perjantaina, huhtikuuta 27, 2007

Mielenosoittaminen on hupia

Hyvinkään seudun vasemmistonuoret olivat viettämässä Tshernobylin muistopäivää tänään kynttilämielenosoituksena. Paikallinen poliisi verotti 10 euroa tilaisuudesta. Mielenosoittamisen ei pitäisi teoriassa maksaa mitään, mutta käytännössä kyllä. 10 euroa on ilmeisesti hupilupaa varten. Lapissa oli samanlainen tilanne, mutta Lapin Vasemmistonuorten valittaessa tapahtumasta maksettuaan, niin paikallinen poliisipäällikkö välittömästi valtuutti poliisin palauttamaan perityn "mielenosoitusmaksun".

Hyvinkään vasemmistonuoret ovat ymmärrettävästi hieman ihmeissään. Minäkin olen ihmeissäni siitä, että eikö viranomaiset osaa erottaa tivolia mielenosoituksesta. Olisin tietenkin myös ihmeissäni jos provinssirock miellettäisiin mielenosoitukseksi.

Julkaisen nyt ilman lupaa Vasemmistonuorten foorumilta viestin: "Hyvinkäällä Hyvinkään seudun Vasemmistonuoret järjestää myös hiljaisen kynttilämuistotilaisuuden onnettomuuden uhrien muistoksi. Eläköön poliisivaltio, tänään jouduimme jostain ihme syystä jota kukaan ei täysin ymmärtänyt niin maksamaan kymmenen euroa tästä tilaisuudesta. Juttelin muutaman tahon kanssa aiheesta ja poliisi oli sitä mieltä että näin tulee menetellä johtuen siitä, että emme tiedä moniko on tulossa. Harmittaa vähän vaan ei paljoa sillä nyt pikkuhiljaa lähden hipsimään keskustaan väsäämään tilaisuutta."

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

järjenvastaista... ehkä meillä on tunnepoliisi?

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Tätä meidän on syytä epäillä. Valitusprosessia tullaan seuraamaan vasemmalla silmällä.