torstaina, toukokuuta 31, 2007

Tupakointilaki á Hyssälä

Huomenna astuu voimaan uusi tupakointilaki, joka kieltää sauhuttelun kaikissa ravintoloissa, paitsi niissä, jotka ovat rakentaneet erillisen sauhuttelutilan. Kahden vuoden päästä niistäkin sitten luovutaan. Lain tarkoituksena on suojella työntekijöitä tupakansavulta, mutta mitäs jos työntekijä itse polttaa eikä halua lopettaa? Minä vaadin, että Eduskuntatalosta tehdään savuton. Tupakointi tulee jatkossa hoitaa rakennuksen ulkopuolella.

Toivoisin, että laki ei mene liian helposti läpi ravintola-asiakkaiden mielissä. Vaikka ammuskelen nyt omaa jalkaani ja se on todella ärsyttävää valvoa sellaisen lain toimivuutta, johon ei edes itse usko, jos tupakoitte jättäytykää ravintoloista pois, varsinkin niistä pienistä. Muutama pubi siinä saattaa kaatua, mutta älkää syyttäkö itseänne, syyttäkää (mahdollisesti) valitsemianne edustajia. Sytyttäkää vahingossa tupakka palamaan aina silloin tällöin. Jos joukkonne ovat mahtavat, laista saattaa tulla kuollut kirjain. Minua ärsyttää tietenkin tulla huomauttelemaan teistä ja tupakoinnistanne jatkuvasti, mutta kestän sen.

Te, jotka kunnioitatte lakia ja menette ulos tupakalle, voisitteko ystävällisesti laulaa aina silloin. Myöskin huutaminen tai tanssiminen käy. Yhdistelmä kaikkea tätä neljää [sic] on mahdollisesti sietämätöntä. Siksi sen on pakko toimia.

Te, joita tämä meluaminen ärsyttää, niin kirjoittakaa Liisa Hyssälälle ja yleisönosastopalstoille, että kuinka tuo laulaminen, tanssiminen, huutaminen ja tupakoiminen ravintoloiden edessä ärsyttää. Toivokaa, että kansa valitsee fiksumpia päättäjiä.

edit: kiitokset lauluista ja kirjoituksista. Niitä on ollut mukava lukea "tupakkatauolla".

Ei kommentteja: