keskiviikkona, huhtikuuta 25, 2007

Soittakee jo sieltä senkin ulkoavaruuden ektoplasmat

Tutkijat ovat jälleen löytäneet uuden planeetan kotoisan aurinkojärjestelmämme ulkopuolelta. Vaihteeksi pallukka muistuttaa myös viihtyisää (lue: sisältää hengitettävää ilmaa sekä monimutkaisen ekojärjestelmän) maatamme. Se on lähes maapallon kokoinen, juuri sopivan matkan päästä auringosta ja saattaa sisältää nestemäistä vettä. Planeetta on nimetty seksikkäästi Gliese 581 c:ksi, jota myös astronomien kesken kutsutaan leikkisästi c:ksi.

Tämä planeetta saattaisi olla ratkaisu liikakansoitukseen. 20 valovuoden matka nykyisillä matkustusvälineillämme on tietenkin erittäin haastava. Matkan pituudenkin takia suunnittelu vaatii myös perhesuunnittelun sisällyttämistä matkaan helposti[sic] saatavan rahoituksen lisäksi.

Helsingin sanomien keskustelussa on jo ehditty vetää mukaan Raamattu, ihmisen tyhmyys sekä tarkentava viisastelu. Planeetalla ei voi olla älyllistä elämää, koska silloin siitä kyllä kerrottaisiin Raamatussa. Emme ole vastaanottaneet viestejä, koska kaikki älylliset elämänmuodot välttelevät tätä tyhmyyden supernovaa. Wilhelm Gliese oli saksalainen tähtitieteilijä, joka luetteloi aurinkokuntaamme lähellä olevia tähtiä.

Wral.com: Potentially habitable planet found
Hs: Tutkijat löysivät maan kaltaisen planeetan

technorati , gliese 581 c, , William Gliese, , planeetat, .

3 kommenttia:

lot kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
lot kirjoitti...

Haluamatta millään tavalla vaikuttaa näsäviisaalta huomauttaisin, että lisätila ei ratkaise liikakansoituksen ongelmaa.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Liikakansoituksen ratkaiseminen lähettämällä osa ihmiskunnasta 20 valovuoden päähän ei ole, Helsingin Sanomien mainoslausetta lainatakseni , tästä maailmasta.

Ekologisesti kestävä kuluttaminen olisi enemmän tästä maailmasta.