
technorati vaalikone, Vasemmistoliitto, Vihreä liitto, Kokoomus, perussuomalaiset, sdp.
tiistaina, tammikuuta 23, 2007
Machiavellismi
Siksi lisää näitä painajaiskelapahisjuttuja ruutuun (toisin kuin selitykset näyttää, niin musiikki on "Unelmien sielunmessut"-elokuvaan sovitettua Kronos quartettia (minkä innoittaman olen itse säveltänyt kappaleen "nauttikaa lihaa" viitaten kannibalismiin, Jonathan Swiftiin, Arndt Pekuriseen ja hekin ovat varmasti viittailleetkin jonnekin päin) :
Back to the politics
Vuosia, ellen jopa koko elämäni, olen miettinyt miksi tietokonepelit aiheuttavat väkivaltaa. Siis muitten ihmisten silmissä.
Harrastajapiireissä, lähinnä silloisen Pelit-lehden lukijoiden ja silloisten bbs-käyttäjien keskuudessa mietiskeltiin sitä, että miten niistä nörteistä muka pitäisi tulla murhaajia? Olemmeko me kohteena? Vai olemmeko me niitä tekijöitä? Edellä mainittuja lehtiä lukuunottamatta me olimme palstoilla, me oltiin se huolestuttava tikittävä aikapommi. Meidän, silloisten nörttien, piirissä me ihmeteltiin, että mitä vittua.
Ei meistä tullutkaa: www.ylläripylläri.com/väkivaltapelit. Ei meistä tullut myöskään eläinrääkkääjiä, eikä aseellisen vallankumouksen tekjijöitä (Tetristä epäiltiin aikoinaan kommunistien juoneksi tuhota Yhdysvaltalaisten työntekijöiden moraali).
Hesarin pääkirjoituksessa myönnettiin, että ihmisten mielenterveysongelmet saattaakin olla se syy, ei ne pelit, joita pelataan, mitkä aiheuttavat väkivaltaisia tapahtumia. Kerrankin analyysi, jonka minunkin ikäpolveni voi myöntää. Ei se ole pelkästään sitä, että otetaan vaikutteita. Älykkäät ihmiset osaavat erottaa toden ja epätoden toisistaan. Jos siihen ei kyetä, niin sitten tarvitaan apua.
Minä saan välillä huomautuksia siitä, että miksi meitsi diggaa Jyrki J. Kasvia. Se johtuu siitä, että hän on puolustanut, meitä tietokonepelaajia. Meissä ei ole mitään vikaa. Me ei tapeta, raiskata eikä varasteta ihmisiä. Meistä on kasvanut ihan kunnollisia ihmisiä. Siitä huolimatta, että pelataan videopelejä. Siitä huolimatta, ollaan luettu myös Tuntematon sotilas, Kalevala ja (ikäluokkani kokemuksista hieman eroten Raamatun - tosin silloin vielä kun en uskaltanut jättää kirjoja kesken). Aivotkin toimii, väittävtä neurologisella.
Vasemmisto-oikeisto-aksellilla mennään ehkä eri puolella, mutta liberaali-konservatiivi-akselilla mennään samalle puolelle JJK:n kanssa.
Ei hätää silti. Me ei olla ehdokkaina samassa piirissä, joten ei tarvitse valita meidän välillä.
Mutta kun on yksi ehdokas per ääni. Kirsi Pihlaja on uusimaalainen ehdokas. Vaikkka tietokoneista hän ei ymmärrä, niin hän ymmärtää paikallisia pelureita.
Etelä-Suomen Vasemmistonuorten edellinen puheenjohtaja on myös mainio ehdokas. Saila Ruuthia on kutsuttu jph:ksi eli jokapaikan höyläksi, eikä syystä. Monen alan asiantuntija ja kriittinen tekijänoikeuslakia kohtaan. Tyttöystäväni äänestäisi häntä, jos asuisi alueella - eikä hän äänestä ketä sattuu.
Milla Jaakkola alueelta vasta raivoissaan on ollutkin tekijänoikeuslaista. Eihän sillä varmisteta tekijänoikeuksia, vaan niiden rankaiseminen joilla ei ole mitään "oikeaa" tarjottavaa yhteiskunnalla. Milla on muutenkin niiden marginaalisten ihmisten puolesta puhuja, joille ei muuten anneta sijaa yhteiskunnassa äänelle, kun Karpoa ei enää ole. Muistakaa Milla, kun mietitte, kuka muistaisi niitä valtion rattaitten allejääviä.
Ehkä joku ihmettelee, että miksi mainitsin erittäin paljon naisia. Voisin tietenkin mainita Tuukka Kallaksen, joka allekirjoittaa ylläolevan, kuten myös Juho Lindmanin tai Jussi Saramon (aakkosjärjestyksessä, huom.). Tämä johtuu ajatuksesta, että kannattaa äänestää sekä naista, että nuorta. Nämä on myös huomioitavia asioita. Ei kuitenkaan pelkästään naista tai nuorta, vaan myös ideologiaa.
Viime kunnallisvaaleissa mulla oli yhtenä kelana, mutta ei teemana, että jos löydät mun kaltaisen ehdokkaan, joka on nainen, niin äänestä häntä. Näissä vaaleissa heitäkin olisi tarjolla.
Esimerkiksi minun vaalipiiristä löytyy heitä nuorista puolet. Yksi, jonka uskon menestyvän todella hyvin on Miina Kajos. Älykäs sekä nuori ja kaunis (kauniimpi kuin Viivi Avellan - mutta seurustelee). Nuoresta iästä huolimatta hänellä on jo akateeminen tutkinto plakkarissa, syvä huoli geneettisesti manipuloiten kasvien (ja eläinten) perimän testaamattomuudesta, että kestävän kehityksen periaatteista. Hänen sähköpostilistallaan on melkein kaksikertaa yhtä paljon kuin minun listalla.
Tämän lisäksi Helsingistä löytyy Alina Mänttäri. Vieläkin nuorempi, mutta aktiivinen. Hänen kalenteri näyttää pelkkää mustaa. Musta tarkoittaa niitä aikoja, miten hän käyttää kalenterinsa mukaan aikaa kaikenlaiseen yliopistopolitiikkaan, sekä muun muassa erääseen järjestöön kuin Iloisiin veronmaksajieen. Tämän lisäksi hän esiintyy, vaikuttaa ja on useissa muissa tärkeissä punavihreissä sekä taiteellisissa järjestöissä aktiivinen - ja mahdollisesti sinunkin edustaja. Alina vetää lähes vertoja erääseen idoliini, jonka läsnäolo (ja hänen tapaamisensa samoissa piireissä oli todella yllättävää) Helsingin vasureissa oli ilahduttava yllätys.
Tiia Aarnpuu on nimittäin Setan entinen puheenjohtaja ja esiintyi useissa keskusteluohjelmissa erittäin, erittäin edustavasti puolustaen seksuaalista monimuotoisuutta. Melkein hävetti niiden vastaväittelijöiden puolesta, jotka yrittivät kierrellen kaarrellen selittää, että homous on vastoin luontoa ja se rapauttaa yhteiskunnan moraalin, aivan kuin yhteiskunta olisi kollektiivi, joka on yksimielinen, ja jolla olisi yhtenäisesti toimiva moraali. Jos yhteiskunta olisi tämmöinen, me ei tarvittaisi demokratian ilmentymiä eikä mielipiteitä.
Noiden lopunaikojen toteuttajien mielestä hän varmasti pilaa koko ihmiskunnan maineen. Minun mielestä nuo yksisilmäiset viattomien ihmisten kivittäjät pilaavat kristillisten maineen. Tiia yrittää sentään pitää sosialististen teologien mainetta yllä. Mielenosoituksissa hänellä on aina risti mukanaan. Se on hänen syntinsä, että Jeesus olisi tänä päivänä tullut hänen luokseensa ja osoittanut sen, että kävelettekö te hänen kanssaan taivasten valtakuntaan vai ilman häntä.
Viimeisenä, mutta ei vähimmäisenä, Helsingin nuorin naisehdokas, Anna Tammisto kävelee lavalle. Hän kertoo, mitä hänelle on mielessään. Ei tosin suoraan, niin kuin ihmiset odottavat, vaan niin kuin ajattelee. Kiireiset ihmiset miettivät, että miettivät miten pääsis pois. Fiksuimmat tajuavat, että tässä on mahdollisuus kuulla, mitä ihminen puhuu.
Anna Tammisto, nuori järjestötyöntekijä ja opiskelija, joka joutui viime kunnallisvaaleissa laittamaan ajatuksia kohdalleen. Minä vai liike? Liikehän siinä voitti, mutta ehdokas kaipaa aatteidensa tueksi muitakin ihmisiä, kuten vaaleissa aina. Kukaan meistä ei ole saari. Kun Anna värvää Vasemmistonuoriin ihmisen, niin lomakkeessa on terveiset Annalle. Hän ei jätä ketään kylmäksi.
Anna ymmärtää parhaiten näistä edellä mainituista peleistä. Vanhan koulukunnan mukaan hänen olisi jo pitänyt tappaa jo satoja ihmisiä. Kuten sanottua - heidän "peliteoriansa" on täysin eri kuin peliteoria, ja sekin perustuu ihmisten itsekkyyteen. Anna on toista maata.
Anna ymmärtää, että konservatiivit (sanan poliittisessa merkityksessä) ja mukaharrastajat eivät näe pelejä tapana viihdyttää ja älyllisinä haasteina. He näkevät pelit realistisen väkivallan harjoittelukenttinä. Erimielisenä äänestät tietenkin Annan Eduskuntaan osoittamaan vähän kunniotusta yksilöä kohtaan.
Seuraavissa vaaleissa, te hyvät ihmiset, voitte vaikuttaa siihen, minkälaisia ihmisiä on päättämässä erilaisista laeista (en tiedä onko tuo sana nyt oikealla tavalla taivutettu, toim. huom.) Älkää antako uusien kansanedustajien päättää laeista, joita he eivät ymmärrä. Seuraavaksi he saattavat kieltää jopa aviottoman seksin.
"Älkää päästäkö ketä tahansa eduskuntaan." -jage
jopa silloin kun kaikki MarioBrosin väkivallan ylittävät oli osoitus pelien yhteiskuntaa väkivaltaistavista vaikutuksista. Silloin "meidän" piireissä kyseltiin sitä, että miten ihmiset harjoitti väkivaltaa ennen videopelejä.
maanantaina, tammikuuta 22, 2007
Lost loyalty
technorati youtube, adema, betrayed me, tähtien sota, Sithin kosto, revenge of the sith, star wars,
Oikeasti vasemmalla
Olen vuosi vuodelta muuttunut skeptisemmäksi demareiden vasemmistolaisuuden suhteen. Puheiden ja tekojen välillä näyttää olevan hieman ristiriitaa kiltisti sanottuna. Veroja on alennettu, kunnille on lisätty lisää velvotteita, kuntien taloutta kurjistettu ja tästä on hyötynyt ne, joilla on jo vähän kaikkea, ja kärsinyt ne, joilla se toisen vähä on paljon.
Vasemmistoliitto on oman määritelmänsä mukaan punavihreä. Kestävän kehityksen periaatteet on tavoiteltavia asioita. Kestävällä kehityksellä tarkoitetaan sitä, että kulutetaan luonnonvaroja vähemmän kuin mitä luonto pystyy uusintamaan. Uraani ei ole uusiutuva luonnonvara, mutta siitä huolimatta joidenkin mielestä ei voi vastustaa sekä ilmastonmuutosta, että ydinvoimaa. Tämä on tietenkin selkeästi erottava tekijä SDP:n ja Vasemmistoliiton välillä. Se pieni ero koskee kestävää kehitystä ja ilmastonmuutoksen hallintaa. Kestävä kehitys ja ilmastonmuutoksen hallinta eivät ole toisiaan poissulkevia, vaan molemmat ovat tavoiteltavia asioita - aikuisten oikeesti. Kestävän kehityksen unohtaminen ilmastonmuutoksesta keskusteltaessa on puolivihreyttä, koska silloin katse on kääntynyt ydinvoimaan.
Voitaisiin puhua ydinvoimakiimasta. "Nyt isillä on semmoinen voimala, että sieltä tulee tuhat megawattia virtaa ja tikkuaskillinen ydinjätettä, joka säilyy yli 25 000 vaalikautta."
Päästöjen laskeminen talouskasvunkin uhalla on sekä punaista että vihreää politiikkaa. Talouskasvu ei väistämättä johda hyvinvoinnin jakaantumiseen tasaisesti ihmiskunnalle, mutta välinpitämättömyys ympäristöä kohtaan vie leivän tuleviltakin sukupolvilta.
Vasemmisto yhteen -niminen yhdistys on ajanut jonkin aikaa SDP:n ja Vasemmistoliiton yhdistämistä. Ohjelmatasolla ei kuulemma ole eroja, mutta teoissa on. Jos Vasemmistoliitto ja SDP pääsisi yhteisymmärrykseen toimista, joilla poistetaan köyhyys ja saadaan ihmiskunnan toiminta kestävälle pohjalle, niin ajatus voisi herättää sympatiaa punavihreissä. Vielä ei ole kuitenkaan semmoisen aika. Veronalennuksilla ei voi syödä eikä sijoittaa yhteiskunnan varoja ympäristöön.
Hyvinvoinnin tasaisempi jakaminen ja rikkaita suosivat veronalennukset eivät voi esiintyä samassa virkkeessä sen enempää kuin ydinvoima ja kestävä kehitys.
technorati hyvinvointi, talouskasvu, vasemmistoliitto, punavihreys, vasemmisto, sdp, keskusta, kestävä kehitys, verotus, veronalennukset, vaalit.
Todellisia ongelmia
Laki joka nojaa ihmiseen
ei voi koskaan olla ihmisen yläpuolella
ihminen joka nojaa lakiin
ei voi koskaan nähdä lain taakse
klassikot kertovat
säkeistössä on aina neljä säettä
niiden mitta on aina sama
ja loppusoinnullakin on merkitys
tyhjä sellainen
modernistit eivät tästä piittaa
taide joka ei osaa rikkoa lakejaan
ei ole taidetta nähnytkään
miten voisikaan
Gandhin mielestä huono laki on parempi kuin ei lakia ollenkaan
Runoilija sanoisi
laki nojaa sumuun
siellä on korkeampi voima
ihminen
joka rikkoo lakeja
technorati laki, runous, runot, Gandhi, Jyrki Pellinen, Jean-Jacques Rousseau, yhteiskuntasopimus, taide, romantiikka
sunnuntai, tammikuuta 21, 2007
Väsynyt
Vastasin Eetulle.
Eetu sanoi, lepää.
Kaikkien pitäisi sanoa, lepää.
Vaalit tulee, vaalit menee.
Työt tulee, työt menee.
Elämä tulee, elämä...
Mikä on tärkeintä?
Oletko koskaan kokenut, että jotain olisi suurempaa kuin sinä? Sitten koetkin sen, että ainoa minkä pitäisi merkitä on sinä? Mutta se onkin unohtunut välistä?
Rakkautta,
kuullaan taas, kunhan olen chillaillut!
perjantaina, tammikuuta 19, 2007
Ydinvoimalla toimivat autot
Mistäköhän ne oikein nyt puhuu? Ehkä ne on luullut, että autot toimii ydinvoimalla.
technorati Kokoomus, ilmastonmuutos, yksityisautoilu, välikysymys.
Miettimistä
Klassinen tapa näyttelijälle osoittaa, että miettii, on pistää nyrkki leuan alle. Tämä on tietenkin myös erittäin mielikuvitukseton tapa. Toinen tapa on laittaa käsi ohimolle. Nämä molemmat tavat ovat kuitenkin niin käytettyjä, eivätkä välttämättä myöskään erotu muista funktioista, kuten nukkumisesta istualtaan tai pään tyhjentymisestä. Spontaaniin kävelyyn yhdistettynä miettiminen alkaa vasta näyttämään eläväiseltä, ja jotenkin aidolta.
Tilanteessa, jossa ei kuitenkaan ole mahdollista liikkua, tärkeintä on silmien liikkuminen. Kun ihminen nukkuu, hänen silmänsä kohdistuvat jatkuvasti johonkin katsomatta kuitenkaan mihinkään. Kun ajattelu ohittaa muiden aistien toiminnan, voisi ajatella, että ihminen ajattelee. Näyttelijäntyössä on siis tärkeää myös huomioida tämä. Silmien liikuttaminen spontaanisti leikkiessään, että ajattelee kuvastaa ajatteluprosessia, todellista tai ei.
Näyttelijäntyön kehittymisessä on tärkeää, että tarkkailee muitten ihmisten toimintaa. Oman sisäisen maailman tutkiskelu on tietenkin avuliasta, mutta silloin unohdetaan jotain näyttelijäntyöstä.
Kati Outinen onkin joskus sanonut, että auto-onnettomuuden sattuessa, älä mieti, mitä sinä tekisit, vaan tarkkaile mitä muut tekevät.
technorati näyttelijäntyö, teatteri, miettiminen, ajattelu, inhimillinen toiminta, silmät, Kati Outinen.
tiistaina, tammikuuta 16, 2007
Oho
Tulos oli vähintäänkin yllättävä.
maanantaina, tammikuuta 15, 2007
Ilmastonmuutosta vastaan
Muita ideoita oli raudan ymppääminen veteen, jolloin planktonin määrä alkaisi kasvaa ja se imisi vedestä hiilidioksidia, joka imeytyisi takaisin ilmasta veteen. Huonona puolena olisi tietenkin, että eläimet, jotka skruudaisivat planktonia, niin vapauttaisivat myöhemmin hiilidioksidin takaisin ilmaan.
Sairaan isoa aurinkopeiliä, kooltaan miljoonia neliökilometreja, on suunniteltu myös lähetettävän avaruuteen, sehän vasta halpaa onkin.
Kasvihuonepäästöjen määrää tulisi kuitenkin vähentää 60-80 prosenttia, tai muuten... Nykyisellä tahdilla maan keskilämpötilan on arvioitu nousevan kuusi astetta. Epävarmuutta on lähinnä siitä, että mitäs siitä sitten seuraa. Napajäätiköt sulaa, meren pinta nousee metrillä ja kuivuus tappaa miljoonia ihmisiä. Ilmastopakolaisten määrän on arvioitu nousevan 100 miljoonaan henkilöön.
Vittuilua: no, ei hätää. Kokoomus tarjoaa ydinvoimaa sekä tulevaisuuden innovaatioita, jotka tarjoavat loputtomasti energiaa ihmiskunnan tarpeisiin. Keskusta ja SDP vähän röhivät, mutta seuraavat perässä. Seuraavaan hallitukseen kaivataan yhtä selkärankaisia ihmisiä kuin Vihreät poistuessaan 5. ydinvoimalapäätöksen jälkeen. Mitä nyt Soininvaara vähän kiukutteli silloin, että hallituksesta ei tulisi lähteä näin kevein perustein.
Toivottavasti kahden kuukauden päästä vaaleissa valitaan selkärankaisia ihmisiä, joille ympäristö ja ihmiskunnan tulevaisuus merkitsee edes sen verran, että voi oman mahan unohtaa vähäksi aikaa.
technorati ilmastonmuutos, ilmasto, ympäristö, vihreät, sdp, keskusta, Osmo Soininvaara, lipposen toinen hallitus, Paul Crutzen, Tieteen kuvalehti, aurinkopeili, hiilidioksidi" rel="Tag">hiilidioksidi, plankton, tekniikka.
sunnuntai, tammikuuta 14, 2007
Se pieni ero
Kokoomus ajaa jatkuvasti veronalennuksia, sekä haluaa rahoittaa kunnallisia palveluita ulkoistamalla maksut suoraan käyttäjille. Vasemmistoliitto haluaa kerätä verovaroja niiltä, joilla täppiä löytyy, ja käyttää niitä "ilmaisiin" palveluihin.
technorati Vasemmistoliitto, Kokoomus, yle, vaalit, Eduskuntavaalit 2007, peruspalvelut, rahoitus, verotus.
Piraattiliike
Kari A. Hintikka: Pirates in politics
Kari A. Hintikka on kirjoittanut mielenkiintoisen luonnoksen piratismin historiasta, aatteesta ja yhteiskunnallisesta osallistumisesta.
Kaupallisessa ja epäkaupallisessa piratismissa ei ole kyse pelkästään siitä, että yritykset tuottaisivat materiaalia kuluttajille, vaan sananvapaudesta. Tähän näkökulmaan pääsee kiinni mielenkiintoisesti hakemalla piratismin historiallisia juuria. Hintikka ajoittaa piratismin kolmesataa vuotta taaksepäin, aikaan ennen painokoneita. Kirkoilla oli tuolloin aikansa mittakaavassa monopoli tuottaa kopioida materiaalia maksamatta tekijöille minkäänlaisia korvauksia. Munkit kopioivat tekstejä käsin ilman minkäänlaisia omantunnon tuskia ja levittivät tietoa ajatuksista, tieteistä ja taiteista.
Nykyaikaisella piraattiliikkeellä on paljon yhtymäkohtia tähän, mutta vasta nyt liike on alkanut julkisesti toimimaan muodostaen poliittista toimintaa, sekä esittelemällä ideologiaansa ja toimintatapojaan julkisesti. Hintikka ampuu alas monia esitettyjä väitteitä piraattiliikkeestä. Kyse ei ole siitä, että ihmiset eivät haluaisi maksaa tuotteista, eikä välttämättä edes siitä, että kyse olisi laiskoista ihmisistä. Ensimmäisessä väittämässä kyse on sananvapaudesta. Linuxin ja Firefoxin tyyppiset järjestelmät on tehty sen takia ilmaiseksi jaettavaksi, jotta ihmiset voisivat tehdä järjestelmistä parempia sekä siksi, että ihmisillä olisi mahdollisuus hyödyntää netissä surffailua.
Yrityksillä ei ole mitään piratismia vastaan. Käyttäväthän hekin muitten tuottamaa materiaalia maksamatta heille korvauksia. Ne mainostavat tuotteitaan youtubessa, ne levittävät musiikkia, joiden juridiset tekijänoikeudet ovat rauenneet, ja käyttävät muita maksuttomia palveluita hyödykseen. Ongelma on heidän omassa ansaintalogiikassaan. Ensimmäinen suuri piraatti (kaupallisessa mielessä) on Bill Gates. Microsoftin luoma windows-käyttöjärjestelmä on suora kopio Applen vastaavasta järjestelmästä, mutta Gates oli aktiivinen (ja erilainen) hakemaan "omansa pois". Jopa Basic-järjestelmästään (ohjelmointikieli) hän halusi korvauksia. Kun hänen aikalaisensa tietokonemaailmassa näki tekevänsä asioita, jotka helpottavat ihmisten elämää ja tietokoneiden käyttöä, ja halusivat tarjota tämän ilmaiseksi.
Gates kirjoitti vuonna 1976 avoimen kirjeen hakkeriyhteisölle:
"1) Suurin osa näistä "käyttäjistä" ei ole koskaan ostanut Basicia (alle 10 prosenttia Altairin käyttäjistä on ostanut Basicin) ja 2) kaikista rojalteista, joita olemme saaneet Altairin Basicin luomisesta tarkoittaa 2 dollaria tunnilta...Miksi asia on näin?...Laitteista pitää maksaa, mutta ohjelmistot ovat tarkoitettu jaettavaksi...Te estätte hyvien ohjelmien kirjoittamisen...Minkälainen harrastelija voi laittaa kolme miestyövuotta tuotteen kehittämiseen, kaikkien virheiden etsimiseen [kröhöm, windows 95. -toim. huom], tuotteen dokumentoimiseen ja sen jälkeen jakaa sen ilmaiseksi?...Tosiasia on, että me olemme sijoittaneet kaikista eniten harrastelijaohjelmistoihin...Suoraan sanoen, se mitä te teette, on varkautta"
Toinen väittämä on, että piraatit ovat laiskoja ja kykenemättömiä luovuuteen. He eivät kykene tekemään töitä, eivätkä osaa arvostaa muiden tekemiä töitä. Heidän sanotaan olevan myös alhaisia varkaita. Samalla kun puhutaan digitaalisesta materiaalista, niin varomattoman kielenkäytön takia, tullaan sohaisseeksi myös tuntematonta määrää ihmisiä. Suomessa, kuten Skandinaviassa yleisesti, on kopioitu televisio-ohjelmia vhs-kaseteille sekä nauhoitettu lp:ltä, cd:ltä, toisilta kaseteilta ja radioaalloilta materiaalia omaan käyttöön tai toiselle annettavaksi. Tämä on ollut laitonta, mutta käytännön yleisyyden takia de facto laillista.
Tämä ongelma on ratkaistu pohjoismaissa ylimääräisellä maksulla, joka on tilitetty Teostolle eteenpäin jaettavaksi, miten firmaa nyt sattuu kiinnostamaan. Oletuksena on, että näille talletusmuodoille tulee automaattisesti tekijänoikeussuojattua materiaalia. Näin rikollisina Suomessa asuvia lainsäädännön tasolla pidetään.
Ryhmään ei siis kuulukaan pelkästään stereotyyppiset työttömät tietokonenerot, jotka käyttävät kaiken vapaa-aikansa yhteiskunnan toimintojen sabotoimiseen kotikoneellaan. Luovuus ja perspiraatio ovat olleet myös tärkeä osa piraattiliikkeen toimintaa. Vertaisverkkojen kehittäminen, anonymiteettien ja yksityisyyden suojan varjelu ja prekariaattiliikkeeseen liittyvä fyysisessä ja virtuaalimaailmassa tapahtuva epäreilun kaupan häirintä on osoittanut ehtymätöntä kykyä keksiä uusia tapoja vaikuttaa tiedonvälitykseen. Ruotsissa yksi 17-vuotias poika kaatoi Ruotsin poliisin kotisivut kymmenessä minuutissa vastalauseena Pirate bay:ta vastaan tehdystä poliisiratsiasta. Suomessa Työväenjousto on häirinnyt Lidlin, Staffpointin ja Kamppi Centralin kulutusmaniaa (työväen riistoa) performanssein.
Vielä yritysten ansaintalogiikasta. Netin käyttäjillä esiintyy halua ostaa tavaraa internetin välityksellä digitaalisessa muodossa, ja on esiintynyt jo pitkään. Kuluttajat ovat olleet valmiita ostamaan jopa tekijänoikeussuojaamatonta materiaalia, mutta levy- ja elokuvayritykset eivät ole halunneet myydä. Huolimatta Internetin tehokkuudesta levittäjänä, yritykset ovat silti halunneet mieluummin myydä tuotteitaan cd- ja dvd-levyillä.
lauantaina, tammikuuta 13, 2007
MTV3:n vaalikone
Omat vastaukseni löytyy täältä.
Olen nyt tutkaillut jonkin verran muita ehdokkaita. Suomen kansan sinivalkoisia on ehdolla kaksi kappaletta Helsingissä, tai ainakin sen verran on täyttänyt mtv3:n vaalikoneen. Ehokas Antero Manninen vaatii golfkenttien rakentamista valtion tuen turvin.
Kokoomuksen helsinkiläiset ehdokkaat ovat yksiselitteisesti veroja vastaan. Alkoholivero on oikeastaan ainoa, johon suhtaudutaan jotenkin maltillisesti. Jan Vapaavuoren mielestä veroa ei pitäisi nostaa eikä laskea. Muuten hän vastustaa verojen korotuksia ja kannattaa kaikkien kysyttyjen verojen laskemista.
Vihreistä ei taaskaan saa selvää. Pitää paikkaansa, että Vihreät eivät ole vasemmalla eikä oikealla, vaan missä sattuu. Hyvää tietenkin on tietullien kannattaminen ja ydinvoiman vastustaminen. Otto Lehtipuukin on alkanut hieman punertamaan työelämän kysymyksissä, mutta jäi aika kauas vielä omista vastauksistani. Perussuomalaisetkin jakaantuu mielipiteissään miten sattuu. Johanna Rossia ja Arto Välikangasta yhdistää käytännössä ainoastaan Nato- ja Turkkivastaisuus.
Tosin vaalikoneita tuleekin käyttää vain apuvälineenä, ei sellaisena vehkeenä, joka hoitelee vaikeat äänestyskuviot valmiiksi.
ps. Tein äsken summittaisesti maikkarin vaalikoneet ja olen jo itseni kanssa eri mieltä lähes kymmenenprosenttisesti. :)
Tämmöiset tulokset sain - pelkkiä vihreitä, vasureita, kommareita ja yksi demari. Onko sosialidemokraatit valuneet noin kauas arvomaailmastani?
Sija Osuma% Nimi Puolue
1. 91.71 % Jaakko Vasankari Vasemmistoliitto
2. 86.71 % Outi Alanko-Kahiluoto Vihreät De Gröna
3. 86.42 % Thomas Wallgren Suomen Sosiaalidemokraattinen Puolue
4. 85.15 % Miina Kajos Vasemmistoliitto
5. 85.06 % Anna Tammisto Vasemmistoliitto
6. 84.64 % Pirjo Korhonen Suomen Kommunistinen Puolue
7. 84.58 % Linda Wallgren Suomen Kommunistinen Puolue
8. 83.23 % Tapio Laakso Vihreät De Gröna
9. 82.35 % Tiia Aarnipuu Vasemmistoliitto
10. 81.90 % Hanna-Kaisa Siimes Vasemmistoliitto
11. 81.52 % Paavo Arhinmäki Vasemmistoliitto
12. 81.39 % Jussi-Petteri Lappi Suomen Kommunistinen Puolue
13. 80.27 % Alina Mänttäri Vasemmistoliitto
14. 79.78 % Reko Ravela Vasemmistoliitto
15. 79.66 % Tapio Siirilä Suomen Kommunistinen Puolue
16. 79.33 % Sanna Hellström Vihreät De Gröna
17. 79.17 % Kai Ovaskainen Vihreät De Gröna
18. 78.74 % Yrjö Hakanen Suomen Kommunistinen Puolue
19. 78.38 % Leena Eräsaari Vasemmistoliitto
20. 78.21 % Johanna Sumuvuori Vihreät De Gröna
technorati vaalikone, mtv3, Suomen Kansan sinivalkoiset, Antero Manninen, golf, Vihreät, perussuomalaiset, Kokoomus, verotus, Nato, turkki, Eu, ydinvoima, Johanna Rossi, Jan Vapaavuori, Otto Lehtipuu, Arto Välikangas.
tiistaina, tammikuuta 09, 2007
Nimensä veroinen puolue
http://www.mtv3.fi/vaalikone/.
Kyseessä on tosiaankin nimensä veroinen puolue. En viitsi laittaa tageihin puolueen nimeä ainakaan vielä. Tulos on niin herkullinen, että se pitää itse kokea.
technorati mtv3, vaalikoneet, puolue.
Salaliittoteoria
Vaalien jälkeen kun uusi pääministeri Eero Heinäluoma (nimi muutettu, voi olla yhtä hyvin Katainen, Vanhanen, Niinistö, Korhonen, Arhinmäki, Vasankari) on ensimmäistä päivää töissä, hän saa kutsun Eteläranta 10:een. Hän miettii tovin, että mitä pitäis tehdä, ja ajattelee, että tukihan ne jollain tavalla minun vaalikampanjaanikin, niin pitäähän siellä käydä morjestamassa.
Eero sitten kävelee Etelärantaan. Tunnin odottelun jälkeen hänet viedään huonosti valaistuun huoneeseen. Pöydällä on alastomana Paavo Lipponen, Anneli Jäätteenmäki ja Matti Vanhanen. Kolmikon jokainen jäsen on samassa asennossa kuin jouluporsas omena suussa.
Raskas sikarinsavu saavuttaa Eeron nenän sieraimet. Ruudulla näkyy yllättäen kuvaa Olof Palmen murhasta. Tällä kertaa kuvakulmasta, jota Eero ei muista nähneensä. Sen jälkeen näytetään vapaalla kädellä kuvattua videota, joka päättyy Anna Lindhin teloitukseen. Kolmas video näyttää suorana kuvaa Juha Valjakkalasta. Tämän jälkeen sikarinsavun takaa alkaa esittely. "Tässä on Eero Heinäluoma, uusi pääministerimme. Onko kellään jotain asiaa hänelle? Ei vai. Noh, Eero, me ollaan sitten myöhemmin suhun yhteydessä. Pidä kännykkä päällä."
Salaliittoteorioissa on se hieno puoli, että ne eivät ole salaliittoteorioita, jos ne voidaan todistaa.
technorati stand-up, huumori, sdp, Matti Vanhanen, Anneli Jäätteenmäki, Juha Valjakkala, Paavo Arhinmäki, Sauli Niinistö, Eteläranta 10, pääministeri, Anna Lindh.
Maanantaiklubilla Stenkkaa ja Lottaa katsomassa
Tulin vähän myöhässä, joten en tiedä mitä ensimmäisen kolmen vartin aikana oli keskusteltu, mutta puheet kestivät yli yhdeksään. Ensimmäinen asia, mikä kävi todella ärsyttämään, oli Backlundin tapa väistää kaikki vähänkin hankalat kysymykset. Kysyin molemmilta ehdokkailta, että onkos hyvinvointivaltion puolustamisella ja muilla tukien korotuspuheilla sekä jatkuvien veronalennusten välillä jonkinlainen ristiriita. Lotta alkoi sitten haukkumaan demareita, että nehän sen on tehnyt. Totta, viime vaaleissa Keskusta ja Demarit lupasivat puolustaa palveluita veronalennuksia vastaan, mutta teki hallituksen muodostettuaan niin kokkarimaista veropolitiikkaa, että Kokoomus on aika hampaaton oppositiopuolueena. Mitäs sitä mennä oikein vittuilemaan oppositiosta, "te teette just niinku mekin oltais tehty, mutta te ette saa tehdä niin, koska me halutaan tehdä niin". Stenkan vuoron tultua, hän ei voinut muuta kuin vain hämmästellä, "mä en voi sanoo tohon enää mitään". Tietynlainen närkästys vallitsi varmaan Seponkin päässä. Omasta mielestäni tuommoinen täydellinen kyvyttömyys itsekritiikkiin ja kaikenlaisten kysymysten väistely syyttämällä muita oli törkeää yleisön aliarviointia.
Tahattoman huvittaviakin asioita tapahtui. Tiedonantajan joku toimittaja kyseli ryhmäkurin perään. Henkilön nimestä en saanut selvää. Kysymys kuului kutakuinkin näin: "aina välillä puolueiden edustajat näyttävät puhuvan milloin minkäkin puolesta Eduskunnassa, mutta sitten kaiken maailman Paavo Arhinmäet äänestävät omia puheitaan vastaan puolueensa puolesta. Näettekö tässä ongelmaa?" Ensinnäkin Arhinmäki ei ole kansanedustaja, minkä olisin poliittisen lehden toimittajan tietävän. Toiseksi Paavo Arhinmäki ei kyllä todellakaan ole mikään tunnettu ryhmäkurin noudattaja.
Sepolla alkoi kuitenkin muutaman tunnin päästä kisakunto loppumaan ja naamasta alkoi näkyä tottumattomuus pitkiin keskustelutilaisuuksiin. Kyllähän alkuasetelma oli ehdokas Backlundin (Kokoomuksessa 15-vuotiaasta asti) puolella ehdokas Lampelaa (vähän aikaa sitten sitoutumattomana Skp:n listalle mennyt) vastaan. Ehdokas Lampelaa tuntuikin vaivaavan eräs puoluepolitiikalle vieras sairaus, nimittäin rehellisyys. Jäbä heitti rehellisesti silmääkään räpäyttämättä, että mistä asioista ei tiennyt paljoakaan ja miten hän priorisoi asiat: "kehitysyhteistyö on kivaa, mutta ei se paljoa mittarissa paina, kun faija joutuu hakemaan ruokansa leipäjonosta joka päivä". Backlund taas väisteli kaikenlaisen kritiikintyngän ja lupasi kaikille kivakivaa. Oman rehellisyyden nimissä, on myönnettävä, että Backlund kyllä välillä vastasi ihan oikeasti joihinkin kysymyksiin: "kokoomuslaisena kannatan tietenkin veronalennuksia".
En minä ennenkään olisi hypännyt Kokoomuksen kelkkaan, mutta muutama mielipiteeni sai vahvistuksen maanantaiklubilla. Paskanjauhaminen on aina paskanjauhamista ja rehellisyys on aina rehellisyyttä. Tuntui, että yleisökin aisti tämän. Tuntemukseni oli, että yleisö oli todella vahvasti vasemman laidan ehdokkaan puolella. Siihen saattoi riittää pelkkä rehellisyys.
technorati Seppo Lampela, Lotta Backlund, skp, kokoomus, maanantaiklubi, demarit, keskusta, sdp
maanantaina, tammikuuta 08, 2007
Adressi kuolemantuomion kieltävän lain puolesta
Adressi kuolemantuomion kieltävän lain puolesta.
Itsekin kirjoitin vähän aikaa sitten aiheesta vaaliblogissani.
technorati kuolemantuomio, kuolemanrangaistus, italia, yk, Ilja Suvanto, adressit.
sunnuntai, tammikuuta 07, 2007
Transformers kuukauden lähempänä
Leffan kotisivuillakin on tapahtunut uudistuksia.
Virallinen teaseri löytyy täältä:
Transformers teaser
technorati Transformers, Teaser.
Pekka ja sosiaaliturvajärjestelmän ihmisen mentävät aukot
hän täytti lomakkeen
lomake oli väärä
kaiken lisäksi paljastui
pekka seurustelee opiskelukaverinsa kanssa
kela selvitti asian osoitetiedoista
Pekka meni Kelaan
hän haki työmarkkinatukea
Pekka ei saanut tukea
hän ei ollut tehnyt töitä
valmistumisensa jälkeen
Pekka meni sosiaalivirastoon
Pekan olisi pitänyt tietää
rahaa pitää laittaa säästöön
työttömyyden varalta
Pekka kannattaa nykyään perustuloa
Pekan mielestä sosiaaliturvajärjestelmässä
on liian monta ihmisen mentävää aukkoa
technorati runo, runous, sosiaalivirasto, Kela, lyriikka
torstaina, tammikuuta 04, 2007
Vaalikoneet
Nyt on kysymykset hieman ohjailevia jälleen. Ensi viikon perjantaihin mennessä pitäisi nämäkin koneet olla täytettynä. Erikoisena (hyvänä?) puolena koneessa on kuitenkin runsaasti valinnanvaraa sen kanssa, että kuinka paljon eri tai samaa mieltä on väitteen kanssa, ja kuinka tärkeää se on.
Vaaliblogissa tänään:
Italia osoittaa sitoutumista kuolemanrangaistuksen vastustamisessa
technorati vaalikoneet, presidentinvaalit, mtv3, talouselämä, vaalit, kotisivut
keskiviikkona, tammikuuta 03, 2007
Eduskuntavaaliteemat
Jonkun mielestä kolmen ylittävä osa on jo liikaa, musta tuntuu, että teemoja on liian vähän.
Käykää tsekkaa kuitenkin kotisivujen parannukset. Teemat löytyy nerokkaasti Teemat-kohdan alta.
technorati vaalit, Vasemmistoliitto, vasemmistonuoret, eduskuntavaalit, kotisivut, kampanja
Vihreiden progressiivinen tasavero ja perustulo
Prekariaatti-liike toi eurooppalaisen perustulon vaatimuksen mukaan tähän soppaan ja sai teeman jälleen tapetille. Nyt on vähän jokainen sorkkimassa järjestelmää. Yksi tärkeimmistä pointeista perustulon puolesta on sosiaaliturvajärjestelmän reikien paikkaaminen yksinkertaisella järjestelmällä. Kaikki saavat perustulon. Itse olen jollain tavalla viehättynyt 200/400 mallista. Kyseisessä mallissa perustulo on 600 euroa, josta 200 euroa on verotonta ja 400 euroa verollista. Kaikkia tuloja verotetaan progressiivisesti mukaanlukien perustulon verollinen osa, ansiotulot sekä pääomatulot.
http://www.prekariaatti.org
Alkuperäinen malli löytyy täältä:
http://www.geocities.com/seppo_heikkila/taulukko.gif
Seppo Heikkilälle kiitokset mallin esittelystä. Kuten kuvasta näkyy, niin progressiivnen verotus söisi perustulon verollisen osan 1500 euroon tultaessa.
Vasurit ovat esittäneet omassa perustuloon liittyvässä avauksessaan, että alle 1000 euron tulot jätettäisiin verovapaaksi. Keskustelua on tietenkin vaikeuttanut ansiosidonnaisen rooli sekä muut sosiaaliturvan osat. Mitkä tuet perustulo korvaa? Minun mielestäni perustulo korvaisi työmarkkinatuen, opintotuen sekä asumislisän, mutta jättäisi vielä harkinnanvaraisen sosiaalituen voimaan. Ansiosidonnaiseen tulee tehdä joitan muutoksia, mutta en vielä tiedä mitä. Vasuritkaan eivät ole vielä saaneet valmiiksi mitään kaiken kattavaa.
Vihreillä on myös oma perustuloehdotus, jossa jätetään myös vastaamatta kysymykseen, että mitkä tuet poistuu perustulon myötä. Vihreiden mallissa maksetaan kaikill 400-600 euroa sekä kaikista tuloista 40 prosentin tasavero, sekä 5000 euroa kuukaudessa ylittävältä osalta 55 prosenttia.
http://www.vihreat.fi/fi/perustulo
Sini Terävä (vihr.) Turusta esitti myös nykyisen järjestelmän kritiikkiä, että puolusti perustuloa. Mirka Muukkonen, Turusta myös, (vas.) on käynyt blogissaan epäilemään Vihreiden perustulomallia ja saanut hieman korjauksia. Kuten edellä näkyy, Vihreiden ansiotulon verotus ei ole tasa-vero vaan kaksiportainen tasavero. Muukkosen blogin kommenttipalstalla tähän on haluttu kiinnittää huomiota, aivan kuin kyseessä ei olisi tasavero. Muukkonen alkoikin kutsumaan kyseistä veroa progressiiviseksi tasaveroksi. :)
Sini Terävä: Sosiaaliturva ei tarvitse uudistusta
Mirka Muukkonen: Suomalainen köyhyys poistettava
muita linkkejä aiheeseen:
vasureiden keskustelupöytäkirja löytyy täälä:
http://www.vasemmistoliitto.fi/politiikka/ohjelmat/fi_FI/ohjelmat_aloitus/
Vasemmistonuorten talouspoliittinen asiakirja täältä:
http://www.vasemmistonuoret.fi/asiakirjat/talous.html
ps. Se, miksi Vasurit suhtautuu nihkeästi tasaveroon, johtuu siitä, että jos tulot on alhaiset, niin niistä tulisi mahdollisimman paljon käteen. Kun taas ne joilla on paljon, on varaa maksaa myös suhteellisesti enemmän yhteiseen kassaan.
pps.
löytyy myös osoitteesta www.jage.edustaa.com
technorati perustulo, kansalaispalkka, Vasemmistoliitto, vasemmistonuoret, sini terävä, Mirka Muukkonen, prekariaatti, 90-luku, vihreät, Seppo Heikkilä, verotus, progressiivinen verotus, tasavero.