Tieteen kuvalehdessä on mielenkiintoinen artikkeli käsitellen ilmastonmuutosta. Nobelisti Paul Crutzen on kyllästynyt päättäjien munattomuuteen, ja ehdottaa, että ilmakehään ammuttaisiin 20 miljoonaa tonnia rikkiä, jotta lämpöä ei pääsisi ilmakehän lävitse. Rikki pitää ampua yli 15 kilometrin korkeuteen, jotta se ei tulisi sadevetenä alas. Kaiken lisäksi otsonikerros saattaa ohentua kyseisestä uskaliaasta tempusta, mutta rikin ampuminen voidaan lakkauttaa kumminkin tarpeen vaatiessa ja otsoni palautuisi suunnilleen normaaliksi vuodessa.
Muita ideoita oli raudan ymppääminen veteen, jolloin planktonin määrä alkaisi kasvaa ja se imisi vedestä hiilidioksidia, joka imeytyisi takaisin ilmasta veteen. Huonona puolena olisi tietenkin, että eläimet, jotka skruudaisivat planktonia, niin vapauttaisivat myöhemmin hiilidioksidin takaisin ilmaan.
Sairaan isoa aurinkopeiliä, kooltaan miljoonia neliökilometreja, on suunniteltu myös lähetettävän avaruuteen, sehän vasta halpaa onkin.
Kasvihuonepäästöjen määrää tulisi kuitenkin vähentää 60-80 prosenttia, tai muuten... Nykyisellä tahdilla maan keskilämpötilan on arvioitu nousevan kuusi astetta. Epävarmuutta on lähinnä siitä, että mitäs siitä sitten seuraa. Napajäätiköt sulaa, meren pinta nousee metrillä ja kuivuus tappaa miljoonia ihmisiä. Ilmastopakolaisten määrän on arvioitu nousevan 100 miljoonaan henkilöön.
Vittuilua: no, ei hätää. Kokoomus tarjoaa ydinvoimaa sekä tulevaisuuden innovaatioita, jotka tarjoavat loputtomasti energiaa ihmiskunnan tarpeisiin. Keskusta ja SDP vähän röhivät, mutta seuraavat perässä. Seuraavaan hallitukseen kaivataan yhtä selkärankaisia ihmisiä kuin Vihreät poistuessaan 5. ydinvoimalapäätöksen jälkeen. Mitä nyt Soininvaara vähän kiukutteli silloin, että hallituksesta ei tulisi lähteä näin kevein perustein.
Toivottavasti kahden kuukauden päästä vaaleissa valitaan selkärankaisia ihmisiä, joille ympäristö ja ihmiskunnan tulevaisuus merkitsee edes sen verran, että voi oman mahan unohtaa vähäksi aikaa.
technorati ilmastonmuutos, ilmasto, ympäristö, vihreät, sdp, keskusta, Osmo Soininvaara, lipposen toinen hallitus, Paul Crutzen, Tieteen kuvalehti, aurinkopeili, hiilidioksidi" rel="Tag">hiilidioksidi, plankton, tekniikka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti